ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ;ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ!




Παρακάτω παραθέτουμε αλφαβητικά ονόματα για να διαλέξετε για το μωράκι σας. Ή να πληροφορηθείτε για το δικό σας όνομα. Ή ακόμη για το όνομα του αγαπημένου η της αγαπημένης σας. Αν θέλετε να σας γράψω για κάποιο όνομα, ζητήστε το στα σχόλια. Θα το βρω και θα το γράψω!

Α.
Αιμίλιος, Αιμιλία. Ρωμαϊκό όνομα που στα λατινικά σημαίνει αντίζηλος ή ανταγωνιστής.

Ψυχογράφημα (σύμφωνα με τους αριθμολόγους.)
Σίγουρος για τον εαυτό του ο Αιμίλιος, ελίσσεται στις ίντριγκες και κατορθώνει να πετυχαίνει τους στόχους του. Εντυπωσιάζεται εύκολα.

Η Αιμιλία, είναι δίκαιη και κάτω από το γλυκό παρουσιαστικό της κρύβει μια σιδερένια θέληση.

Αίολος: Ο Δίας, τον είχε διορίσει βασιλιά ενός μυθικού νησιού. Ζούσε με τη γυναίκα του εκεί, τους έξι του γιους, (δυνατούς ανέμους) και τις έξι του κόρες (ήπιους ανέμους ή αύρες) Όταν άκουγε τους ανέμους σε συμφωνία ερχόταν σε ψυχική ευφορία. Μια τέτοια ημέρα έκανε το λάθος να παραδώσει τους αντίξοους ανέμους μέσα σε ασκούς, στον Οδυσσέα. Ό Δίας όμως θύμωσε και δεν τον ξανατίμησε με την εμπιστοσύνη του.

Ποιος είναι.
Είναι προικισμένος με αρετές, ιδιόρρυθμος κι ενθουσιώδης. Είναι δημιουργικός και αγαπητός στο περιβάλλον του. Τις περισσότερες φορές, αργεί να ωριμάσει.


Αλέξανδρος, Αλεξάνδρα: Ετυμολογικά σημαίνει, σπρώχνω τους εχθρούς.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ήταν ο μεγάλος στρατηλάτης, που διέδωσε τον Ελληνισμό σε όλο τον αρχαίο κόσμο.

Αλεξάνδρα ήταν μια θεά της Λακωνίας που κρατούσε λύρα, μια περίφημη ζωγράφος της Ελληνιστικής περιόδου και μια χριστιανή ασκήτρια του 4ου αιώνα μ.Χ.

Προσωπικότητα.
Αλέξανδρος: Έχουν ισχυρή θέληση και αδύναμη φαντασία. Είναι πρακτικοί και ρεαλιστές. Αγαπούν την εύθυμη πλευρά της ζωής. Η θέληση τους είναι τόσο ισχυρή ώστε δίνουν την αίσθηση, ότι μπορούν να καταφέρουν ότι για τους άλλους είναι απλώς αδύνατο.

Αλεξάνδρα: Φιλοσοφημένη και καλλιεργημένη η Αλεξάνδρα εκτιμά επίσης και τα υλικά αγαθά και την οικονομική ασφάλεια. Ανεξάρτητη και δυναμική, ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Αγαπά τον αθλητισμό.






Αλέξης, Αλέξιος,  Αλέξια, Αλεξία: Ρωμαίος ευγενής, ο Αλέξιος, εγκατέλειψε τα επίγεια αγαθά κι έζησε σα ζητιάνος στη Συρία. Επιστρέφοντας στη Ρώμη, πέρασε όλη του τη ζωή με νηστεία. Στην Ελλάδα πολλές ονομάστηκαν έτσι μετά τη βάφτιση της κόρης, του βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας- Μαρίας.

Αλέξιος: Κλειστός και μελαγχολικός χαρακτήρας, έχει ανάγκη από τρυφερότητα και στοργή. Σε όλα τα σημαντικά παίρνει ενέργεια  από την υποστήριξη της οικογένειας του την οποία και θεωρεί σημαντική. Ενώ μιλάει πολύ, μπορεί ξαφνικά να απομονωθεί στον εαυτό του.

Αλεξία: Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνική. Αγαπάει τη τέχνη και προτιμάει ιδιαίτερα το χορό. Όταν νιώθει ότι την αγαπούν μπορεί να κάνει θαύματα.


Αλίκη: Αγία που μαρτύρησε στη Νικομήδεια. Είναι ένα όνομα που υπάρχει και συνηθίζεται σε όλες τις γλώσσες. Έχει εμπνεύσει πολλούς συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Είναι υπεύθυνη και ακούραστη. Έχει ανάγκη από στόχους και ιδανικά ώστε να αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις σε αυτά. Έχει επιβολή στη σχέση της με τους άλλους και είναι φωτογενής προσωπικότητα. Δε διακρίνεται για το χιούμορ της.


Άλκηστις: Πολύ όμορφη βασιλοπούλα, που παντρεύτηκε τον Άδμητο. Όταν εκείνος κινδύνεψε, η Άλκηστις προσφέρθηκε να πεθάνει στη θέση του. Έγινε πηγή έμπνευσης ποιητών και καλλιτεχνών.

Προσωπικότητα:
Είναι άνθρωπος της δράσης, νευρώδης και αεικίνητη. Έμπιστη φίλη και καλή παρέα με ευχάριστη προσωπικότητα είναι λίγο συμβατική και μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων.




Αλκιβιάδης: Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός. Γενναίος πολεμιστής, επιχείρησε τη παράτολμη εκστρατεία στη Σικελία. Σπάταλος και πανέμορφος, κατασπατάλησε την οικογενειακή του περιουσία στο βωμό της  ψυχαγωγίας του. Αλαζονικός και ιδιόρρυθμος όπως ήταν, έκοψε την ουρά του σκύλου του, για να προκαλέσει τα σχόλια του κόσμου.

Προσωπικότητα:
Κλείνεται εύκολα στον εαυτό του από υπέρμετρη ευαισθησία και ευθιξία. Αγαπάει τη καλή ζωή, το χρήμα και φυσικά τη διασκέδαση. Μερικές φορές είναι πολύ θαρραλέος.





Αλφρέδος: Όνομα γερμανικής προέλευσης. Σημαίνει ήρεμος και ειρηνικός. Ήταν μοναχός που έγινε επίσκοπος.

Προσωπικότητα:
Ήρεμος αλλά συχνά και πεισματάρης. Όταν έχει μια γνώμη, γίνεται «αγύριστο κεφάλι». Του αρέσει η κοσμική ζωή κι έχει καλλιτεχνικές τάσεις.




Αμαρυλλίς: Όνομα βοσκοπούλας, στο Γ΄Ειδύλιο του Θεόκριτου. Αγαπήθηκε πολύ αυτό το όνομα στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Υπάρχει ακόμη και το ομώνυμο φυτό που μοιάζει με κρίνο.

Προσωπικότητα:
Παρ’ όλο που έχει ευχάριστο χαρακτήρα έχει και αρκετές αναστολές. Επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον της. Είναι πολύ καλή κι έμπιστη φίλη ενώ αναζητεί συνεχώς καινούργιες φόρμες για τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της.




Αναίς: Υποκοριστικό του Κέλτη Θεού Άνα που ταυτίστηκε αργότερα με την Αγία Άννη.

Δημιουργική, αγαπάει τη ζωή και τη τέχνη. Περίεργη και θαρραλέα, προπορεύεται της εποχής της. Πολύ ρομαντική και ταυτόχρονα προσγειωμένη στη πραγματικότητα.

Αναστάσιος: Το όνομα του προέρχεται βέβαια από την Ανάσταση του Χριστού.

Αυταρχικός και επιβλητικός. Εκτιμάει τα υλικά αγαθά και κοπιάζει να τα αποκτήσει. Του αρέσει να δίνει συμβουλές.

Αναστασία: Τα ίδια ισχύουν και για την Αναστασία που είναι όμως πιο ήπια αλλά αρκετά εγωκεντρική.


Ανδρέας: Ο Απόστολος και πρώτος μαθητής του Ιησού. Το όνομα του, σημαίνει θαρραλέος, άφοβος.

Οικογενειάρχης, με κοινωνικά και ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα. Κερδίζει την υποστήριξη των ισχυρών. Είναι ζηλιάρης, πεισματάρης και οικονόμος. Έξυπνος, με ιδέες συχνά πολύ πρωτότυπες.



Άννα: Μητέρα της Θεοτόκου (από το εβραϊκό Χάννα)

Σοβαρή και δυναμική η Άννα, ξέρει τι θέλει από τη ζωή. Πολύ συχνά έχει καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, απολαμβάνει τα υλικά αγαθά. Της αρέσει να δίνει συμβουλές.


Αντώνιος: Κύριος και δυναμικός εκπρόσωπος τους από την ιστορία, ο Μάρκος Αντώνιος που ήταν γενναίος και γοητευτικός εραστής της Κλεοπάτρας. Επίσης ο Άγιος Αντώνιος, ο οποίος και ήταν ο θεμελιωτής του μοναχικού βίου.

Γεννημένος για επικοινωνία, χρειάζεται ποικιλία. Δίνει σημασία στις απολαύσεις και τις διασκεδάσεις. Κυκλοθυμικός ενθουσιώδης, θυμώνει εύκολα.

Αντωνία:: Αντωνία είχε ονομάσει ο Μάρκος Αντώνιος και τις δύο κόρες του. Αντωνία Καυδία ονομαζόταν επίσης η πανέμορφη κόρη του Κλαύδιου, που την θανάτωσε ο Νέρωνας, όταν αρνήθηκε να τον παντρευτεί.

Διακρίνεται για τη κοινή λογική και την κρίση της. Είναι πιστή με εργατικό πνεύμα και αναπτυγμένο το μητρικό ένστικτο.



Απόστολος: Από τους δώδεκα Αποστόλους.
Κοινωνικός και γλεντζές, ο Απόστολος λατρεύει τη ζωή και τις απολαύσεις της. Του αρέσουν οι γυναίκες και το καλό φαγητό. Ευγενικός και ήπια προσωπικότητα, αρνείται να δει πέρα από την επιφάνεια.



Αρθούρος: Όνομα γαλατικής προέλευσης, που σημαίνει αρκούδα. Θεληματικός και έξυπνος, ποτέ δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα. Μένει ανεπηρέαστος από τη γνώμη των άλλων. Σύντροφος πιστός και συναισθηματικός.





Άρης: Θεός του Ολύμπου με μεγάλες αντιπάθειες μέσα στο δωδεκάθεο. Αγαπημένος θεός των Ρωμαίων.

Έξυπνος, εργατικός, φιλόδοξος, μελετηρός, που λατρεύει όμως και τις διασκεδάσεις. Πετυχαίνει όπου στοχεύει και έχει πολλά ενδιαφέροντα.



Αριάδνη: Σημαίνει πάναγνη ή που αρέσει πολύ. Ερωτεύτηκε παράφορα τον Θησέα και του έδωσε τον μίτο για να βγεί από τον λαβύρινθο. Εκείνος την εγκατέλειψε.

Γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, που σπάνια περνάει απαρατήρητη. Της αρέσουν τα ταξίδια, οι εμπειρίες και η δημιουργία. Είναι φιλόδοξη και ανασφαλής όταν δεν έχει χρήματα.




Αριστείδης: Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός.

Ευχάριστη προσωπικότητα, με ευγένεια ψυχής ,καλλιέργεια και υψηλή κοινωνικότητα. Είναι όμως λίγο ματαιόδοξος και αρκετά σπάταλος.


Αρμάνδος: Όνομα γερμανικής προέλευσης που σημαίνει άνθρωπος του πολέμου.

Είναι έξυπνος, αρκετά υπολογιστής, με ατσαλένια θέληση και ελάχιστο συναισθηματισμό.

Αρσινόη: Παλλακίδα του Φιλίππου του Β΄ της Μακεδονίας. Έγινε σύζυγος του στρατηγού Λάγου και μητέρα του Πτολεμαίου του Α΄.

Φύση περιπετειώδης, αναζητά συνεχώς καινούργιες εμπειρίες, γνωριμίες και της αρέσουν τα ταξίδια. Είναι άστατη στις επιλογές της. Ερωτεύεται με πάθος αλλά χωρίς διάρκεια.



Β.
Βανέσα: Όνομα γερμανικής καταγωγής. Στην Ελλάδα ονομάζεται έτσι και μια υπέροχη πεταλούδα με δαντελένια φτερά.

Είναι αναλυτικός χαρακτήρας και τελειομανής. Αυθόρμητη και με ενθουσιασμό έχει διακυμάνσεις στη ζωή της.




Βασίλειος, Βασιλεία, Βασιλική: Προέρχεται από τη λέξη, βασιλιάς, βασιλικός. Ο Βασίλειος ο Μέγας, ο γνωστός Άγιος Βασίλης, ήταν αρχιεπίσκοπος Καισαρείας.

Ο Βασίλης, αγαπάει τη σκέψη, τη διανόηση και την τέχνη. Είναι απόλυτος σε αυτά που πιστεύει. Λειτουργεί πεισματικά αγνοώντας τους νόμους της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας. Θέλει να επιβάλει το δικό του και συνήθως το επιτυγχάνει.

Η Βασιλική λειτουργεί πιο συμβατικά αλλά δίνει μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά. Είναι ρεαλίστρια, φιλόδοξη και δεν αγαπά τα ρίσκα.



Βησσαρίων: Καρδινάλιος από την Τραπεζούντα. Επίσης, έλληνας κληρικός από τη Θεσσαλία που έγινε Άγιος.

Σχολαστικός και σοβαρός, είναι συνήθως μοναχικός τύπος. Αφιερώνεται στη μελέτη.






Βιργινία: Από τη λατινική λέξη Virgo, που σημαίνει παρθένα.

Μοιάζει απόμακρη και κλειστή, αλλά ερωτεύεται με πάθος. Είναι αυταρχική και φιλόδοξη.



Βύρων: Από τον διάσημο φιλέλληνα Άγγλο ποιητή.

Επηρεασμένος χαρακτήρας. Του αρέσει να αφιερώνεται σε κάποιο σκοπό. Αγαπάει την οικογένεια. Συχνά επιζητεί τη μοναξιά.


Γ.
Γαλήνη: Μια από τις Νηρηίδες.

Ήρεμη, γίνεται εκρηκτική όταν θυμώνει ή συγκινείται. Ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την οικογένεια της.




Γεράσιμος: Άγιος θαυματουργός, που το λείψανο του βρέθηκε άφθαρτο κι εκτίθεται ακόμη στη Μονή του Αγίου Γερασίμου στη Κεφαλονιά.


Φιλόδοξος, αρκετά αυταρχικός, δεν εκδηλώνεται εύκολα και συναντάει αρκετά συχνά δυσκολίες στη ζωή.



Γεώργιος-Γεωργία: Μεγαλομάρτυρας από την Καππαδοκία που στις αγιογραφίες παριστάνεται πάνω στο άλογο να τρυπάει με το δόρυ του έναν μεγάλο δράκο.

Ιδεαλιστής και ενθουσιώδης, αναζητάει περιπέτειες και πνευματικές συγκινήσεις. Παρ’ όλο που δείχνει άτομο με ισχυρή αυτοπεποίθηση, εντούτοις είναι αρκετά δειλός.

Πιο αισιόδοξος χαρακτήρας η Γεωργία, βρίσκεται σε ένα διαρκές κυνήγι αναζήτησης της ευτυχίας. Είναι εφευρετική, θαρραλέα και φιλόδοξη.





Γλυκερία: Όνομα δύο μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αισθησιακή και κεφάτη. Κάτω από ένα ήρεμο παρουσιαστικό κρύβεται μια ατσάλινη θέληση.



Γουσταύος:Όνομα γερμανικής καταγωγής.         Ρεαλιστής με θετικό μυαλό, καλή μνήμη και κρίση. Αγαπάει τη δράση, επηρεάζεται εύκολα. Του αρέσει η άνετη ζωή.




Γρηγόρης- Γρηγορία:  ¨         Όνομα πολλών Αγίων. Ο πιο γνωστός είναι         ο Φωτιστής , πρώτος Πατριάρχης της Αρμενίας.

          Είναι ελκυστικοί, κοινωνικοί, με φαντασία που αναζητούν την ομορφιά, τη ποικιλία και την αγάπη. Δημιουργικοί, όχι πρακτικοί και ιδεαλιστές.


Δ.
Δαμιανός: Σοφιστής του 2ου αιώνα μ. Χ από την Έφεσσο. Δίδασκε δωρεάν τους φτωχούς.

Του αρέσει η ιστορία, είναι συνδεδεμένος με τις αναμνήσεις του και το παρελθόν. Έχει βελούδινα εκφραστικά μάτια και ήπιο χαρακτήρα. Καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία.

Δανάη: Μοναχοκόρη του βασιλιά του Άργους Ακριλίου. Ο πατέρας της τη κλείδωσε υπόγεια φυλακή μαζί με την τροφό της καθώς το Μαντείο των Δελφών του έδωσε χρησμο που προμήνυε ότι θα τον σκοτώσει ο εγγονός του. Όμως την επισκέφθηκε ο Δίας με τη μορφή χρυσής βροχής και έτσι γέννησε τον Περσέα. Ο Ευριπίδης έγραψε γι αυτή μια τραγωδία που δεν διασώθηκε.

Χαϊδεμένη από την οικογένεια της και τη ζωή, η Δανάη είναι χαριτωμένη, απαιτητική και ναζιάρα. Αρκετά εγωκεντρική, δεν κάνει εύκολα υποχωρήσεις.

Δάφνη: Μια από τις ωραιότερες νύμφες της ελληνικής μυθολογίας. Αγαπήθηκε παράφορα από τον Απόλλωνα.

Μοιάζει πάντα νεότερη από όσο είναι. Τρυφερή, ζηλιάρα και έξυπνη, διαθέτει μεγάλη φαντασία και πολλά ενδιαφέροντα.

Δέσποινα: Οι αρχαίοι ποιητές, συνόδευαν συχνά τα ονόματα με το επίθετο δέσποινα (κυρία) που προέρχεται από το δεσπόζω, κυριαρχώ.

Άτομο με ισχυρή θέληση και πυγμή δεν αφήνεται στην τύχη και ορίζει τη ζωή της. Είναι ιδιόρρυθμη προσωπικότητα και μερικές φορές οι άλλοι υποτιμούν την εξυπνάδα της.

Δημήτριος, Δήμητρα: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μεγαλομάρτυρας, είναι ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Η Δήμητρα ήταν μια από τις σπουδαιότερες Θεές του δωδεκάθεου.

Πεισματάρης και απαιτητικός ο Δημήτρης, δεν είναι εύκολος στη συμβίωση. Έμπιστος φίλος, τους αρέσουν οι αντροπαρέες και προτιμά το ποδόσφαιρο. Όταν όμως αγαπάει τη γυναίκα του επηρεάζεται πολύ από αυτήν.

Ικανή και έξυπνη η Δήμητρα ξέρει να κατακτά αυτό που θέλει με τη βοήθεια των ανθρώπων γύρω της που επηρεάζονται από τη γνώμη της. Γνωρίζει πάντα πιο είναι το συμφέρον της. Αγαπάει τα παιδιά.

Δημοσθένης: Ο μεγαλύτερος ρήτορας της αρχαιότητας,

Έχει επιβλητική φυσιογνωμία και βαθιά φωνή. Καταφέρνει να ζει άνετα χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Είναι γοητευτικός αλλά συνάμα και λίγο νωθρός.


Διδώ. Κόρη του βασιλιά της Τύρου Βήλου, αδελφή του Πυγμαλίωνα και σύζυγος του Ακέρβαντα.

Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Φροντίζει την εμφάνιση της, λατρεύει τα ταξίδια και ξέρει να βρίσκει χρήματα όταν
χρειάζεται.


Διονύσης Διονυσία. Αρχαίο ελληνικό όνομα, προέρχεται από τον Διόνυσο.

Μερικές φορές άκαμπτος ο Διονύσης, δημιουργεί πολύ συχνά ισχυρές αντιπάθειες ή συμπάθειες. Ωστόσο έχει χιούμορ και του αρέσει να αναθεωρεί τη ζωή του.

Η Διονυσία, έχει πιο κλειστό χαρακτήρα και είναι σε γενικές γραμμές συντηρητική.



Ε.
Ειρήνη: Θεά των Αρχαίων Ελλήνων, κόρη του Δία και της Θέμιδος.

Είναι χαριτωμένη και παράλληλα ξέρει να κρατάει αποστάσεις. Είναι παρορμητική και οδηγείται συχνά σε εσφαλμένες εντυπώσεις. Αρκετά φιλόδοξη, δίνει σημασία στη γνώμη που έχουν οι άλλοι γι’ αυτήν.

Έκτωρ. Ομηρικός ήρωας, αρχηγός των Τρώων. Το όνομα του σημαίνει ενάρετος και ισχυρός.

Μαχητικός, υπερασπίζεται και προστατεύει αυτούς που αγαπά.Τον διακρίνουν η λεπτότητα και η φυσική ευγένεια. Προσέχει τη συμπεριφορά του και δεν του αρέσει να θίγει τους άλλους παρ’ όλα αυτά όταν θυμώσει γίνεται άλλος άνθρωπος.


Ελένη: Όνομα που προέρχεται από τη λέξη ελένη, που σημαίνει λαμπάδα ή από τη ρίζα  ελέ- που σημαίνει κυριεύω, κατακτώ. Στη μυθολογία η αρπαγή της από τον Πάρι, στάθηκε αφορμή για την έναρξη του Τρωικού Πολέμου.

Όνομα που φέρουν γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα. Ακόμη κι αν δεν είναι κλασικά όμορφες συνεχίζουν να είναι γοητευτικές ενώ θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Ακόμα κι όταν είναι ήρεμες, κυριαρχούν. Υποκύπτουν στα κομπλιμέντα.

Ελευθέριος Ελευθερία. Από το ομώνυμο αρχαίο επίθετο, που σημαίνει ελευθερωτής. Ο Άγιος Ελευθέριος, θεωρείται προστάτης των εγκύων γυναικών.

Ζωντανός και ανεξάρτητος χαρακτήρας, διακρίνεται στα ελεύθερα επαγγέλματα. Του αρέσει η φύση, ο ρομαντισμός και η ομαδική ζωή.

Η Ελευθερία είναι ντροπαλή και ευγενική. Κερδίζει εύκολα φίλους και θαυμαστές.

Εμανουήλ, Εμανουέλα: Εβραϊκό όνομα, που σημαίνει «Μαζί μας ο Θεός»

Ονειροπόλοι, είναι συχνά κυκλοθυμικοί. Όταν συμπαθούν κάποιον, γίνονται ζεστοί, ομιλητικοί και αξιαγάπητοι. Αγαπούν τη πολυτέλεια και δεν αλλάζουν εύκολα τον τρόπο ζωής τους.

Εναρέτη:
Έχει έμφυτη κομψότητα και την ελκύουν τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ομορφιά, τη διακόσμηση και τη μόδα. Είναι ήπιος χαρακτήρας και γίνεται εύκολα πολύ αγαπητή στο περιβάλλον της.

Επαμεινώνδας: Θηβαίος στρατιωτικός και πολιτικός του 4ου αιώνα. μ.Χ.

Υπερδραστήριος και ενθουσιώδης, συγχωρεί εύκολα και πάει μπροστά. Του αρέσουν οι απολαύσεις της ζωής και πολλές φορές αποδεικνύεται σπάταλος.

Ερατώ: Μια από τις Εννέα μούσες, κόρη του Δία και της Τιτανίδος. Προστάτης του γάμου και του έρωτα.

Αυτό το γλυκό πλάσμα, εκνευρίζεται σπάνια. Την αγαπούν όλοι γιατί είναι συγκαταβατική και μειλίχια. Κινδυνεύει όμως να γίνει θύμα των άλλων.

Εριφύλη: Κόρη του βασιλιά του Άργους Ζηλάου, σύζυγος του μάντη Αμφιάραου.

Κλειστή και αγέρωχη, δε πλησιάζετε εύκολα. Όταν ερωτεύεται παραχωρεί τον εαυτό της χωρίς επιφυλάξεις. Δίνεται ολοκληρωτικά και μένει για πάντα πιστή.

Ερνέστος Ερνεστίνα: Όνομα τευτονικής προέλευσης:

Ο Ερνέστος είναι ανεξάρτητος, τολμηρός και ικανός να αντιμετωπίσει αλλά και να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες της ζωής.

Η Ερνεστίνα, είναι πιο συντηρητική και προσηλωμένη στο παρελθόν.

Ερμόλαος: Ακόλουθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνωμότησε εναντίον του και θανατώθηκε.

Φαίνεται ψύχραιμος κι αποστασιοποιημένος αλλά στη πραγματικότητα είναι πεισματάρης και υποστηρίζει με πάθος τις ιδέες του. Αρέσκεται να θεωρείται από τους άλλους ηθικός χωρίς να είναι.

Ερσίλια: Μία από τις Σαββίνες παρθένες που είχαν απαγάγει οι Ρωμαίοι. Αργότερα θεωρήθηκε θεά του Έρωτα και της συζυγικής ζωής.

Αντιμετωπίζει συχνά δυσκολίες στη προσωπική της ζωή. Έχει μια έφεση στις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες τα βγάζει πάντα πέρα.

Έσπερος: Γιος του Άτλαντα, πατέρας των Εσπερίδων. Σύμφωνα με τον Όμηρο, ήταν το ωραιότερο από τα άστρα.

Χαρακτήρας γεμάτος αντιθέσεις, αγχώνεται εύκολα και τρώγεται με τα ρούχα του. Όταν θέλει ξέρει να γίνεται τόσο αξιαγάπητος ώστε να του συγχωρούνται όλα.

Ευάγγελος Ευαγγελία:
Όνομα που επικράτησε απον ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ήρεμοι και αισθησιακοί, είναι πολύ ευτυχισμένοι όταν βρουν το ταίρι που τους ενδιαφέρει Δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι και συνήθως προτιμούν τη ρουτίνα από την αβεβαιότητα. Τους αρέσει η οικογενειακή ζωή και η παρέα με τους φίλους.


Ευδοκία: Κόρη του Αθηναίου σοφιστή Λεόντιου, πολύ όμορφη με σπινθηροβόλο πνεύμα και τεράστια μόρφωση.

Ωριμάζει γρήγορα κι έρχεται συχνά σε αντίθεση με την οικογένεια της. Έχει όμορφα κάπως μελαγχολικά μάτια. Περνάει αρκετές δυσκολίες μέχρι να φτιάξει τη ζωή της.

Ευθύμιος Ευθυμία:
Όνομα επτά Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γιορτάζουν στις 20 Ιανουαρίου.

Χαρακτήρας με μεταπτώσεις ο Ευθύμιος, είναι επαναστάτης στη νεότερη ηλικία και στην ωριμότερη συμβατικότερος και ψυχραιμότερος. Δίνει μεγάλη σημασία στην οικομική ασφάλεια και στην άνεση που παρέχει.

Πιο ήρεμη η Ευθυμία δίνει προτεραιότητα στον έρωτα και την οικογεγειακή ζωή.

Ευστάθιος: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε κι έζησε τον 3ο αιώνα μ. Χ.

Δυνατός και τρυφερός χαρακτήρας, έχει αδυναμία στα υλικά αγαθά και τις απολαύσεις που παρέχουν Πετυχαίνει επαγγελματικά, έχοντας ως αρωγό την εμψύχωση -των φίλων και της οικογένειας του- η οποία του είναι απαραίτητη για να ισορροπήσει και να ευτυχήσει.

Ευτέρπη: Μια από τις εννέα μούσες.

Έχει πολλές ικανότητες, αλλά συχνά η ανάγκη να δημιουργήσει οικογένεια την εξαναγκάζει να παραμερίσει τις προσωπικές και επαγγελματικές της φιλοδοξίες. Σε μεγαλύτερη ηλικία αν δε βρει μια απασχόληση, έχει την τάση να γίνεται νευρική.



Ζ.
Ζαχαρίας: Ένας από τους μικρούς προφήτες του Ισραήλ.

Ευαίσθητος, μπορεί να γίνει με τα χρόνια κυνικός. Έχει κριτικό πνεύμα, που βρίσκει διέξοδο στη τέχνη. Φοβάται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής.

Ζαφείρης Ζαφειρούλα. Από τη πέτρα Ζαφείρη.

Σα το Ζαφείρη, λάμπουν με τη παρουσία τους. Είναι φιλόδοξοι και αγαπούν τη καλοπέραση. Είναι εκδικητικοί στα λόγια, κάτι όμως που δεν ισχύει για τις πράξεις τους.

Η Ζαφειρούλα, δίνει σημασία στην οικονομική ασφάλεια.


Ζωγραφούλα: Σα ζωγραφιά. Όνομα που συνηθίζεται στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Έξυπνη και μετριόφρων. Αντέχει στις μεγαλύτερες δυσκολίες προκειμένου να επιτύχει αυτό που θέλει. Της λείπει η αισιοδοξία.

Ζωή, Ζώης.

Χαρούμενη κι αισιόδοξη η Ζωή, έχει καλή επαφή με τα παιδιά. Πιο σοβαρός ο Ζώης, είναι άνθρωπος του καθήκοντος, συνεπής κι υπεύθυνος.






Η.
Ηλέκτρα. Κόρη του Αγαμέμνωνα και της Κλυταιμνήστρας. Ο πρώτος που την αναφέρει είναι ο Αισχύλος στις Χοηφόρες του. Με τη συμμετοχή της στη θανάτωση της μητέρας της και του Αιγίσθου, η Ηλέκτρα έγινε ένα από τα δραματικότερα πρόσωπα της ελληνικής τραγωδίας. Με βάση της σχέσης της με τη μητέρα της  η ψυχολογία, επικαλείται το σύνδρομο της Ηλέκτρας.

Συναισθηματική, δίνει πολλά στους άλλους αλλά όταν αντιμετωπίζει τα προσωπικά της προβλήματα προτιμά τη μοναχική αντιμετώπιση τους. Αντίθετα από το μύθο, είναι συνδεδεμένη με τη μητέρα της. Είναι αντικομφορμίστρια.

Ηλίας: Μέγας προφήτης του Ισραήλ.

Αθόρυβος και διακριτικός τα καταφέρνει πολύ καλά στη ζωή. Ξέρει να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Βρίσκει στην οικογένεια την ευτυχία που επιδιώκει.

Ηρακλής:

Ο μεγαλύτερος ήρωας, της ελληνικής μυθολογίας.

Μεγαλόσωμος, έχει χρυσή καρδιά. Τίμιος και έμπιστος φίλος θεωρεί ασυγχώρητο το ψέμα. Του αρέσουν οι μητρικές γυναίκες.

Ηρρίνα: Λυρική ποιήτρια, από την Τήλο δεν είναι εξακριβωμένο σε πια εποχή έζησε.

Όμορφη και χαριτωμένη, συνήθως διανοούμενη. Ερωτεύεται σε σχετικά μεγάλη ηλικία αλλά και τότε ακόμα δίνεται με πάθος στις πνευματικές της αναζητήσεις.

Ηρώ: Όμορφη ιέρεια του ναού της Αφροδίτης.

Γεμάτη ζωντάνια κι ενεργητικότητα, διακατέχεται από εμπορικό πνεύμα. Ανεξάρτητη, αφοσιώνεται συχνά στη δουλειά της.



Θ.
Θάλεια: Μία από τις χάριτες και μια από τις Εννιά Μούσες, προστάτιδα της ευθυμίας.

Σοβαρή και λιγομίλητη, η Θάλεια σπάνια κάνει τους άλλους να γελούν. Αφοσιώνεται με πάθος στη δουλειά της. Είναι παρ’ όλα αυτά μονογαμική και… ζηλιάρα.


Θεανώ: Γυναίκα του Πυθαγόρα, ανέλαβε μετά το θάνατο του την επιστασία της Σχολής του.

Σοβαρή, διαθέτει όμως όταν θέλει μεγάλη γοητεία. Είναι μια γυναίκα ελκυστική, που δύσκολα μπορεί κανείς να της αντισταθεί.

Θεμιστοκλής: Ένας από τους τέσσερις Αθηναίους πολιτικούς, που διακρίθηκαν μετά το θάνατο του Πεισίστρατου.

Εγωιστής και δεσποτικός, έχει μεγάλες απαιτήσεις από τους γύρω του αλλά και από τον εαυτό του. Με την εξυπνάδα και τη γοητεία του, ασκεί γοητεία στο περιβάλλον του.

Θεοδόσιος Θεοδοσία. Ο Θεοδόσιος ο μέγας ήταν γιος του στρατηγού του Βαλεντιανού Θεοδοσίου. Ανακηρύχθηκε Αύγουστος το 379.
Η Θεοδοσία, ήταν κόρη πλουσίων απ’ την Κωνσταντινούπολη, πουνέγινε μοναχή αφού μοίρασε τη περιουσία της στους φτωχούς. Ανανακυρήχθηκε Αγία.

Ο Θεοδόσιος έχει ιδιαίτερα κριτικό πνεύμα κι είναι συχνά δύσπιστος με τους ανθρώπους. Ερωτεύεται δύσκολα, αλλά όταν το κάνει, γίνεται απρόβλεπτος.

Η Θεοδοσία δίνει συνήθως περισσότερα από όσα παίρνει. Είναι πολύ καλή μητέρα και έξοχη οικοδέσποινα.


Θεόδωρος, Θεοδώρα:
 Η Αγία Θεοδώρα η Μυροβλύτις από την Αίγινα, γιορτάζει στις 11 Μαρτίου. Θεοδώρα λεγόταν και η Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου, που ήταν σύζυγος του Ιουστινιανού. Ο Θεόδωρος είναι αρχαίο όνομα.

Έξυπνη και ικανή, η Θεοδώρα έχει αρκετά δύσκολο χαρακτήρα. Ζητάει πολλά από τους άλλους χωρίς η ίδια να αποτελεί παράδειγμα συμπεριφοράς. Μαχητική, ξέρει να αγωνίζεται γι’ αυτά που πιστεύει.

Ο Θεόδωρος είναι πιο συναισθηματικός χαρακτήρας. Είναι πιστός στις φιλικές του σχέσεις και παραμένει αφοσιωμένος στη δουλειά του. Πολύ αγχώδης, πρέπει να μάθει να εξωτερικεύει το άγχος του.

Θεοφάνη: Όμορφη νέα από τη μυθολογία όπου την ερωτεύτηκε ο Ποσειδώνας.

Γοητευτική και απόμακρη, είναι στη πραγματικότητα πολύ δεμένη με την οικογένεια και την πατρίδα της και κρύβει κάτω από την αισθαντική μορφή της ένα πολύ πρακτικό και δυνατό μυαλό.


Θεοφάνης: Ιστορικός από τη Μυτιλήνη που έζησε τον 1ο αιώνα π. Χ Υπάρχει και ο Θεοφάνης ο Ομολογητήςκαθώς και τέσσερις άλλοι Άγιοι.

Ακόμη κι αν είναι παχύσαρκος ο Θεοφάνης μοιάζει αεικίνητος. Του αρέσει να στήνει φάρσες και να κάνει αστεία στους φίλους του. Τον ενδιαφέρουν οι ευχάριστες πλευρές της ζωής, ενώ δεν έχει ψυχραιμία στις δύσκολες καταστάσεις.

Θεοφανώ: Περίφημη για την ομορφιά της Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου(811μ.Χ.)

Αισθησιακή, γεμάτη ζωή, ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη. Φιλόδοξη, προσπαθεί να πλησιάσει στους στόχους της μέσα από ένα γάμο.

Θεόφιλος: Όνομα δώδεκα Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι Θεόφιλοι, συνήθως γιορτάζουν στις 2 Οκτωβρίου.

Λιτός, σοβαρός και ιδεολόγος, ο Θεόφιλος δύσκολα προσαρμόζεται στη σύγχρονη κοινωνία. Γι’ αυτό συχνά διαλέγει να ζήσει έξω από την πόλη και πάντως αρκετά απομονωμένος.

Θωμάς: Ο πιο.. άπιστος από τους Δώδεκα μαθητές του Χριστού.

Κι όμως κάθε άλλο παρά άπιστος είναι ο Θωμάς. Ευκολόπιστος και λίγο επιπόλαιος, έχει χρυσή καρδιά κι είναι εξαιρετικός φίλος. Ευέξαπτος, αγανακτεί με το παραμικρό, αλλά δεν αργεί να ξαναβρεί το γέλιο του.




Ι.
Ιάκωβος: Ελληνική απόδοση του Εβραϊκού ονόματος Ιακώβ.

Πολύ κοινωνικός και ευέλικτος στις δημόσιες σχέσεις. Του αρέσει η καλή αισθητική και η καλή ζωή. Όταν αντιπαθεί κάποιον μπορεί να γίνει κακός απέναντι του.


Ινώ: Σύμφωνα με τη μυθολογία, θεά της θάλασσας και προστάτιδα των ναυτιλλομένων.

Γενναιόδωρη, έξυπνη και με ανοιχτό μυαλό. Κυκλοθυμική στις διαθέσεις της, μπορεί να περάσει από το κέφι στη μελαγχολία. Συχνά έχει διαφορές με την οικογένεια της. Είναι τυχερή στα τυχερά παιχνίδια.


Ιοκάστη: Σύζυγος του Λάιου, παντρεύτηκε χωρίς να το ξέρει τον γιο της Οιδίποδα. Όταν ανακαλύφθηκε η αιμομιξία, η Ιοκάστη κρεμάστηκε κι ο Οιδίποδας τυφλώθηκε. Σήμερα  εμείς μιλάμε για Οιδιπόδειο σύνδρομο.

Γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, θέλει να γίνεται πάντα το δικό της. Είναι τόσο ανεξάρτητη, που δύσκολα δημιουργεί δεσμούς.

Ίρις: Δευτερεύουσα θεότητα του Ολύμπου. Εκτελούσε όπως και ο Ερμής χρέη αγγελιοφόρου.

Μοιάζει συμβιβαστική και γλυκιά αλλά σχεδόν πάντα κρύβει μέσα της μια ιδιορρυθμία, η οποία και την δυσκολεύει στις σχέσεις της με τους άλλους.

Ίρμα: Γερμανικής προέλευσης όνομα, από την Ίρμια, κόρη του βασιλιά Δαγοβέρτου.

Ανεξάρτητη φύση με ισχυρή προσωπικότητα δεν ανέχεται την καταπίεση οποιασδήποτε μορφής. Θέλει να έχει ισότιμη σχέση με τον σύντροφο της. Δε μιλά πολύ. Προτιμά να δρα με αποτελεσματικότητα.

Ισαβέλλα: Αγία, κόρη του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου Η΄.

Ειλικρινής, έξυπνη και καλλιεργημένη, δε διστάζει να πει τη γνώμη της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Παθιάζεται με τη λογοτεχνία. Το όνειρο της είναι η δημιουργία.

Ισίδωρος Ισιδώρα: Όνομα Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Έχουν μεγάλη φαντασία κι ένα τρομερό ένστικτο για το τι πρόκειται να έρθει στη μόδα. Τους ταιριάζουν μοντέρνα επαγγέλματα, όπως η διαφήμιση, τα κομπιούτερ ή ηλεκτρονική δημοσιογραφία.

Ιφιγένεια: Κόρη του Αγαμέμνωνα και της Κλυταιμνήστρας. Το μύθο της Ιφιγένειας περιγράφουν οι γνωστές τραγωδίες του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Ιφιγένεια  εν Ταύροις»

Έλκεται από τη κίνηση και τη ζωή. Τη γοητεύει ο αθλητισμός. Ειλικρινής κι εξωστρεφής, της είναι πανεύκολο να κάνει φίλους. Αφοσιώνεται ψυχή και σώμα στην οικογένεια.

Ιωακείμ: Σύζυγος της Αγίας Άννης και πατέρας της Θεοτόκου, έγινε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Έχει μεγάλη πειθώ που τον βοηθά στη ζωή και στα σχέδια του. Είναι πείσμων και επίμονος. Γοητεύεται συνήθως, από μεγαλύτερες γυναίκες και όχι της ηλικίας του.


Ιωάννης Ιωάννα:
Ο γνωστότερος Άγιος Ιωάννης είναι φυσικά, ο Πρόδρομος και Βαπτιστής, γιος του Ζαχαρία και της Ελισσάβετ, που ανήγγειλε τον ερχομό του Μεσσία, τον οποίο και βάφτισε στον Ιορδάνη ποταμό.
Η πιο γνωστή Ιωάννα στην ιστορία είναι η περίφημη Ζαν ντ’ Άρκ. Υπάρχει ακόμη και η Πάπισα Ιωάννα, για την οποία πολλοί συγγραφείς του Μεσαίωνα υποστηρίζουν ότι ανέβηκε στο παπικό Θώκο ως Πάπας Ιωάννης.

Δυναμικός και αυταρχικός ο Γιάννης είναι υπεύθυνος και άνθρωπος του καθήκοντος που υποστηρίζει και αγαπάει την οικογένεια του. Όταν βρίσκεται με πολύ κόσμο μοιάζει κλειστός χαρακτήρας. Παρ’ όλα αυτά όταν βρίσκεται με προσφιλή του και οικεία πρόσωπαείναι ιδιαίτερα ευχάριστος.

Η Γιάννα είναι χαρακτήρας αισιόδοξος χαρούμενος και γελαστός. Μερικές φορές είναι λίγο επιπόλαιη. Βρίσκεται όμως πάντα σε ετοιμότητα για δράση, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ τις αναποδιές της ζωής.

Ιωσήφ, Ιωσηφίνα.

Γιος του Ιακώβ και της Ραχήλ (στη Γένεση της Παλαιάς Διαθήκης). Ιωσήφ λεγόταν κι ο σύζυγος της Θεοτόκου. Η πιο γνωστή Ιωσηφίνα της ιστορίας ήταν φυσικά η πρώτη σύζυγος του Ναπολέοντα.

Ο Ιωσήφ ξεχωρίζει για τη σοβαρότητα και το μέτρο της συμπεριφοράς του. Διαλέγει συνήθως ένα ήσυχο επάγγελμα χωρίς άγχος.

Στον αντίποδα η Ιωσηφίνα είναι πάντα εύθυμη, άνετη και ζωηρή. Αργεί να κατασταλάξει στη ζωή της αναζητώντας συνεχώς καινούργιες εμπειρίες και συγκινήσεις.




Κ.
Καλλιόπη: Προστάτιδα της επικής ποίησης, της ρητορικής και όλων των τεχνών, ήταν η μεγαλύτερη στην ηλικία και η πιο ευγενική από τις Εννέα Μούσες. Όνομα που δε το συναντούμε πολύ στη σύγχρονη εποχή, συναντάται όμως ακόμη στα νησιά .

Υπεύθυνη και δυναμική η Καλλιόπη, μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Οι δυσκολίες της ζωής δεν την αποθαρρύνουν αλλά ούτε και διαβρώνουν τη προσωπικότητα της. Ωριμάζει νωρίς και συχνά επιφορτίζεται και με τις υποχρεώσεις των άλλων λόγω ικανοτήτων.



Κίμων: Γιος του νικητή της μάχης του Μαραθώνα, Μιλτιάδη έγινε και ο ίδιος ένας απο τους μεγαλύτερους Αθηναίους στρατηγούς.

Εύστροφος, πνευματώδης και αθλητικός. Συχνά προτιμά την εργένικη ζωή όπως και τα ελεύθερα επαγγέλματα.γιατί δεν του αρέσει να του ορίζουν τη ζωή του οι άλλοι.

Κλαίρη: Αγία της Καθολικής Εκκλησία.
Αυθόρμητη και ρομαντική διατηρεί πάντα μια φρεσκάδα στην όψη και το πνεύμα. Δεν υποφέρει από μεγάλες φιλοδοξίες και προτιμά να εργάζεται και να ζει σε ένα ευ΄χαριστο περιβάλλον. Είναι από τις γυναίκες που μπορούν  να διαλύσουν μια σχέση που δεν τις ικανοποιεί προκειμένου να συνεχίσουν με αισιοδοξία τη ζωή τους.

Κλεάνθης: Στωικός φιλόσοφος απ’ την Τρωάδα, μαθητής του Ζήνωνος και διάδοχός του στη διεύθυνση της στοάς.

Ευγενικός και κομψός κατακτά τον συνομιλητή του μόνο που χάνει μέρος από τη γοητεία του λόγω της μεγάλης ιδέας που έχει για τον εαυτό του. Αυτό το γεγονός τον δυσκολεύει στις σχέσεις του ακόμη και στο γάμο του.

Κλέαρχος. Στρατηγός των Λακεδαιμόνων, διακρίθηκε σε διάφορες σπουδαίες επιχειρήσεις, στο δεύτερο μισό του Πελοποννησιακού πολέμου.

Ριψοκίνδυνος αλλά και πολύ τυχερός, είναι σίγουρα ο επιτυχημένος της ζωής. Παρακολουθεί με ενδιαφέρον ότι έχει σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας, ενώ τον απωθεί ότι αφορά το παρελθόν.


Κλέλια. Αγία της καθολικής εκκλησίας. Γεννήθηκε στην Ιταία το 1842 και αφιέρωσε τη ζωή της στην εκπαίδευση.

Κυκλοθυμική η Κλέλια έχει μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις. Μπορεί να ξεκινήσει σαν μια υπερβολικά φιλάρεσκη κι εγωκεντρική γυναίκα και να γίνει με το πέρασμα του χρόνου, εθελόντρια σε κάποια κοινωφελή οργάνωση. Ή αντίθετα από μαχητική αγωνίστρια να καταλήξει αργόσχολη σύζυγος ενός εύπορου επιχειρηματία.

Κλεοπάτρα: Η θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου, κόρη του Πτολεμαίου Αυλήτου, τον διαδέχτηκε στο θρόνο και παντρεύτηκε τον αδερφό της. Η Κλεοπάτρα τάχθηκε στην αρχή εναντίον του Αντώνιου για να συνδεθεί μαζί του αργότερα με έναν θυελλώδη ερωτικό δεσμό

Επικίνδυνη γυναίκα για τους άντρες. Από μικρή έχει το χάρισμα να πείθει τους άλλους για τη μοναδικότητα της. Αλίμονο σε όποιον την αμφισβητήσει! Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή της ενώ ακόμη και σε μεγάλη ηλικία παίζει με τις ανδρικές καρδιές που δε μπορούν να της αντισταθούν.


Κορίννα. Λυρική ποιήτρια, από την Τανάγρα της Βοιωτίας,είναι η μόνη συγγραφεύς που έχει γράψει στη Βοιωτική διάλεκτο.

Ανεξάρτητη και ατίθασο πνεύμα, αποχωρίζεται γρήγορα την οικογένεια της ενώ δεν αποφασίσει εύκολα να παντρευτεί. Της ταιριάζουν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με κόσμο.



Κοσμάς: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τίμιος και ιδεολόγος σε απίστευτο βαθμό. Είναι εργατικός και πολύ φιλότιμος. Συχνά ζει με την εντύπωση ότι η ζωή του φέρθηκε άδικα και δε μπόρεσε να επιτύχει όσα ήθελε.

Κρίτων: Πλούσιος Αθηναίος φίλος του Σωκράτη. Προσπάθησε να τον βοηθήσει να αποδράσει, αλλά ο Σωκράτης αρνήθηκε.

Είναι η ψυχή της συντροφιάς. Έχει πάντα ευχάριστες διηγήσεις να πει και να θερμάνει την ατμόσφαιρα στη συντροφιά. Ακούραστος, ευχάριστος, ξέρει να δημιουργεί τη σωστή ατμόσφαιρα. Δεν εκδηλώνει εύκολα τα συναισθήματα του.


Κυβέλη: Ασιατική Θεότητα. Η Μεγάλη Μητέρα, η θεά των δυνάμεων της φύσης.

Λίγο απόμακρη, απαιτείται χρόνος ώστε να τη γνωρίσει κανείς. Αγαπά το ρεαλισμό και δε κρατά κακία σε κανέναν. Συνήθως έχει όψη αγοροκόριτσου και κάνει περισσότερο παρέα με άνδρες παρά με γυναίκες.

Κυριάκος Κυριακή: Είναι αυτός που αναφέρεται ή ανήκει στον Κύριο. Υπάρχουν πολλοί Άγιοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία με το όνομα αυτό.

Ο Κυριάκος είναι καλοκάγαθος με ωραίο χαμόγελο κι ευχάριστο παρουσιαστικό. Είναι τόσο αφοσιωμένος στην οικογένεια του, ώστε αυτό τον εμποδίζει να πετάξει με τα δικά του φτερά.

Η Κυριακή είναι εξαιρετικά δραστήρια και νευρική. Για μια ισορροπημένη ζωή έχει ανάγκη από την αγάπη και την παραδοχή των γύρων της.



Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα: Στα λατινικά σημαίνει «ευσταθής, βέβαιος» Το όνομα είναι γνωστό, από τον Κωνσταντίνο τον Μέγα, που έγινε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αν και κοινωνικός ο Κωνσταντίνος, είναι στο βάθος κλειστός χαρακτήρας. Συχνά είναι υποταγμένος σε μια γυναίκα. Τη μητέρα ή τη σύζυγο του. Στη δουλειά του ξεχωρίζει γιατί είναι επίμονος κι εργατικός.

Η Κωνσταντίνα είναι πιο αυθόρμητη κι ενθουσιώδης. Αγαπάει τα παιδιά, της αρέσει η τάξη στο χώρο της και αφιερώνει πολύ χρόνο στο σπίτι της.

Μ.
Μαγδαληνή. Η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν μια κοινή γυναίκα που μετανόησε κι έγινε μαθήτρια του Χριστού.

Με τη γνησιότητα του χαρακτήρα της, δημιουργεί πολλές συμπάθειες. Ο έρωτας παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της. Της αρέσει να θαυμάζει αυτόν που αγαπά. Συνήθως δε μπορεί να έχει προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι της και γίνεται ελεύθερη επαγγελματίας. Λατρεύει τα ζώα και τα παιδιά.


Μαλβίνα: Όνομα τευτονικής προέλευσης.
Πολύ φιλάρεσκη και πονηρή, θέλει να γοητεύσει τους άλλους, όχι μόνο με την εμφάνιση της, αλλά και με τις γνώσεις της. Έχει έντονο κριτικό πνεύμα που φτάνει μέχρι το σαρκασμό. Δραστήρια και ικανή στη δουλειά της, ελπίζει ότι ο κόπος της, θα της χαρίσει την αναμενόμενη δόξα.

Μαντώ: Κόρη του Τειρεσία, με μεγάλες μαντικές ικανότητες.
Δυναμική, γεμάτη αποφασιστικότητα, δε μπορεί να ανεχτεί να βρίσκεται στη σκιά κάποιου άλλου. Πολύ καλή φίλη, όταν συμπαθεί κάποιον. Παρ’ όλα αυτά όμως είναι πολύ σκληρή με τους ανθρώπους που την πειράζουν.

Μάξιμος: Ρήτορας και φιλόσοφος, που έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ.

Δίνει προτεραιότητα στις υλικές απολαύσεις. Έχει χιούμορ κι αυτό τον κάνει ευπρόσδεκτο στις παρέες. Φροντίζει να υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από εκείνον. Του αρέσει να μιλάει πολύ. Τόσο μάλιστα,
ώστε ξεφεύγει από την αλήθεια μερικές φορές και καταφεύγει σε υπερβολές.

Μάρθα: Αδελφή του Λαζάρου και της Μαρίας, ήταν σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, μαθήτρια του Ιησού Χριστού.

Ανεξάρτητη, μοναχική και φιλόζωη. Είναι απόμακρη με τους ανθρώπους παρ’ όλο που διαθέτει ισχυρή γοητεία ώστε να τους προσελκύσει.

Μαρία, Μάριος. Το όνομα της Θεοτόκου.

Έχει την αίσθηση του καθήκοντος και τη μανία της τελειότητας. Της αρέσει να φαίνεται ικανή και οργανωτική και η γνώμη των άλλων μετράει πολύ γι’ αυτήν. Η Μαίρη είναι πιο εγωίστρια, αλλά ζωηρή και κοινωνική. Η Μάρω είναι σοβαρή και αρκετά συχνά, διανοούμενη. Ενώ η Μαρίκα αγαπάει πάνω από όλα τα παιδιά της.

Ο Μάριος, ζει έντονη ζωή όταν είναι νέος. Λατρεύει τις γυναίκες τη ταχύτητα και τα χρήματα. Είναι αποδοτικός σε όπιο επάγγελμα κι αν ασκήσει.

Μάρκος: Όνομα Ρωμαίων Αυτοκρατόρων και του Αποστόλου κι ευαγγελιστή ένας εκ των δώδεκα μαθητών του Ιησού.

Ευαίσθητος κι επηρεάσιμος, αγαπάει τους αδύνατους αλλά υποκύπτει στη δύναμη των ισχυρών. Έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με διαφορετικούς χαρακτήρες. Αγαπάει τη ζωή της νύχτας.

Μενέλαος: Η απαγωγή της γυναίκας του, της ωραίας Ελένης, οδήγησε, οδήγησε στο Τρωικό πόλεμο.

Έχει μεγάλη καρδιά και συγχωρεί εύκολα. Πολύ επιδέξιος στις χειρονακτικές εργασίες γίνεται άφθαστος μηχανικός. Τον αφήνει αδιάφορο η καριέρα. Προτιμάει την ασφάλεια μιας ήσυχης και τακτοποιημένης ζωής.

Μιλτιάδης: Ο γνωστός Μαραθωνομάχος.

Φιλόδοξος και πονηρός, αντιλαμβάνεται τις τάσεις της εποχής και τις εκμεταλλεύεται αμέσως όταν πρόκειται για την εργασία του. Στα αισθηματικά του, αποζητάει τη σταθερότητα. Μέχρι όμως να καταλήξει μπορεί να καταφύγει και σε δεύτερο γάμο.


Μιχαήλ, Μιχαέλα. Εβραϊκό όνομα Αρχαγγέλου.

Του αρέσει να επιβάλλεται στους γύρω του. Είναι αρκετά εύθικτος και δεν του αρέσει να του επιβάλλονται. Δίνει μεγάλη σημασία στις οικογενειακές παραδόσεις ενώ διέξοδο στη κοινωνικότητα του, δίνει στον εαυτό του όταν βρίσκεται συντροφιά με τους φίλους του.

Μυρτώ: Εγγονή του Αριστείδη και δεύτερη σύζυγος του Σωκράτη.

Αποκλειστική και ζηλιάρα, δεν της αρέσει να μοιράζεται. Δυναμική, αλλάζει συχνά επαγγέλματα και πετυχαίνει. Ανάλογα στη φάση στην οποία βρίσκεται, μπορεί να γίνει υπερβολικά γενναιόδωρη ή τσιγκούνα.




Ν.
Νάντια. Είναι η σλαβική απόδοση της Ελένης.

Εργατική και φιλόδοξη, μόλις ερωτευτεί αναλαμβάνει το παθητικό μέρος της σχέσης. Συχνά δεν αξιοπεί σωστά τις δυνατότητες της. Της αρέσουν τα θερμά κλίματα γι’ αυτό και της ταιριάζει το καλοκαίρι.

Ναταλία: Στα λατινικά η λέξη «νατάλος» σχετίζεται με τη γέννηση. Είναι Αγία της Καθολικής Εκκλησίας.

Πληθωρική προσωπικότητα ασκεί συνήθως αρνητική επίδραση στα παιδιά της. Θέλει να είναι πρώτη σε όλα κι αυτό την κάνει ανταγωνιστική.

Νεφέλη: Γυναίκα από τη μυθολογία.

Απρόβλεπτη. Αγαπάει τους διάσημους άνδρες κι επιζητεί το περιβάλλον τους όμως δε καταφέρνει ότι επιδιώκει. Αγαπάει επίσης το χρήμα της είναι όμως δύσκολο να το αποκτήσει.

Νίκη: Ελληνική θεότητα, προσωποποίηση της νίκης.

Ισορροπημένος χαρακτήρας, εύκολος στη συμβίωση. Αγαπάει τις απολαύσεις της ζωής και ειδικά αυτές που σχετίζονται με το χρήμα. Μισεί την οικονομική ανασφάλεια γι’ αυτό και αποταμιεύει. Επηρεάζεται πολύ από τη μητέρα της.

Νικόλαος, Νικολέτα: Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας, θαυματουργός. Προστάτης των ναυτικών.

Ιδιαίτερα καλόκαρδος ο Νικόλαος μπορεί να δωρίσει ακόμη και τα ρούχα του σε όποιον τα έχει ανάγκη. Είναι το γλυκό παιδί της μητέρας του. Το μόνο του ελάττωμα, είναι ότι λέει ψέματα, από φόβο μη στενοχωρήσει εκείνους που αγαπάει.

Η Νικολέτα αντίθετα έχει θάρρος να πει τη γνώμη της. Δεν είναι καθόλου φιλάρεσκη και αγαπάει τις σπουδές με πάθος.

Μυθολογικό πρόσωπο. Κόρη του Ταντάλου και της Διώνης.

Απόλυτα σίγουρη για τον εαυτό της. Ακόμη κι αν είναι αδικημένη από τη φύση, αυτή πιστεύει ότι είναι η ωραιότερη και αυτή της η αυτοπεποίθηση την ανταμείβει. Προτιμάει τους αδύναμους άντρες που επιζητούν ένα μητρικό πρότυπο.


Ξ.
Ξένη: Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Γλυκιά και υποταγμένη στους οικογενειακούς κανόνες όταν είναι νεότερη, μεγαλώνοντας επαναστατεί και ακολουθεί τις επιλογές της. Με το χρόνο, εξελίσσεται σε δυναμική γυναίκα.


Ξενοφών. Αθηναίος ιστορικός και φιλόσοφος του 5ου αιώνα μ.Χ.

Ένας πολύ φιλόδοξος και λιγομίλητος άνδρας. Δε παρασύρεται από τους έρωτες και χρησιμοποιεί τις δημόσιες σχέσεις του προς όφελος της εργασίας του. Μια ήρεμη και βολική σχέση τον ικανοποιεί περισσότερο από ένα σύντομο πάθος.

Οδυσσέας. Ο πολυμήχανος πρωταγωνιστής της Οδύσσειας, σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν βασιλιάς της Ιθάκης, σύζυγος της υπομονετικής Πηνελόπης και πατέρας του Τηλέμαχου.

Πραγματικά πολυμήχανος ο Οδυσσέας καταφέρνει να αποκτήσει αυτό που θ΄λει στη ζωή του. Τον ενδιαφέρουν πολύ οι γυναίκες και κάνει τα πάντα για να τις κατακτήσει. Είναι καλόκαρδος και γενναιόδωρος με τους φίλους του.

Όλγα: Αγία της Ρωμαϊκής Εκκλησίας.

Ζωντανή γελαστή και φλύαρη, τις αρέσουν τα επαγγέλματα με κόσμο. Όμως δύσκολα ικανοποιείται με όσα έχει και γίνεται απαισιόδοξη. Της είναι απαραίτητο να έχει μπροστά της ένα στόχο. Συχνά έχει την αίσθηση ότι δίνει περισσότερα από όσα παίρνει.

Ορέστης: Γιος του Αγαμέμνωνα και της Κλυταιμνήστρας, εκδικήθηκε για το φόνο του πατέρα του.

Τον χαρακτηρίζει η μετριοφροσύνη και η απλότητα. Στοιχεία που τον κάνουν αγαπητό στο περιβάλλον του. Συμβιβαστικός όπως είναι θέλει πάντα να ηρεμεί τα πνεύματα και να λύνει τις διαφορές των άλλων. Μερικές φορές υποτιμάει τις δυνατότητες του.


Παναγιώτης, Παναγιώτα: Από την Παναγία έχουν πάρει το όνομα τους.

Και οι δύο είναι ενεργητικοί και δραστήριοι. Στα νεανικά τους χρόνια αποκλείουν τη δράση από τη ζωή τους και αφοσιώνονται περισσότερο στην οικογένεια γι’ αυτό μετά από μια ορισμένη ηλικία, προσπαθούν να αναπληρώσουν όσα έχασαν και ρίχνονται ετεροχρονισμένα στις απολαύσεις της ζωής.

Παρασκευή. Η Αγία Παρασκευή μαρτύρησε στη Ρώμη.

Ζωντανός και ανήσυχος χαρακτήρας, δυσκολεύεται να κατασταλάξει κάπου. Η δημιουργία οικογένειας αποτελεί γι’ αυτή παράγοντα ηρεμίας και ισορροπίας. Όμως η ανάγκη για εμπειρίες την αποπροσανατολίζει και αναζητεί την ευτυχία της αλλού.

Πάρις: Εξ’ αιτίας του, άρχισε ο Τρωικός Πόλεμος. Γιος του Πρίαμου και της Εκάβης.
Λατρεύει την ομορφιά και την τέχνη. Λάτρης της υψηλής αισθητικής φροντίζει να περιβάλλεται από όμορφα αντικείμενα και δίνει μεγάλη σημασία στη καλοπέραση. Συχνά δίνει την αίσθηση, ότι είναι μισογύνης.


Πασχάλης Πασχαλιά: Προέρχεται από το Πάσχα.

Ο Πασχάλης είναι χαρούμενος κι εξωστρεφής χαρακτήρας. Όταν κάνει λάθος το παραδέχεται.

Η Πασχαλιά, πιο κλειστή και ρομαντική, έχει τη τάση να νιώθει ότι καταπιέζεται από το περιβάλλον της και κάνει όνειρα για να διαφύγει από την πραγματικότητα.

Παύλος Παυλίνα: Πήραν το όνομα τους από τον Απόστολο Παύλο.

Χαρακτηριστικό και των δύο, είναι ότι απε΄χθάνονται τους καυγάδες. Παρ΄ όλο τον συναινετικό τους χαρακτήρα προσπαθούν με τον τρόπο τους να επιβάλλονται στους άλλους. Επιζητούν την κυριαρχία με τον τρόπο τους κι ενώ μοιάζουν συγκρατημένοι, στη πραγματικότητα είναι παρορμητικοί και κανείς δε μπορεί να τους κάνει ν’ αλλάξουν γνώμη όταν αποφασίσουν κάτι.

Περικλής: Από τους γνωστότερους Αθηναίους πολιτικούς της αρχαιότητας.

Ο σύγχρονος Περικλής είναι άξιος απόγονος του προγόνου του. Έχει μεγάλη ικανότητα στη διοίκηση και την οργάνωση και καταφέρνει να γίνεται ο πιο απαραίτητος συνεργάτης. Συνδυάζει τη φαντασία με τη λογική, γι’ αυτό και σπάνια θα ευφυσυχαστεί σε μια εργασία.. Ένας μισθός δε του αρκεί γι’ αυτό πολύς σύντομα θα αποκτήσει τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσει αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις.

Πέτρος Πετρούλα:
Ψαράς από την Καπερναούμ ο Πέτρος, έγινε ένας από τους δώδεκα μαθητές του Χριστού.

Ο Πέτρος είναι σοβαρός και αρκετά δογματικός. Θέλει να φαίνεται γενναίος αλλά κοιτάζει μάλλον να αποφεύγει τους κινδύνους. Το μεγαλύτερο ελάττωμα του, είναι ότι παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά.

Η Πετρούλα μοιάζει πολύ στο χαρακτήρα με τον Πέτρο. Απλά είναι πολύ περισσότερο άκαμπτη από εκείνον γεγονός που τη δυσκολεύει ακόμη περισσότερο στη ζωή της.

Πηνελόπη: Με την αφοσίωση της στον Οδυσσέα, έγινε σύμβολο συζυγικής πίστης.

Γεμάτη ιδιορρυθμίες η Πηνελόπη έχει τον τρόπο της να γίνεται αγαπητή σε όλους. Την χαρακτηρίζει πράγματι η αφοσίωση της στους δεσμούς και τις φιλίες της. Έχει πολλά ενδιαφέροντα στη ζωή της και χόμπι που την εμπλουτίζουν και της δίνουν την ανεξαρτησία που επιθυμεί.

Πολυξένη: Ενώ πήγαινε να παντρευτεί τον Αχιλλέα , ο Πάρις τον σκότωσε και η Πολυξένη αυτοκτόνησε στον τάφο του.

Γεμάτη ζωντάνια και υπερκινητική. Γεμάτη χιούμορ, αγαπά τις μιμήσεις. Η αναποφασιστικότητα της όμως την αποτρέπει από το να αφοσιωθεί σε έναν σκοπό.

Προκόπιος: Έλληνας ιστορικός απ’ την Καισάρεια της Παλαιστίνης, που έζησε τον 6ο αιώνα μ. Χ.

Δεν αποχωρίζεται ούτε ξεχνάει ποτέ το παρελθόν του. Προκόβει στη ζωή του κι έχει καλή εξέλιξη. Είναι ικανός να δημιουργήσει τη δική του μικρή περιουσία.


Ραφαήλ, Ραφαέλα:
Σημαίνει στα Εβραϊκά, «Ο Θεός μας γιατρεύει». Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ, προστατεύει τους ταξιδιώτες και τους γιατρούς.

Ρομαντικός και ιδιόρρυθμος ο Ραφαήλ, δεν κάνει ποτέ κα΄τι που δε θέλει. Δύσκολα επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων. Συνήθως ζει κλεισμένος στον εαυτό του.

Η Ραφαέλλα πάλι είναι ενθουσιώδης κι έχει ανάγκη από τη συντροφιά των ανθρώπων. Ερωτεύεται και ζηλεύει με το ίδιο πάθος.


Ρέα: Κόρη του Ουρανού και της γης, σύζυγος του Κρόνου και μητέρα όλων των Θεών του Ολύμπου, η Ρέα ήταν μια από τις πιο παλιές θεότητες.

Αγαπάει όλα όσα αφορούν τη καλή ζωή. Δηλαδή διασκέδαση, ταξίδια και φυσικά το χρήμα. Η οικονομική άνεση είναι πολύ σημαντική γι’ αυτή γι’ αυτό φροντίζει να έχει τον κα΄ταλληλο σύντροφο και την κατάλληλη εργασία που να της αποδίδουν. Πάντα έχει καλές σχέσεις με όλους και πάντα κάνει το δικό της.


Ρωξάνη: Κόρη του ηγεμόνα της Βακτριανής Οξυάρτου και σύζυγος του Μεγάλο Αλεξάνδρου.
Έχει δύσκολο και παράξενο χαρακτήρα. Ανεξάρτητη, προτιμάει να ζει μόνη, παρ’ όλο που ο έρωτας έχει πολύ ευεργετική επίδραση πάνω της. Έχει πολύ γούστο και ξέρει να δημιουργεί με την εμφάνιση της και με την αισθητική της  τοπροσωπικό της χώρο.   

Σάββας: Όνομα τριών Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο πιο γνωστός καταγόταν από την Καππαδοκία.

Κλασικός τύπος οικογενειάρχη, που σέβεται τις παραδόσεις κι είναι πολύ συντηρητικός. Ο συντηρητισμός του αυτός γίνεται συνήθως πρόβλημα επικοινωνίας με τα παιδιά του και όλους του νεότερους.

Σαβίνα: Αγία της Δυτικής Εκκλησίας. Μαρτύρησε στα τέλη του 3ου αιώνα στο Μιλάνο.

Ακούραστη, διαλέγει συνήθως ένα πολύ κινητικό επάγγελμα, που δεν εξαντλεί όμως τα αποθέματα της ενεργητικότητας της. Είναι πάντα πρόθυμη να συμπαρασταθεί στους φίλους της να προσφέρει, να ενεργοποιηθεί με τα κοινά και να συντρέξει τους συγγενείς.

Σαπφώ: Η γνωστή ποιήτρια που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη στα μέσα του 7ου αιώνα π.χ.

Γυναίκα δυναμική και με πολύ χιούμορ, δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη. Διαλέγει συνήθως επαγγέλματα με προβολή.

Σέργιος, Σεργία: Όνομα δύο αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Συνεπείς και αφοσιωμένοι ο Σέργιος και η Σεργία, είναι οργανωτικοί και θετικοί χαρακτήρες. Μοιάζουν σχεδόν σχολαστικοί έτσι όπως ακολουθούν κατά γράμμα το πρόγραμμα τους και δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη.

Σίμων, Σιμώνη: Ο Σίμων ο «ζηλωτής» ήταν ένας από τους δώδεκα απόστολους του Χριστού.

Ο Σίμων είναι καλός και τρυφερός αλλά του λείπει η ενεργητικότητα. Του αρέσει να αφήνει τα πράγματα όπως είναι και φοβάται τις αλλαγές.

Η Σιμώνη έχει έντονη προσωπικότητα και διαπ΄ρεπει στο επάγγελμα της. Της αρέσει να ζει τη νύχτα και να δοκιμάζει πολλές εμπειρίες.


Σοφία: Σημαίνει «ευφυΐα, δεξιότητα». Συμβολίζει το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.

Είναι πολύ απαιτητική από τη ζωή και τους ανθρώπους. Έχει μεγάλη έφεση στα γράμματα, διαθέτει μεγάλη φαντασία και είναι άριστη στη διήγηση. Της αρέσει πολύ να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Σοφοκλής: Μετά τον Αισχύλο, ο δεύτερος μεγάλος τραγικός ποιητής της αρχαιότητας.

Δίκαιος και καλός χαρακτήρας, του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να καθοδηγεί τους άλλους. Τον ενδιαφέρουν πολύ τα κοινά και ασχολείται συχνά με την πολιτική.

Σπυρίδων, Σπυριδούλα: Ο Άγιος Σπυρίδων, που έζησε τον 4ο αιώνα, καταγόταν από την Κύπρο.

Πολύ ρομαντικοί, βλέπουν εξίσου ρομαντικά και τη ζωή. Κάποτε απογοητεύονται από τη πεζή πραγματικότητα. Αποφασίζουν τότε να βρουν μια ήσυχη δουλειά ώστε να τους προσφέρει κάποια ανεξαρτησία

Σταμάτης: Γιορτάζει μαζί με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ήσυχος άνθρωπος, δίνει σημασία στη καλοπέραση και απεχθάνεται τους καυγάδες. Αποφεύγει τους μπελάδες και τις κακοτοπιές και προτιμάει να ασχολείται με το κήπο του, το σπίτι του και όλα του τα χόμπι.

Σταύρος, Σταυρούλα: Πήραν το όνομα τους από τον τίμιο Σταυρό.

Ο Σταύρος είναι εργατικός και λιτός στα λόγια. Έχει μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια. Έμπιστος φίλος και καλός σύζυγος.

Η Σταυρούλα είναι νευρική και οξύθυμη. Πολύ περήφανη δεν εξομολογείται ποτέ τα προβλήματα της. Τα παιδιά της φέρνουν την ισορροπία που χρειάζεται.

Στέλλα: Σημαίνει στα λατινικά αστέρι.

Ιδιόρρυθμος άνθρωπος η Στέλλα γίνεται συνήθως οπαδός της υγιεινής διατροφής και της σχολαστικής καθαριότητας στο σπίτι. Φροντίζει πολύ την υγεία της, την εμφάνιση της κι αγαπάει τη φύση και τα ταξίδια.

Στέφανος, Στεφανία: Αρχαίο όνομα. Ο Άγιος Στέφανος ήτανένας από τους πρώτους επτά διακόνους της Χριστιανικής εκκλησίας.

Σοβαρός, συντηρητικός και αυστηρός, ο Στέφανος ξεχνάει όλες τις αναστολές και τους φόβους του όταν είναι να αγωνιστεί για κάποιο ιδανικό.

Η Στεφανία βλέπει τη ζωή σαν ένα όμορφο παιχνίδι και της συμπεριφέρεται ανάλογα. Ξέρει να απολαμβάνει και να χαίρεται.

Στυλιανός, Στυλιανή: Αναχωρητής από τη Παφλαγονία, έγινε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Και οι δύο βλέπουν τα πράγματα από κάποια απόσταση και δε παίρνουν τίποτε στα σοβαρά. Το γέλιο αποτελεί το όπλο τους, με αποτέλεσμα να τους τα συγχωρούν όλα. Πάντως δε παίρνουν στα αστεία τη δουλειά τους όπου εκεί ξεχωρίζουν για την ευσυνειδησία  τους.

Συμεών: Όνομα πολλών προσώπων της Αγίας Γραφής.

Του αρέσει η μάθηση και έχει μεταδοτικότητα στη μεταφορά γνώσης. Γι’ αυτό και του ταιριάζει η διδασκαλία. Τον αγαπούν τα παιδιά ενώ έχει την ικανότητα να διακρίνει τις αληθινές σκέψεις των άλλων.

Σωκράτης: Μία από τις μεγαλύτερες ηθικές μορφές της αρχαιότητας.

Ιδανικός ως δημόσιος λειτουργός, έχει πάθος με τη δικαιοσύνη και μπορεί να κάνει πολλές θυσίες για τα  ιδανικά του. Έχει θεωρητικό μυαλό και οι πρακτικές πλευρές της ζωής είναι γι’ αυτόν άχρηστες πληροφορίες.

Σωτήρης, Σωτηρία: Σημαίνει λυτρωτής. Αυτός που σώζει από το κακό.

Ο Σωτήρης, έχει πάθος με τη μουσική και πολύ συχνά είναι επιδέξιος σε κάποιο όργανο. Είναι καλοφαγάς κι εξαίσιος μάγειρας.
Η Σωτηρία είναι ευθύβολη και ειλικρινείς στο λόγο της. Έχει έντονο δυναμισμό και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Περιβάλλεται από πολλούς φίλους.

Τατιάνα; Η Αγία Τατιανή γιορτάζει στις; 12 Ιανουαρίου.

Πολύ ανεξάρτητος τύπος γυναίκας και λίγο εκκεντρική απωθείται από τις δεσμεύσεις. Λατρεύει τη ζωή κοντά στη φύση, τον αθλητισμό και τα ταξίδια.

Τερψιχόρη: Είναι η πέμπτη από τις Εννέα Μούσες. Προστάτιδα των χορικών ασμάτων και της ορχηστρικής τέχνης.

Η σύγχρονη Τερψιχόρη δεν λειτουργεί καλά τη νύχτα. Ενεργειακά αποδίδει καλύτερα τη μέρα όπου είναι γεμάτη δραστηριότητα. Συχνά επιλέγει να εργαστεί σε δύο δουλειές. Άριστη συνεργάτης που αποφεύγει τη προσωπική της προβολή. Είναι ρεαλίστρια και πρακτική.

Τηλέμαχος: Γιος του Οδυσσέα και της Πηνελόπης.

Είναι ευέξαπτος και γίνεται πολύ συχνά επιθετικός. Θεωρεί αρκετές φορές ότι οι άλλοι δεν τον αγαπούν και δεν τον προσέχουν όσο θα άπρεπε. Η επαγγελματική επιτυχία όμως του χαρίζει την ισορροπία που έχει ανάγκη.


Υακίνθη: Το όνομα της προέρχεται φυσικά από τον υάκινθο.

Της αρέσει η αυτονομία και είναι σχεδόν πάντα αυτοδημιούργητη. Πεισματάρα, δεν επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους. Αγαπάει πολύ τα ζώα κι έχει ανεπτυγμένο μέσα της το κριτήριο της καλαισθησίας. Διακοσμεί ωραία το σπίτι της.

Φαίδρα: Κόρη του Μίνω και της Πασιφάης, σύζυγος του Θησέα.

Κλειστός χαρακτήρας η Φαίδρα δυσκολεύεται στην επικοινωνία της με τους ανθρώπους. Ζει σε έναν δικό της κόσμο. Δίπλα στον άντρα της στον οποίον επιβάλλεται και στα παιδιά της.

Φαίδων: Φιλόσοφος από την Ηλιεία, μαθητής του Σωκράτη.

Μορφωμένος, πολυταξιδεμένος και κοινωνικός, ο Φαίδων δημιουργεί πολλές συμπάθειες και δε του λείπουν ποτέ οι παρέες. Στο βάθος όμως είναι αρκετά μοναχικός και σπάνια εκδηλώνει τα αισθήματα του ή τις βαθύτερες σκέψεις του.
Φιλήμων: Μυθολογικός γέρος, ζούσε στη Φρυγία σε μια καλύβα με τη σύζυγο του Βαυκίδα, όπου φιλοξένησαν κάποτε τον Δία.

Ο Φιλήμων δε θυμώνει ποτέ και βλέπει πάντα τις καλές πλευρές των ανθρώπων και των γεγονότων. Αυτή του η στάση στη ζωή του χαρίζει έναν μακρύ βίο.

Φοίβη: Ξεχωρίζει το μυθολογικό πρόσωπο της αμαζόνας, που σκότωσε ο Ηρακλής.

Είναι συνήθως ψηλή και λυγερόκορμη. Συνηθίζει να αφιερώνεται σε έναν σκοπό ή έναν άνθρωπο χωρίς να περιμένει ανταπόδοση.

Φοίβος: Θεός που αρχικά είχε δική του υπόσταση κι αργότερα ταυτίστηκε με τον Απόλλωνα.

Πολύ περίεργος, τον ενδιαφέρει η μελέτη της ανθρώπινης ψυχής. Γλεντάει και χαίρεται τη ζωή, είναι κοινωνικός και γενναιόδωρος.

Φίλιππος: Γνωστότερος ο Φίλιππος ο Β¨ πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πολιτικός και στρατιωτικός της Αρχαιότητας.

Ήρεμος, φλεγματικός, ο Φίλιππος δε παρασύρεται από φανατισμούς η Πάθη. Πολύ τακτικός, έχει μανία με την καθαριότητα. Ασχολείται πολύ με τον αθλητισμό και δεν αγαπάει ιδιαίτερα την οικογενειακή ζωή.

Φλώρα: Θεά της ιταλικής μυθολογίας:

Η παρουσία της φέρνει την ..Άνοιξη. Πάντα χαμογελαστή κι εργατική καταπιέζει τη προσωπικότητα της μέσα σε ένα προφίλ μετριοπαθέστερο γεμάτο από τη σεμνότητα που τη διακρίνει. Είναι η ιδανική μητέρα.

Φώτιος Φωτεινή: Όνομα που προέρχεται από τη Θεία Φώτιση. Το έφεραν πολλοί Πατριάρχες της Κωνσταντινούπολης.

Και οι δύο τους, ακολουθούν τη πορεία που έχουν χαράξει απερίσπαστοι από εξωγενείς επιρροές. Θέλουν να βελτιώσουν τη θέση τους αλλά τους λείπει η διπλωματία. Δεν διαλέγουν πάντα τον κατάλληλο σύντροφο.

Χαρά: Το όνομα αυτό είναι συχνά και υποκοριστικό της Χαρίκλειας.

Έξυπνη κι ευαίσθητη, αγωνίζεται για να μπορέσει να διακριθεί επαγγελματικά. Δημιουργεί συχνά σαδομαζοχιστικές σχέσεις  με τους άνδρες και βρίσκει μια συναισθηματική ισορροπία μόνο όταν αποκτήσει παιδί.

Χράλμαπος: Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Προσγειωμένος, δε σκέφτεται με ρομαντισμό. Η σκέψη του είναι θετική και ρεαλιστική γι’ αυτό και αναζητεί πρακτικές λύσεις και στόχους. Είναι όμως καλόκαρδος και χαίρει της εμπιστοσύνης όλων των συγγενών και των φίλων του. Έχει αδυναμία στις γυναίκες και του έχουν κι αυτές.

Χαρίκλεια:
Ηρωίδα του έργου του Ιδιοκλή που έζησε γύρω στα 250 μ.Χ.

Είναι κοινωνική και εξωστρεφής. Δε προβληματίζεται πολύ, προτιμάει να χαίρεται τη ζωή της. Η οικογενειακή ζωή, παίζει σημαντικό ρόλο γι’ αυτήν.

Χαρίλαος: Ο έβδομος βασιλιάς της Σπάρτης από το γένος των Ευρωτονειδών.

Η δουλειά απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και συνήθως διαπρέπει στο επάγγελμα του. Έντιμος και χωρίς μεγάλες υλικές απαιτήσεις, θέλει πάντα να προσφέρει στους άλλους.

Χρήστος, Χριστίνα: Η σωστή ορθογραφία του ονόματος είναι «Χρίστος» αφού προέρχεται από τον Χριστό και γιορτάζει ανήμερα τα Χριστούγεννα. Υπάρχει και Αγία Χριστίνα που γιορτάζει στις 24 Ιουλίου.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Χρίστου και της Χριστίνας είναι το πείσμα. Ποτέ δεν παραδέχονται ότι έχουν άδικο. Η επιμονή τους τους κάνει μερικές φορές να πετυχαίνουν τα  αδύνατα. Κατά τα άλλα, ο Χρίστος είναι αρκετά μοναχικός κι ιδιόρρυθμος, ενώ η Χριστίνα βρίσκει την ευτυχία στην οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή. 

Χριστόδουλος: Όνομα γνωστό από τον Χριστόδουλο τον Πάτμιο. Του αρέσει να βάζει τον εαυτό του σε δοκιμασία για να δει μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις του. Ο κίνδυνος δεν τον τρομάζει και συχνά έχει κανείς την εντύπωση πως παίζει με τη φωτιά.

Χριστόφορος: Σημαίνει αυτός που φέρει τον Χριστό στη καρδιά του.

Αγαπημένο ρητό του Χριστόφορου είναι το «παν μέτρον άριστον» και φυσικά αποτελεί τον πιο γνήσιο και εκφραστή του. Η καλή οργάνωση της καθημερινής ζωής είναι απαραίτητος παράγοντας για τη ψυχική του ηρεμία.

Χρύσανθος, Χρυσάνθη: Όνομα πολλών ανώτερων κληρικών.

Και οι δύο είναι ιδιαιτέρως ευγενικοί παρακινούμενοι από την έννοια τους να μην πληγώσουν ή να δυσαρεστήσουν κανέναν. Τελικά όμως με αυτή τη λογική πολλές φορές συμβιβάζονται και υποχωρούν κάτι που τελικά τους κάνει δυστυχισμένους.


Ωρίων: Κυνηγός της Βοιωτίας, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία.

Ο αινιγματικός  χαρακτήρας του κάνει τους άλλους να θέλουν να τον γνωρίσουν περισσότερο. Οι συμβατικότητες δε του ταιριάζουν. Συχνά το επάγγελμα του, έχει σχέση με τη θάλασσα.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

1. Η Νικολέτα δεν έχει σχέση με τον Τάνταλο, κόρη του οποίου ήταν η Νιόβη.
2. Λείπει το όνομα Λευκοθέα

Unknown είπε...

Εμμελεια μονο μουσικοτητα γραφει δε βρισκω κατι αλλο κ την ιστορια της εχω ψαξει παντου

Unknown είπε...

Εμμελεια μονο μουσικοτητα γραφει δε βρισκω κατι αλλο κ την ιστορια της εχω ψαξει παντου

Clio Stafylaki είπε...

Η Κλειώ που είναι;

Fanaios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Fanaios είπε...

(Ισίδωρος Ισιδώρα: Όνομα Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.)

ε δεν πάμε καθόλου καλά.
τί σχέση μπορεί να έχει ένα αρχαίο όνομα με τους μεταγενέστερους χριστιανοταλιμπάν "αγίους" φονιάδες;;
----
για να το διορθώσετε αν θέλετε:

Ισίδωρος, Ισι-δωρο, είναι το δώρο της θεάς Ίσιδος!
Υγιαίνετε!

Marou είπε...

Ευγένιος Ευγενία?
Ευφροσύνη ?

Unknown είπε...

Το όνομα Ναυσικά Γιατί δεν αναφέρεται;

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More