Τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους προαισθάνθηκαν τον σεισμό





Όλα τα ζώα των ζωολογικών κήπων της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ διαισθάνθηκαν τον επερχόμενο σεισμό και ήταν ανάστατα τουλάχιστον 15 λεπτά πριν αυτός «χτυπήσει».

Οι φύλακες στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο στην Ουάσιγκτον δήλωσαν στην Daily Mail ότι οι κερκοπίθηκοι άρχισαν να φωνάζουν προειδοποιητικά αρκετή ώρα πριν τον σεισμό που έπληξε την ανατολική πλευρά της χώρας εχθές, Τετάρτη.

Την ίδια συμπεριφορά είχαν ουραγκοτάγκοι, γορίλλες και φλαμίγκος και λιοντάρια ενώ στο Εθνικό Ενυδρείο της Βαλτιμόρης τα δελφίνια έφυγαν ξαφνικά από το πλάι των εκπαιδευτών τους κολυμπώντας με ένταση μέσα στην πισίνα τους. 

Στον δε ζωολογικό κήπο του Ρίτσμοντ, το οποίο και βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, οι χιμπαντζήδες έγιναν ακόμα πιο παιχνιδιάρηδες από ότι συνήθως.

«Μας είναι γνωστό από μελέτες ότι τα ζώα προαισθάνονται και ακούνε τα πάντα καλύτερα από εμάς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Ντον Μουρ, διευθυντής στον Εθνικό Κήπο, στο τμήμα της φροντίδας των ζώων.

Ο σεισμός ήταν ισχυρός, έγινε αισθητός σε πολλές πολιτείες, κατέστρεψε ιστορικά κτίρια και άφησε πίσω του ζημιές ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More