ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ.Με Σεξ Πίστολς και Μπετόβεν

Με Σεξ Πίστολς και Μπετόβεν

Μουσικά ταξίδια αυτό το μήνα από το ροκ και το πανκ έως τις ανατολίτικες μελωδίες και την κλασική μουσική από τους Nouvelle Vague, Βανέσα Μέι, Primal Scream, Karuan, Sanctuary κ.ά.

Οι «Νouvelle vague» εμφανίζονται στην «Τεχνόπολι» την ερχόμενη Τρίτη
Οι «Νouvelle vague» εμφανίζονται στην «Τεχνόπολι» την ερχόμενη Τρίτη
Η παριζιάνικη μπάντα "Nouvelle Vague", η γνωστή ως "βασίλισσα του βιολιού" Βανέσα Μέι, ο Karuan, ο οποίος έχει γράψει μουσική για ταινίες όπως για το "For A Moment Freedom" του πολυβραβευμένου Ιρανού σκηνοθέτη Αράς Ριάχι, οι Σκοτσέζοι "Primal Scream", με το "Screamadelica", ένα από τα πιο εμβληματικά άλμπουμ τους στις αποσκευές τους, οι επανενωμένοι θρύλοι του πάουερ μέταλ "Sanctuary" κι άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες πρόκειται να πατήσουν επί ελληνικού εδάφους μέσα στον Σεπτέμβρη. Κι αυτό για να μας χαρίσουν μοναδικές μουσικές εμπειρίες που θα μας βάλουν ομαλά και ιδανικά στους ρυθμούς του φθινοπώρου.
Οι "Nouvelle Vague", μετά την περσινή τους σολντ άουτ αθηναϊκή εμφάνιση, μας επισκέπτονται ξανά για να παρουσιάσουν την ερχόμενη Τρίτη στην "Τεχνόπολις" στο Γκάζι διασκευές αγαπημένων τραγουδιών των "Ντιπές Μόουντ", "Σιμπλ Μάιντς", "Σεξ Πίστολς", "Πολίς" κ.ά. Την επόμενη μέρα τον ίδιο χώρο θα "καταλάβουν" οι "Dub Incorporation", οι οποίοι θα μας προσφέρουν αρκετές δόσεις ρέγκε μουσικής, γαλλο-αλγερινού χιπ χοπ και υπόγειας νταμπ. Τη συναυλία τους θα ανοίξει το ελληνικό οκταμελές συγκρότημα "Fundracar", ενώ συμμετέχει ως γκεστ η ντιτζέι Ολγα Κουκλάκη.
Η Βανέσα Μέι, η βιολονίστρια που συνδυάζει με άνεση την κλασική με την ποπ μουσική, θα βρεθεί την Τετάρτη 14 του μήνα στο Ηρώδειο, για ένα πρωτότυπο σόου, που θα περιλαμβάνει κομμάτια των Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς και Βιβάλντι, τάνγκο ακούσματα, ινδική μουσική, ποπ τραγούδια, μελωδίες του Vangelis, αλλά και σπουδαίες μπαλάντες.
Η Μέι, η οποία εκτός από το βιολί στα πρόσφατα κομμάτια της χρησιμοποιεί και τη φωνή της, θα πλαισιώνεται από ορχήστρα και έμπειρους τεχνικούς.
Οι "Primal Scream" θα εμφανιστούν το Σάββατο 17 του μήνα στην Ιερά Οδό για να παρουσιάσουν όλα τα κομμάτια του άλμπουμ τους "Screamadelica", που φέτος συμπληρώνει 20χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του.
Στις 14 του μήνα η Βανέσα Μέι δίνει συναυλία στο Ηρώδειο
Στις 14 του μήνα η Βανέσα Μέι δίνει συναυλία στο Ηρώδειο
Η συγκεκριμένη δουλειά, που χαρακτήρισε τη δεκαετία του '90, περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια όπως τα "Moving On Up", "Higher Than The Sun", "Loaded" κ.ά. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι "Mechanimal", των οποίων τα ηλεκτρονικά τραγούδια μοιάζουν να είναι βγαλμένα από κάποια μυστική διαστημική βάση. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Κυριακή 18 του μηνός, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά τα "Chocolate Distance (Hypnotized), "Reflections Of Poem" κι άλλα ξεχωριστά τραγούδια τού κουρδικής καταγωγής Αυστριακού μουσικού "Karuan", ο οποίος παρέα με την μπάντα του θα μας χαρίσει μία αξέχαστη μουσική βραδιά με φριστάιλ ελεκτρόνικα με άρωμα Ανατολής.
ΧΕΒΙ ΜΕΤΑΛ ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΖ
Οι φίλοι της χέβι μέταλ μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους "Sanctuary", το Σάββατο 24 του μήνα, στο "Principal Club Theatre" της Θεσσαλονίκης και την επόμενη μέρα στο κλαμπ "Gagarin 205" της Αθήνας. Η μπάντα, που "γεννήθηκε" το 1985 στο Σιάλτ δημιουργώντας άλμπουμ-σταθμούς όπως τα "Refuge Denied" και "Into The Mirror Black", έρχεται να ικανοποιήσει τους παλιούς αλλά και τους νέους φαν της, που στάθηκαν η αιτία για την επαναδραστηριοποίησή της.
Στον ίδιο χώρο (Gagarin 205), την Κυριακή 11 του μήνα, θα προηγηθεί μπλουζ/ροκ συναυλία των "Canned Heat", οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου σκέλους της ευρωπαϊκής τους περιοδείας.
  • SUEDE Με τέσσερις χρυσούς δίσκους από τη δεκαετία του '90 στις αποσκευές τους, οι Suede, από τα πλέον επιτυχημένα βρετανικά συγκροτήματα στην ιστορία, εμφανίζονται την Κυριακή 11 του μήνα στο "Entertainment stage". Τη συναυλία τους ανοίγουν οι "Matisse".
ΝΤΕΜΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ
n.avloniti@pegasus.gr http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23137&subid=2&pubid=63349146

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More