Aφιέρωμα στο καλοκαίρι από το Παιδικό Μουσείο

«Aφιέρωμα στο καλοκαίρι» πραγματοποιεί το Παιδικό Μουσείο, το Σάββατο 4 & την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων.
Κάθε έκθεμα του Μουσείου θα συνοδεύεται από διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τη θεματική του αφιερώματος (θαλασσινά επαγγέλματα, ασφάλεια το καλοκαίρι, άσκηση και διατροφικές συνήθειες, τέχνη & καλοκαιρινές δημιουργίες, καλοκαιρινές & δροσερές συνταγές). Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
«Ένας ήλιος σαν μπισκότο»
Tα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά μαγειρικής και κατασκευάζουν μπισκότα μεγάλα σαν τον ήλιο, μπισκότα σε διάφορα χρώματα και σχήματα.
«Φούσκες από νερό»
Φυσαλίδες με πολύγωνο, με τρίγωνο, με χωνί
Φυσαλίδες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου
Τα παιδιά πειραματίζονται με τις ιδιότητες του νερού και μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουν τη χημεία, την αρχιτεκτονική και τη γεωμετρία.
«Βάρκα στο γιαλό»
Το ταξίδι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο πέλαγος ξεκινά με βάρκα το πεντάγραμμο, πανιά τις νότες και πλήρωμα παραδοσιακούς ελληνικούς σκοπούς.
«Δροσερή συνταγή»
Τα παιδιά επεξεργάζονται διάφορα υλικά ζαχαροπλαστικής και παρασκευάζουν ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό.
«Οι συλλογές του καλοκαιριού»
Λίγα κοχύλια, λίγες πέτρες και λίγα φτερά. Τα παιδιά μέσα από ένα κινητικό παιχνίδι εξερεύνησης και έκφρασης επιλέγουν υλικά και διακοσμούν το προσωπικό τους κουτί μέσα στο οποίο μπορούν να φυλάξουν ό,τι συλλέξουν από τις διακοπές τους.
Οι ώρες λειτουργίας του «Παιδικού Μουσείου-Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων» με τη συνεργασία του σωματείου «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:0014:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση.
Πληροφορίες
Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, Αθήνα
Σάββατο 4 & την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Η οικονομική συμμετοχή είναι 9,00 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More