Αρκευθος. Ένα αιθέριο έλαιο με θεραπευτικές δυνατότητες.
Το αιθέριο έλαιο του άρκευθου συνδυάζεται από τους ειδικούς με την βελτίωση της υγείας. Πιστεύεται ότι είναι αντισηπτικό, διουρητικό, καθαριστικό,αποτοξινωτικό, τονωτικό, αντισπασμωδικό, παρασιτοκτόνο, και αντιρευματικό. Το έλαιο του άρκευθου έχει βρεθεί χρήσιμο σε περιπτώσεις οιδημάτων, συναισθηματικής ισορροπίας, διαβήτη, αρθρίτιδας και αποτοξίνωσης. Ο Άρκευθος, λέγεται ότι μειώνει την κυτταρίτιδα επειδή αποτοξινώνει και επιτρέπει στο σώμα, να αποβάλει τις τοξίνες που συσσωρεύονται εξαιτίας της σύγχρονης ζωής. Βοηθάει στον καθαρισμό και στο άνοιγμα των πόρων της επιδερμίδας, επιτρέποντας έτσι να λειτουργήσει πιο αποδοτικά στην αποβολή των τοξινών.

Συνταγές με έλαιο Άρκευθου
Μπάνιο αδυνατίσματος:
Προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθου και 3 σταγόνες έλαιο γκρέιπ φρουτ σε ζεστό μπάνιο.

Λάδι μασάζ για αδυνάτισμα:
Ανακατέψτε 8 σταγόνες έλαιο άρκευθου, 5 σταγόνες γκρέιπ φρουτ και 5 σταγόνες κυπαρισσιού, μέσα σε 60ml αμυγδαλέλαιο ή σε άοσμη κρέμα ή λοσιόν. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 2 σταγόνες γεράνιο, λεβάντας, και /ή δενδρολίβανου.

Για λάδι καταπραϋντικό στα αρθριτικά:
Αναμίξτε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο άρκευθου, 5 σταγόνες δεντρολίβανου, 5 σταγόνες ευκάλυπτου και 5 σταγόνες λεβάντας σε 60 ml αμυγδαλέλαιου ή σε άλλο λάδι βάση που επιθυμείτε.


Πηγή:COLLEEN K. DODT AΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More