Ποιοί είναι οι καρκινικοί πράγοντες που μας απειλούν. Πως θα τους αντιμετωπίσουμε και θα τους προλάβουμε!




Εν συντομία θα αναφερθούμε σε καρκινικούς παράγοντες όπως:
- Χημικές ουσίες (υπάρχουν περισσότερες από 500 γνωστές καρκινογόνες ουσίες), οι περισσότερες από αυτές στην τροφή, στο νερό, και γενικά σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινώς.
- Ραδιενέργεια–διάφοροι ιοί και μικρόβια–ελεύθερες ρίζες κλπ.
- Τοξίνες στα σφραγίσματα δοντιών (αμάγαλμα–νικέλιο–απονευρώσεις)
- Τοξίνες στο πεπτικό σύστημα: βλέννες, παράσιτα, χημικά, υδράργυρος, χαλκός, κάδμιο, αρσενικό κλπ.
- Προβληματική διατροφή: τοξικά συντηρητικά, επεξεργασμένα τρόφιμα, κακή αφομοίωση
- Ποτά (νερό που μόνο στην θεωρία είναι καθαρό, οινοπνευματώδη, σάκχαρα, προσθετικά γεύσης)
- Καθημερινή χρήση χημικών ουσιών (οδοντόκρεμες, αρώματα χώρου, απορρυπαντικά)
- Περιβάλλον (αέρας, ακτινοβολία, έκθεση στον ήλιο–«ηλιοθεραπεία»!!!)
- Κατανάλωση τροφών ασύμβατων με την ομάδα αίματος
Αυτοί είναι μερικοί από τους πολλούς πιθανούς παράγοντες που ανήκουν μεν σε διαφορετικές κατηγορίες, όμως δραστηριοποιούνται και αντιδρούν μεταξύ τους. Συνήθως, δύο ή περισσότεροι παράγοντες ευθύνονται για την καρκινογένεση στο σώμα.Παράδειγμα, όταν καθόμαστε μπροστά σε οθόνη υπολογιστή, μέσω της ακτινοβολίας προκαλούνται υψηλότερα πεδία εξάτμισης υδραργύρου από τα σφραγίσματα των δοντιών με αμάλγαμα.
Ο βασικότερος και πλέον κοινός παράγοντας είναι η εσωτερική ρύπανση. Το καθαρό, το υγιές σώμα, δεν παράγει καρκίνο!
Πάνω από το 90% των ανθρώπων που ανέπτυξαν καρκίνο βρέθηκε να έχουν ανεπάρκεια σε τουλάχιστον τρία από τα παρακάτω βασικά θρεπτικά συστατικά:
  • Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα (omega3alphα-Linolenicfattyacid), το 95% των ασθενών.
  • Σελήνιο 95% ανεπάρκεια.
  • Ασβέστιο, μαγνήσιο.
  • Βιταμίνες, Α(ή βήτα καροτίνη), Ε,C, Β17 λαετρίλη (laetrile),Bcomplex,D,K, 95% ανεπάρκεια.
  • Χαλκός 90% ανεπάρκεια.
  • Γερμάνιο
  • Χρώμιο
  • Βανάδιο
  • Ψευδάργυρος
  • Κασσίτερο
Εν κατακλείδι η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών είναι ένας κοινός παράγων μεταξύ καρκινοπαθών.
Πρωτόκολλο Θεραπείας
Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί και το σώμα μας να αυτοθεραπευτεί με τους εξής απλούς τρόπους:
  • Καθαρισμός οργανισμού (συκώτι, έντερα, πάγκρεας, νεφρά) από πέτρες, καντίντας, βαρέα μέταλλα, τοξίνες κ.α.
  • Αποφυγή ασύμβατων και ακατάλληλων τροφών (μεταλλαγμένα–ραντισμένα).
  • Αποφυγή σχέσεων και περιβάλλοντος που καταρρακώνουν τον ψυχισμό.
  • Πλήρης αλλαγή διατροφής με αντικατάσταση άλλων συμβατών τροφών και με θρεπτικά συστατικά, κυρίως όσων έχουμε έλλειψη.
  • Εργασία–θεραπεία σε όλο το σώμα, ξεκινώντας από το μυαλό.
  • Σκέψεις, δίνοντας προτεραιότητα στις πραγματικές αιτίες της ασθένειας και να μην γίνεται αποδεκτή μοιρολατρικά η κατάσταση της υγείας.
Οι καλοήθεις ή κακοήθεις όγκοι δεν εμφανίζονται από το πουθενά! Μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι ένας όγκος να γίνει αρκετά μεγάλος για να ανιχνευθεί. Σε αυτό το διάστημα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει –και συχνά γίνεται– αυτοΐαση. Εν δυνάμει καρκινικοί όγκοι αντιμετωπίζονται και εξαλείφονται από την φυσική άμυνα του οργανισμού σε όλη την διάρκεια της ζωής μας. Μόνο όταν συμπεριφερθούμε άσχημα στο σώμα μας τα διάφορα καρκινώματα έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν και να μας προσβάλουν.
Στην πρώτη φάση της μετάλλαξης, δηλαδή την παρέκκλιση της διαίρεσης ενός κυττάρου σε κάτι άλλο εκτός του εαυτού του, υπάρχει αυτό που θα το ονομάσουμε «λάθος διαταγή». Αυτό που συμβαίνει και που αποτελεί την κύρια αντιμετώπιση της ανάπτυξης του καρκίνου είναι η δέσμευση των ελεύθερων ριζών, από την ανεξάντλητη καύση τους με το οξυγόνο. Όπως αναφέραμε στην αρχή, είναι η διατάραξη των ενεργειακών δομών της κυτταρικής μεμβράνης που έχει σαν αποτέλεσμα την λάθος διαίρεση. Όλο το πρόβλημα λοιπόν είναι η αντιμετώπιση της ελεύθερης καύσης (χωρίς φραγμούς ή ορθή διαταγή) του οξυγόνου εντός του πρωτοπλάσματος των κυττάρων. Είναι αυτή η καύση που προκαλεί τις μεταλλάξεις στοDNA. Διάφοροι ιοί, χημικές ουσίες, ακτινοβολία μπορούν επίσης να αλλοιώσουν τοDNA. Συνήθως λειτουργούν όλα μαζί στην καταστροφή της αλυσίδας.
Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης σε πρώτη φάση με φυσικό τρόπο είναι η χρήση του λινελαίου (flaxseedoil), του ελαιολάδου και των λαχανικών (των συμβατών με την ομάδα αίματος), που βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλει τις χημικές ουσίες. Τα αντιοξειδωτικά είναι σε θέση να σταματήσουν τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των ελεύθερων ριζών με το οξυγόνο. Το πράσινο τσάι περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες γνωστές ως πολυφενόλες, μια από αυτές (EGCG) έχει 20 φορές την επίδραση της βιταμίνης Ε και 500 φορές την επίδραση της βιταμίνηςC στην καταστολή της ελεύθερης δράσης του οξυγόνου. Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία για ουσίες που βρίσκονται στην φύση και θα απαριθμήσουμε μερικές:
  • Τα φύλλα της ελαίας (αλέθουμε φύλλα με νερό και πίνουμε τον χυμό).
  • Η ψίχα (αμύγδαλο) από το κουκούτσι του βερίκοκου που περιέχει την βιταμίνη Β17.
  • Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν ουσίες που σταματούν την παραγωγή τριχοειδών αγγείων που δημιουργούνται από τους καρκινικούς όγκους. Χωρίς την παροχή αίματος οι καρκινικοί όγκοι σβήνουν.
  • Τα κουκούτσια (σπασμένα) από τα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.
  • Το μπρόκολο καλύπτει τον οργανισμό από καρκίνους σε όλο το μήκος της πεπτικής οδού.
  • Η ντομάτα περιέχει αντιοξειδωτικά (lycopene) αλλά μπορεί να καταναλωθεί από την Ο και ΑΒ ομάδες αίματος.
  • Το σκόρδο και το κρεμμύδι περιέχουν τις χημικές ουσίες αλλυλικά σουλφίδια που βοηθούν στον περιορισμό τοξικών ουσιών που προκαλούν μεταλλάξεις.
Οι ντομάτες τα σκόρδα και τα κρεμμύδια είναι καλύτερα μαγειρευτά. Το μπρόκολο το κουνουπίδι και το λάχανο (όταν είναι συμβατά με την ομάδα αίματος) βοηθούν στην παραγωγή συγκεκριμένων ενζύμων (PhaseIIEnzymes) που βοηθούν στην αποβολή καρκινικών ουσιών από τα κύτταρα. Πρώτο μέλημα είναι η προσαρμογή της διατροφής μας στην ομάδα αίματος, διότι έτσι έχουμε ένα σίγουρο πλεονέκτημα εναντίον του καρκίνου και γενικά των ασθενειών (συμβουλευθείτε το βιβλίο του ιατρού Πήτερ Ντι’ Άνταμο, 4 Ομάδες Αίματος 4 Δίαιτες).
Δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά αιτίες που προκαλούν ασθένειες, που πρέπει να εντοπίζονται και να αφαιρούνται από τον οργανισμό, συνεπώς η μέθοδος θεραπείας είναι μία, να αφαιρούμε τις αιτίες και να αφήνουμε τον οργανισμό να κάνει την δική του αυτοΐαση.


Περισσότερα:http://zenithmag.wordpress.com/2011/05/31/%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b1/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More