Η λύση για τριχόπτωση, φαλάκρα, αλωπεκία!

Κι όμως, ο μαϊντανός, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, βοηθούν στην αντιμετώπιση της φαλάκρας!
Σύμφωνα με τον δόκτωρ Ντιούκ, τον διάσημο βοτανολόγο και πρώην υπεύθυνο ερευνητή στο Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας, ειδικά ένα δικό σας σαμπουάν φτιαγμένο από δεντρολίβανο και φασκόμηλο φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα και αντιμετωπίζει την φαλάκρα. Ειδικότερα αν συνδυάζονται με τακτική λήψη σερενόας. (παλμέτο)

Εκτός από την βοήθεια κατά της τριχόπτωσης, το δεντρολίβανο αποτελεί «το μαγικό χέρι» και για την αντιμετώπιση της αλωπεκίας. Η μυστηριώδης αυτή πάθηση, εμφανίζεται ξαφνικά, με απότομη πτώση από μεγάλες τούφες μαλλιών χωρίς προφανή λόγο. Η αλωπεκία, πλήττει μεγάλο αριθμό ατόμων. Κανείς δεν ξέρει τι την προκαλεί και οι κλασικές ιατρικές θεραπείες δεν την καταπολεμούν ιδιαίτερα. Ευτυχώς τα μαλλιά που πέφτουν εξαιτίας της,, συνήθως ξαναφυτρώνουν. Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, η κατάσταση είναι τρομακτική και αντιαισθητική.


Στην βοτανολογική ιατρική παράδοση αρκετά βότανα έχουν την φήμη ότι καταπολεμούν την τριχόπτωση. Ανάμεσα τους εκτός από το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο, είναι το ξύλο του κέδρου, η λεβάντα και το θυμάρι. Σκοτσέζοι δερματολόγοι, αφού άκουσαν τις λαϊκές παραδόσεις για όλα τα παραπάνω βότανα, ότι δηλαδή βοηθούν στην θεραπεία της γυροειδούς αλωπεκίας, αποφάσισαν να κάνουν το παρακάτω πείραμα.

Χρησιμοποίησαν 84 άτομα που έπασχαν από αλωπεκία και έδωσαν σε άλλα, ένα ανενεργό σκεύασμα (3ml έλαιο τζοτζόμπα και 20 ml έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού) και σε άλλα το ίδιο ανενεργό σκεύασμα συν 2 σταγόνες αιθέραιο έλαιο θυμαριού, 3 σταγόνες έλαιο λεβάντας, 3 σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου και 2 σταγόνες έλαιο κεδρόξυλου. Δόθηκε σε όλους η οδηγία να κάνουν μασάζ με το σκεύασμα,στο τριχωτό της κεφαλής τους επί 2 λεπτά κάθε βράδυ κι ύστερα να τυλίγουν το κεφάλι τους με μια ζεστή πετσέτα για να επιταχύνουν την απορρόφηση των ελαίων. Ύστερα από τρεις μήνες, το 15% αυτών που χρησιμοποιούσαν την πρώτη απλή λοσιόν, είχαν σημαντική αύξηση της τριχοφυΐας τους. Στους άλλους όμως που χρησιμοποίησαν την εμπλουτισμένη λοσιόν, το ποσοστό αυτό, έφτασε το 44% και φυσικά κανένα από τα έλαια αυτά,  δεν προκάλεσε παρενέργειες. Σίγουρα με τέτοιες προοπτικές αξίζει να το δοκιμάσετε αν αντιμετωπίζεται παρόμοιο πρόβλημα.

 
ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ!
Οι φυσίατροι συνιστούν σε όσους έχουν τριχόπτωση να κάνουν κάθε βράδυ μασάζ στο κεφάλι τους χρησιμοποιώντας ένα μέρος έλαιο δεντρολίβανου και δύο μέρη αμυγδαλέλαιου. Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κρανίου, πράγμα που μπορεί να εμποδίσει τους θυλάκους των τριχών να νεκρωθούν. Το έλαιο δεντρολίβανου φημίζεται από παλιά ως παραδοσιακό φάρμακο κατά της φαλάκρας.

2 σχόλια:

Nikos είπε...

pou mporoume na vroume auto to elaio??

The Taste of Cyprus είπε...

Θα υπάρχει στα φαρμακεία άν το ψάξεις ή σε μαγαζιά που πουλάνε φυτικά προιόντα. Έχω βρεί και κάποιές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την τριχόπτωση εδώ

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More