Τα σύκα πρόληψη και ενίσχυση κατά του καρκίνου.

Απόσπασμα απο το βιβλίο του Κώστα Μπαζαίου, "100 βότανα 2000 θεραπείες" Εκδόσεις Μπαζαίος.


Υπάρχουν πάνω από 600 ποικιλίες σύκων. Τα σύκα είναι διάσημα και πολύ αγαπητά, τόσο για τις χωνευτικές-υπακτικές ιδιότητες τους(διευκολυντικές του εντέρου) το καλοκαίρι, όσο και για τις θερμαντικές τους ιδιότητες, όταν τα τρώμε αποξηραμένα το χειμώνα.
Σας φαίνεται παρατραβηγμένο ότι σε όλες τις χώρες υπάρχουν παραδόσεις πως τα σύκα καταπολεμούν ακόμη και τον καρκίνο; Γιατί; Μήπως δεν αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη για τον κάποτε βασιλιά των Ισραηλιτών Ιεζεκία ότι ανάρρωσε τρώγοντας σύκα; Τα καλά νέα είναι, ότι Ιάπωνες επιστήμονες στο Ινστιτούτο Σωματικής και Χημικής Έρευνας  του Ινστιτούτου Ανθρώπινων Επιστημών Mitsubishi-Kasei στο Τόκιο, έχουν απομονώσει από τα σύκα μια ουσία κατά του καρκίνου, την οποία χρησιμοποίησαν για να θεραπεύσουν ασθενείς. Αφού πρώτα εισήγαγαν αδενοκαρκινώματα σε ποντίκια, τους έκαναν ένεση με απόσταγμα από κατεψυγμένα σύκα ομογενοποιημένα με νερό, που συρρίκνωσαν τους όγκους κατά 39% κατά μέσο όρο. Οι Ιάπωνες επιστήμονες, αναγνώρισαν την ενεργή ουσία των σύκων κατά του καρκίνου ως την βενζαλδεύδη. Ενθαρρυμένοι έκαναν ενέσεις με τη χημική ουσία των σύκων σε ανθρώπους με θεαματικά αποτελέσματα. Το 55% των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο βελτιώθηκε όταν τους έκαναν τις ίδιες ενέσεις. 7 ασθενείς ανάρρωσαν ολοκληρωτικά και άλλοι 29 μερικά. Γενικά οι ασθενείς στους οποίους δόθηκε η ουσία αυτή, έζησαν περισσότερο. Δεν χρειάζεται ασφαλώς να σας πω ότι βοηθούν την χώνευση και έχουν ήπιες καθαρτικές ιδιότητες. Ίσως όμως δεν γνωρίζετε ότι είναι ευεργετικά για τις παθήσεις του συκωτιού και των νεφρών  αλλά και στην αρθρίτιδα.
Χρήσιμα μέρη: Οι καρποί, τα φύλλα και τα βλαστάρια.
Δραστικές ουσίες: Βιταμίνη Α C Κάλιο, Ασβέστιο, Φώσφορος, Μαγνήσιο, Φρουκτοζάχαρο (τα ξερά σύκα έχουν περισσότερο Κάλιο, Ασβέστιο και Σίδηρο) αζωτούχες ουσίες, Χλώριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More