Νέα επαναστατική εξέταση για τον άνδρα!

Μία νέα εξέταση για τον άνδρα, που αφορά στη γονιμότητά του, βρίσκεται στα τελικά στάδια εξέλιξης. Η έρευνα είχε ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία στο Τμήμα Αναπαραγωγικής Ιατρικής του Queens Univercity Belfast και έχει το αρκετά πρωτότυπο όνομα SpermComet.

Η εξέταση προσφέρει μοναδικές πληροφορίες, που προς το παρόν δεν αντλούνται από άλλες εξετάσεις. Βασίζεται στην ανάλυση του DNA των σπερματοζωαρίων (ένα προς ένα), αναγνωρίζοντας λανθασμένες πληροφορίες που μπορεί να περιέχουν. Έτσι μπορεί να προβλέψει τον βαθμό επιτυχίας της ακολουθούμενης θεραπείας υπογονιμότητας και να βγάλει γρήγορα συμπεράσματα για την πιθανότητα επιτυχίας αυτής, καθοδηγώντας έτσι σωστά το υπογόνιμο ζευγάρι (ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται και οικονομία τόσο σε χρήμα όσο και σε χρόνο).

Είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα πως το καλής ποιότητας σπερματικό DNA σχετίζεται στενά με τη γονιμοποίηση του ωαρίου και την ωρίμανσή του. Η ικανότητα να μπορείς να απομονώνεις και να εξετάζεις το DNA του κάθε σπερματοζωαρίου ξεχωριστά αποτελεί μεγάλο όπλο για τους ειδικούς στον αγώνα τους να προσφέρουν τις καλύτερες και συντομότερες λύσεις στο υπογόνιμο ζευγάρι.

Πηγή: medicalnewstoday



Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ. Παλλαντζάς, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,

Αναδημοσίευση, απο zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More