Αρκευθος. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα-αδυνατίζει.



Αρκευθος. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα-αδυνατίζει.
Το αιθέριο έλαιο του άρκευθου συνδυάζεται από τους ειδικούς με την βελτίωση της υγείας. Πιστεύεται ότι είναι αντισηπτικό, διουρητικό, καθαριστικό,αποτοξινωτικό, τονωτικό, αντισπασμωδικό, παρασιτοκτόνο, και αντιρευματικό. Το έλαιο του άρκευθου έχει βρεθεί χρήσιμο σε περιπτώσεις οιδημάτων, συναισθηματικής ισορροπίας, διαβήτη, αρθρίτιδας και αποτοξίνωσης. Ο Άρκευθος,  μειώνει την κυτταρίτιδα επειδή αποτοξινώνει και επιτρέπει στο σώμα, να αποβάλει τις τοξίνες που συσσωρεύονται εξαιτίας της σύγχρονης ζωής. Βοηθάει στον καθαρισμό και στο άνοιγμα των πόρων της επιδερμίδας, επιτρέποντας έτσι να λειτουργήσει πιο αποδοτικά στην αποβολή των τοξινών. Φροντίζει και περιποιείται επίσης εξαίσια τα μαλλιά. Για να δημιουργήσετε ένα πολύ καλό καλλυντικό  για τα μαλλιά σας αρκεί να αναμίξετε σε ένα έλαιο βάσης άρκευθο, αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο και γιασεμιού. Ο άρκευθος, θεωρείται ένα καλό αντισηπτικό για αιώνες αφού κατά τον μεσαίωνα, το χρησιμοποιούσαν για καθαριστικό και απολυμαντικό οι υπηρέτες των κάστρων και των αγροικιών.
Συνταγές με έλαιο Άρκευθου
Μπάνιο αδυνατίσματος:
Προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθου και 3 σταγόνες έλαιο γκρέιπ φρουτ σε ζεστό μπάνιο.

Λάδι μασάζ για αδυνάτισμα:
Ανακατέψτε 8 σταγόνες έλαιο άρκευθου, 5 σταγόνες γκρέιπ φρουτ και 5 σταγόνες κυπαρισσιού, μέσα σε 60ml αμυγδαλέλαιο ή σε άοσμη κρέμα ή λοσιόν. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 2 σταγόνες γεράνιο, λεβάντας, και /ή δενδρολίβανου.

Για λάδι καταπραϋντικό στα αρθριτικά:
Αναμίξτε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθου, 5 σταγόνες δεντρολίβανου, 5 σταγόνες ευκάλυπτου και 5 σταγόνες λεβάντας σε 60 ml αμυγδαλέλαιου ή σε άλλο λάδι βάση που επιθυμείτε.
Το έλαιο του αρκεύθου εξάγεται από απόσταξη ατμού των καρπών του κοινού άρκευθου (Juniperus communis). Είναι ένας κωνοφόρος, αειθαλής θάμνος που μεγαλώνει στα 6m και έχει βελονοειδή φύλλα. Τα κιτρινοπράσινα “λουλούδια” του εμφανίζονται στις αρχές του καλοκαιριού και αναπτύσσονται σε μικρές ρόγες μέσα σε 2 με 3 χρόνια..
Απαγορεύεται η χρήση του σε εγκύους και σε όσους έχουν πρόβλημα με τα νεφρά.
Πηγή:COLLEEN K. DODT AΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥΕάν θέλετε να επιλέξετε αιθέριο έλαιο άρκευθου, μπορείτε να συνδεθείτε με τον ακόλουθο σύνδεσμο.http://www.mystikaomorfias.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More