Μύθος οι ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού, λένε Αυστραλοί επιστήμονες

Μας κοροιδεύουν τελικά οι επιστήμονες. Η μία έρευνα απορίπτει την άλλη με μια μεγάλη ευκολία. Σε αφήνουν χρόνια να πίνεις πιστεύοντας ότι κάνεις καλό στην υγεία σου, σου λένε μπράβο που ακολουθείς τις συστάσεις τους με το μέτρο που επιβάλεται και τελικά σου λένε: λάθος! Όπως και να χει μην ανησυχείτε και μην πιστεύεται ότι μόνο με το κρασί παίρνεται αντιοξειδωτικά. Τα ίδια ευεργετήματα που τόσα χρόνια αποδίδονται στο κρασί, μπορείτε να τα βρείτε σε αφθονία στο πράσινο τσάι. Όπως ξέρετε κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις και είδη για όλους τους ουρανίσκους!
ΤΟ ΘΕΜΑ
Αυστραλοί επιστήμονες χαρακτηρίζουν «μύθο» τα πορίσματα άλλων επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με τα οποία το κόκκινο κρασί λειτουργεί ευεργετικά για την καρδιά.

«Κάθε ποτό με αλκοόλ κάνει κακό», υποστηρίζει η Οργάνωση Πολιτικής για το Αλκοόλ, η οποία παρουσιάζει μια σειρά μελετών, σύμφωνα με τις οποίες οι αρνητικές συνέπειες από την κατανάλωση αλκοόλ είναι περισσότερες από τα όποια τυχόν θετικά του.

Μάλιστα η συγκεκριμένη Οργάνωση στην οποία μετέχουν πολλοί φορείς όπως το Ίδρυμα Καρδιακών Παθήσεων, το Αντικαρκινικό Συμβούλιο κ.α. ξεκίνησε εκστρατεία κατά του αλκοόλ.

«Ακόμα και ένα ποτήρι κάνει κακό», υποστηρίζει η Κάθι Μπελ από το Ίδρυμα Καρδιακών Παθήσεων που διαφωνεί με τους επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά.

Στην Αυστραλία, σύμφωνα με την ίδια, το 5% των περιπτώσεων καρκίνου οφείλεται στο ποτό.
 
amna.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More