Ο Τομ Χανκς, είναι ο Λάρι Κράουν: Άνεργος, φοιτητής και ερωτευμένος!

H ταινία αυτή αναμένεται να έχει επιτυχία. Κι αυτό γιατί ασχολείτε με θέματα του καιρού της με κωμικό και ανάλαφρο τρόπο. Σε καιρούς που κανείς δεν θέλει την μιζέρια αφού εύκολα μπορεί αν την βρει παντού, ο Τόμς Χάνκς, χρυσώνει το χάπι της ανεργίας και καλά κάνει. Λίγη κινηματογραφική αισιοδοξία δεν βλάπτει. Η ταινία λοιπόν  «Περίπτωση Λάρι Κράουν» («Larry Crowne», ΗΠΑ, 2011) είναι η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του ηθοποιού Τομ Χανκς, ο οποίος εμφανίζεται σε ρόλο ηθοποιού, παραγωγού, συν-σεναριογράφου και σκηνοθέτη.
Το φιλμ εξετάζει την περίπτωση ενός πενηντάρη που όταν απολύεται από τη δουλειά του, αποφασίζει να ξανακαθίσει στα θρανία για να πάρει το πτυχίο που ποτέ δεν πήρε μικρός.
Τι μας λέει η ιστορία; Μιλάει για τον συμπαθητικό ήρωα Λάρι. Η ζωή του όλη βρίσκεται μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ του οποίου αποδεικνύεται ο ιδανικός υπάλληλος. Κι όμως στα πενήντα του χρόνια του ανακοινώνουν την απόλυση του γιατί δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα. Δεν είναι δηλαδή κάτοχος πτυχίου college. Η εταιρεία κάνει σημαντικές αλλαγές στο προφίλ της και μία από αυτές, είναι να επενδύει σε στελέχη που διαθέτουν και τις τυπικές προϋποθέσεις για επαγγελματική ανέλιξη. Ο Λάρι ξαφνικά βλέπει ότι παρ’ όλο που πετιέται στον δρόμο, ουσιαστικά του ανοίγονται καινούργιες προοπτικές που οραματιζόταν στο παρελθόν. Στα πενήντα του χρόνια, παρ’ όλα τα προβλήματα του, ξανακάθεται στα θρανία  ενός ανώτατου college, για να σπουδάσει «Τέχνη του λόγου: τέχνη των ανεπίσημων παρατηρήσεων».
Στο κολέγιο πλέον θα δει με άλλα μάτια την ζωή επηρεασμένος από τους νεαρότερους φοιτητές αλλά και θα ερωτευτεί την καθηγήτρια του την οποία υποδύεται η Τζούλια Ρόμπερτς.
Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Τομ Χανκς και Τζούλια Ρόμπερτς μετά την ταινία "Charlie Wilsons War" βρίσκονται ξανά  και συμπρωταγωνιστούν στην κωμωδία "Larry Crowne". Αυτή τη φορά, ο Τομ Χανκς σκηνοθετεί την ταινία αλλά και γράφει το σενάριο μαζί με την δικιά μας, Νία Βαρντάλος.
 Η Βαρντάλος λέει σχετικά:"Αυτό που μου αρέσει στην ιστορία αυτή είναι πως είναι πολύ αληθινή …αφορά κάθε άντρα και κάθε γυναίκα εκεί έξω που έχει νιώσει πως: "Εργάζομαι πολύ σκληρά και δεν ξέρω αν αυτό εκτιμάται, ή αν είμαι απλά ένα γρανάζι στην μηχανή που θα κάνει την Αμερική ένα καλύτερο μέρος."


Σχόλιο:
Πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν πως η ταινία κατακρεουργεί το σοβαρό νόημα της ιστορίας που είναι το εργασιακό και οικονομικό αδιέξοδο των σύγχρονων εργαζομένων. Αν περιμένετε κάτι τέτοιο όντως θα απογοητευτείτε. Αν περιμένε όμως την αισιόδοξη πλευρά και τα ανάλαφρα γοητευτικά γεγονότα, τότε να την επιλέξετε. Την ταινία είναι σαφές ότι δεν την υπογράφει ο Αγγελόπουλος για να δώσει τα τρισδιάστα επίπεδα μιας κοινωνιολογικής διάστασης, τραυματισμένης από τα πολιτικά γεγονότα. Την υπογράφει ο Τόμς Χάνκς. Και αν θέλετε να βρείτε τον ηθοποιό που ξέρετε, θα τον βρείτε μέσα στην ταινία. Επιπλέον, είδομεν!

Σκηνοθεσία: Tom Hanks
Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Julia Roberts, Bryan Cranston, Rami Malek

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More