Καταχειροκροτήθηκε η όπερα Ναμπούκο!




Χθες Τρίτη 26 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, η Εθνική Λυρική Σκηνή με την όπερα Ναμπούκο, ολοκλήρωσε τον προγραμματισμό της για την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο.
Συγκινητική η ανταπόκριση του κοινού που γέμισε από νωρίς το Ρωμαϊκό Ωδείο -αψηφώντας τη δυσκολία των ημερών στις μετακινήσεις- για να απολαύσει τη μεγαλειώδη παραγωγή.

Τα σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, η αξιόλογη σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαϊδη, οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ, οι υπέροχες ερμηνείες των πρωταγωνιστών, η δυνατή ερμηνεία της χορωδίας της Ε.Λ.Σ. και το πάθος της μουσικής όπως την απέδωσε η ορχήστρα της Ε.Λ.Σ. υπό την διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, ενθουσίασαν τους θεατές που χειροκρότησαν με μεγάλη θέρμη και θαυμασμό όλους τους συντελεστές.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Δημήτρης Πλατανιάς (Ναμπούκο) και η Μαριάν Κορνέτι (Αμπιγκαϊλλε) αποθεώθηκαν από το κοινό, ενώ εξαιρετική ήταν η υποδοχή που το κοινό επεφύλαξε στον θρυλικό Παάτα Μπουρτζουλάντζε στον ρόλο του Ζαχαρία. Επίσης, καταχειροκροτήθηκαν η Χαρίκλεια Μαυροπούλου (Φενένα) και ο Αντώνης Κορωναίος (Ισμαήλ).
Τα εισιτήρια για την πρεμιέρα εξαντλήθηκαν ενώ ελάχιστα απομένουν για τις υπόλοιπες παραστάσεις που αναμένεται να είναι sold out. Μέτρα ελήφθησαν για την εξυπηρέτηση του κοινού παρατείνοντας τις ώρες λειτουργίας του Metro. Η παράταση της λειτουργίας του Μετρό θα ισχύσει και για τις τρεις επόμενες παραστάσεις, λόγο της συνεχιζόμενης απεργίας των ταξί. Αναλυτικά, για σήμερα Τετάρτη 27/07 και αύριο Πέμπτη 28/07 το ΜΕΤΡΟ παρατείνει την λειτουργία του έως τις 00.40 (Δώδεκα και Σαράντα μετά τα Μεσάνυχτα). Την Παρασκευή 29/07 τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ (όπως κάθε Παρασκευή και Σάββατο) σταματούν στις 02.00 (Δύο μετά τα Μεσάνυχτα).
Καταχειροκροτήθηκε η όπερα «Ναμπούκο» στο Ηρώδειο
Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.
Σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαϊδης.
Τα σκηνικά και κοστούμια της παράστασης έχει φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μετζικώφ.
Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν:
Ναμπούκο, Δημήτρης Πλατανιάς (26, 28/7) και Αλεξάντρου Αγκάκε (27, 29/7).
Ο Ναμπούκο από τη Λυρική Σκηνή Στον κεντρικό ρόλο της Αμπιγκαΐλλε η Μαριάν Κορνέττι (26, 28 /7) και η Άντα Λουΐζ Μπόγκτζα (27, 29/7).
Ζαχαρία, ο Παάτα Μπουρτζουλάτζε (26, 27, 28/7) και ο Λουίζ-Οττάβιο Φαρία (27/7).
Φενένα, Χαρίκλεια Μαυροπούλου
Ισμαήλ, Αντώνης Κορωναίος.
Καταχειροκροτήθηκε η όπερα «Ναμπούκο» στο Ηρώδειο
Αρχιερέας, Δημήτρης Κασσιούμης (26, 28/7) και Κωνσταντίνος Σφυρής (27, 29/7)
Αμπντάλλο, Δημήτρης Σιγαλός
Άννα, Γεωργία Ηλιοπούλου (26, 28/7) και Αντωνία Καλογήρου
Την Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Νίκος Βασιλείου.



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More