Η τζαζ συναντά την κλασική μουσική

ΜΥΚΟΝΟΣ

Μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικά είδη μουσικής, με τη συνδρομή σημαντικών Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών, φιλοδοξεί να στήσει το νεοσύστατο Μουσικό Φεστιβάλ Μυκόνου "Antanaclasis" που θα διεξαχθεί στο Νησί των Ανέμων από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο

Η Ιταλίδα πιανίστα Vanessa Benelli Mosell
Μια γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικά είδη μουσικής, με τη συνδρομή σημαντικών Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών, φιλοδοξεί να στήσει το νεοσύστατο Μουσικό Φεστιβάλ Μυκόνου "Antanaclasis" που θα διεξαχθεί στο Νησί των Ανέμων από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.
Η αυλαία θα ανοίξει μεθαύριο, Πέμπτη, με μια ενδιαφέρουσα μουσική σύμπραξη. Ο δικός μας, εξαιρετικός μουσικός Δημήτρης Βασιλάκης στο σαξόφωνο και στα φωνητικά θα υποδεχτεί στη σκηνή, που θα στηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Λάκκας, την ντίβα της βρετανικής τζαζ, τη συνθέτρια και ερμηνεύτρια Juliet Kelly. Τη βραδιά θα ανοίξει ο 20χρονος Ελληνοαμερικανός που μεγάλωσε στη Μύκονο Αλεξ Hamel, ο οποίος θα παίξει στην κιθάρα του και θα ερμηνεύσει δικά του κομμάτια αλλά και επιλογές από το διεθνές σύγχρονο ρεπερτόριο.
Ακολουθεί στις 18 Αυγούστου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο μια υπέροχη βραδιά κλασικής μουσικής. Το κλαρινέτο του Jose Franch ? Ballester από τη Βαλένθια, που ζει και εργάζεται στην Αμερική, θα "συνομιλήσει" με το πιάνο της βραβευμένης Ιταλίδας πιανίστας Vanessa Benelli Mosell.
Στο κλασικό ρεπερτόριο, εξάλλου, θα είναι επικεντρωμένη και η αμέσως επόμενη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου στο Γρυπάρειο με τη διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου και τον Βέλγο βιολονίστα Micheal Guttman.
Φινάλε θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τα όμορφα τραγούδια του.
Α. ΚΠηγή:ethnos.gr.Η Ιταλίδα πιανίστα Vanessa Benelli Mosell

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More