Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


Επιτέλους! Πρέπει να γίνει γιορτή για να μπούμε δωρεάν στα μουσεία. Όπως και να χει ας το εκμεταλλευτούμε. Ας περάσουμε μια διαφορετική μέρα στις 18 Μαΐου όπου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Με θέμα «Μουσεία και μνήμη». Τα μουσεία θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες τους και θα μας περιμένουν μέχρι αργά το βράδυ. Θα μας υποδεχτούν με εργαστήρια, ξεναγήσεις, παραστάσεις και πολλές ειδικές εκπλήξεις. Το κέντρο όλων αυτών των εκδηλώσεων εορτασμού θα βρίσκεται στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Μουσείο που δημιουργήθηκε από αυτήν την γλυκιά Μικρασιάτισα, τη Φιλιώ Χαιδεμένου, περιλαμβάνει κειμήλια από τη Μικρά Ασία, λάβαρα, στολές, λευκά είδη, βιβλία, έγγραφα καθώς και χρηστικά αντικείμενα που δώρισαν για τον ιερό σκοπό αυτής της γυναίκας, πολλοί Μικρασιάτες από διάφορα σημεία της Ελλάδας αλλά  και του κόσμου.

  • Οι εκδηλώσεις στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
    Συμμετέχει το Μουσείο της Ακρόπολης που θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 12 τα μεσάνυχτα. ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας (8.30 μ.μ.) το Μουσείο θα φιλοξενήσει στο προαύλιό του τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, η οποία θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν, Φορέ και Μποροντίν με σολίστα πιάνου το Δ. Βεζύρογλου.
  • Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Τα αρχαιολογικά ταξίδια του Ερρίκου Σλήμαν» και το Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς) στις 21.00 το βράδυ θα πραγματοποιήσει συναυλία με τη συμμετοχή του τζαζ κουαρτέτου της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
  • Στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη, αναμένεται στις 18 και στις 21 Μαΐου μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες των αντικειμένων: Μορφές πρόσβασης στα τεκμήρια του Μουσείου Μπενάκη».
  • Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων. Ανοιχτή από τις 17.00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η έκθεση της συλλογής του Γ. Οικονόμου στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων. Στις 22.00 το βράδυ η διευθύντρια της Πινακοθήκης, Νέλλη Κυριαζή θα πραγματοποιήσει ξενάγηση σε αριστουργήματα της Μοντέρνας Τέχνης του 20ού αιώνα (Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο).

  • Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου
    Την επόμενη μέρα, στις 19 Μαΐου (ώρα 20.30) το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Περιπλανώμενη μνήμη» από την καλλιτέχνη Νάντια Παπαθεοδώρου. Και ακόμη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ανεβάζει σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ (18 Μαΐου, ώρα 19.30) μια μουσικοθεατρική παρουσίαση δημοτικών τραγουδιών, εθίμων και δρώμενων της Ανοιξης με τίτλο «Τα εαρινά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More