Ανανάς, φυστίκια και σταφύλια πολεμούν κιρσούς και φλεβίτιδα!


Το ξέρατε ότι τα σταφύλια και τα κουκούτσια τους, τα αράπικα φυστίκια και οι φλούδες τους αλλά και ο ανανάς αποτελούν εξαιρετική και δραστική θεραπεία για τους κιρσούς; Για την αποκατάσταση των φλεβών σας, των κιρσών και της φλεβίτιδας λοιπόν, υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις.  Μάθετε γιατί!

Ανανάς.
Η περιοχή γύρω από τις κιρσώδεις φλέβες εμφανίζει συχνά σκληρά γρομπαλάκια. Αυτά προκαλούνται από μια πρωτεΐνη που λέγεται φιμπρίνη. Τα τοιχώματα των υγιών φλεβών, περιέχουν μια ουσία, έναν ενεργοποιητή της πλασμινογένεσης, που διασπά τη φιμπρίνη. Όταν όμως οι φλέβες γίνονται κιρσώδεις, ο ενεργοποιητής της πλασμινογένεσης χάνεται. Κι αυτό επιτρέπει στην φιμπρίνη, να εναποτίθεται σε γειτονικούς ιστούς.
Η βρομελαίνη, ένα ένζυμο που περιέχεται στον ανανά, βοηθά στην διάσπαση της φιμπρίνης και εξομαλύνει το δέρμα γύρω από τους κιρσούς. Είναι επίσης ισχυρό αντιφλεγμονώδες που βοηθά στην θεραπεία της φλεβίτιδας, μιας φλεγμονής που προσβάλει τα πόδια. Συγκεκριμένα, η βρομελαίνη, ενεργοποιεί την παραγωγή μιας αντιφλεγμωνόδους ουσίας, (προσταγλαδίνη Ε1) εμποδίζοντας ταυτόχρονα την παραγωγή της προσταγλανδίνης-Ε2 που προκαλεί φλεγμονή.

Μπορείτε να αγοράσετε συμπληρώματα βρομελαίνης. Πάρτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Ακόμα, μπορείτε να πάρετε κι άλλο από αυτό το ένζυμο, τρώγοντας απλά άφθονους ανανάδες.

Κουκούτσια σταφυλιού και φιστίκια αράπικα.
Τόσο το εκχύλισμα των κουκουτσιών του σταφυλιού όσο και το κοκκινωπό φλούδι των φυστικών περιέχουν άφθονες ολιγομερικές προκυανιδίνες που έχουν την σύντομη ονομασία (ΟΠ). Οι ουσίες αυτές συμβάλλουν στην συνοχή ων ιστών των φλεβών και δεν τις αφήνουν να γίνονται εύθραυστες και διαπερατές, πράγμα που συμβάλει στην δημιουργία κιρσών.
Αν και οι ΟΠ είναι σχετικά άφιξη στα βοτανικά φάρμακα, έχουν μελετηθεί αρκετά. Ή έρευνα έδειξε ότι αυτές οι ουσίες βοηθούν στην ενδυνάμωση των φλεβών και απαλύνουν τον πόνο, την φαγούρα και το πρήξιμο που σχετίζεται με τους κιρσούς. Σε μία έρευνα, η ημερήσια δόση 150mg ΟΠ μείωσε σημαντικά την ενόχληση στα πόδια.

Έχετε πάντα την εναλλακτική να αλέσετε τα σταφύλια με τα κουκούτσια και να πίνετε τον χυμό τους. Υπάρχουν όμως και έτοιμα στο εμπόριο. Επίσης υπάρχουν και σε κάψουλες. Αγοράστε αυτό που σας ταιριάζει και πάρτε το σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Όσο για τα φυστίκια να τα τρώτε πάντα με την φλούδα τους.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον διάσημο βοτανολόγο Dr James A Duke και το βιβλίο του, ¨Φυσική Αντιγήρανση¨ . Ο Dr James A Duke μέχρι την συναταξιοδότηση του διετέλεσε επικεφαλής στο Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More