Κατάργηση στο κρέας συστήνουν οι ειδικοί. Προκαλεί καρκίνο!

Αυστραλοί εμπειρογνώμονες σε θέματα καρκίνου έχουν εκδώσει μια νέα ανακοίνωση η οποία συνδέει τον καρκίνο του εντέρου με το κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας.
Στο μεταξύ καθημερινά οι γιατροί λένε ότι 150 γραμμάρια κρέατος σε καθημερινή βάση, προκαλούν πάσης φύσεως καρκίνο. Η αλήθεια όμως, λέγεται μισή. Καθώς πολύ σωστά λένε οι παλιοί γονείς ή παπούδες ότι το κρέας μόνο καλό κάνει και δίνει δύναμη. Αφού το ίδιο το κρέας, δεν είναι προορισμένο να μας κάνει κακό. Ως  πολύτιμη πηγή σιδήρου για τον άνθρωπο, αρκεί  για να το κάνει αναγκαίο. Όμως δεν είναι όλα τόσο απλά! Το κακό με το κρέας, είναι ότι οι άνθρωποι το ποτίζουν με αντιβιοτικά για να γεμίσει λιπάκι στο ψήσιμο, να γίνει πεντανόστιμο και να αποτελεί το αιώνιο παράπονο του θείου της οικογένειας, που η γυναίκα του ενώ η ίδια μασαμπουκώνει, του γκρινιάζει να μην τρώει παραπάνω. Φταίει ο πολιτισμός μας, που έχει αναγάγει το ψήσιμο του κρέατος ως σύμβολο οικονομικής ευμάρειας και αφθονίας. Στο μεταξύ αντί για τροφή, τρώμε όλοι μας ψητά στα κάρβουνα αντιβιοτικά ή αντιβιοτικά κατσαρόλας σε φρικασέ. Υπάρχει μια υποψία ότι το τελευταίο σύμπτωμα με το e coli στα αγγουράκια, να προέρχεται από την παντοδυναμία αυτών των αντιβιοτικών. Μας λένε όλες οι Οργανώσεις Υγείας να μην καταπίνουμε αντιβιοτικά για να μην ρίξουμε το ανοσοποιητικό μας, χωρίς όμως να αναφέρουν τα «πεντάκιλα» αντιβιοτικά που τρώμε σε ένα κιλό κρέας.
Στο μεταξύ, το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο συμβουλεύει τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση του βοδινού, χοιρινού και αρνίσιου κρέατος και να αποφεύγουν το επεξεργασμένο κρέας, όπως το ζαμπόν και το σαλάμι.
Οι επιστήμονες ανέλαβαν να μελετήσουν και να επαναξιολογήσουν 263 δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες σχετικά με τον ρόλο της διατροφής, του βάρους και της σωματικής άσκησης στον καρκίνο του εντέρου. Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν πλέον «πειστικά στοιχεία» στο πώς και οι δύο αυτοί τύποι του κρέατος αυξάνουν τον σχετικό κίνδυνο για εμφάνιση του καρκίνου του εντέρου.
Οι επιστήμονες συμβουλεύουν στη μείωση του κόκκινου κρέατος στα περίπου 500 γραμμάρια την εβδομάδα και στην αποφυγή τελείως του επεξεργασμένου κρέατος.
Ο καρκίνος του εντέρου θεωρείται ο τρίτος πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου. Ο γενικός διευθυντής του συμβουλίου ενάντια στο καρκίνο, Ian Oliver, ανέφερε ότι το 43% των περιπτώσεων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι άνθρωποι μείωναν το κόκκινο κρέας, έτρωγαν περισσότερες φυτικές ίνες, μείωναν την κατανάλωση αλκοόλ, διατηρούσαν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα και ήταν πιο δραστήριοι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More