Οι αντιγηραντικές κρέμες μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου






Γι αυτό από αυτήν την σελίδα προτείνουμε αποκλειστικά φυτικά και σπιτικά καλλυντικά. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η χημεία εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα  που εντελώς αδιάφορα παίζουν με την υγεία μας. Είναι αστείο να εξαλείφουμε τις ρυτίδες με χημικά καλλυντικά ώστε να γίνεται η κηδεία μας νωρίς παραμένοντας εντυπωσιακά νέοι. Αυτό τουλάχιστον μας λέει επιστημονική έρευνα που μας περιγράφει ξεκάθαρα και μας απαριθμεί τα βλαβερά συστατικά των προϊόντων του εμπορίου.

Οι αντιγηραντικές κρέμες που χρησιμοποιούν εκατομμύρια γυναίκες για να απαλλαγούν από τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του προσώπου μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με την αμερικανική Συμμαχία για την Πρόληψη του Καρκίνου.
Όπως αναφέρει ο Dr. Sam Epstein, πρόεδρος της Συμμαχίας, πολλά από τα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι διώχνουν τις ρυτίδες στην πραγματικότητα «γδύνουν» το δέρμα από την προστατευτική εξωτερική του στιβάδα, αφήνοντάς το έκθετο και ευάλωτο στις ακτίνες του ήλιου και τη βλαβερή δράση επικίνδυνων τοξινών.
Προσθέτει επίσης ότι τα άλφα-υδροξυ οξέα (AHA), το δραστικό συστατικό πολλών από τις γνωστές και επώνυμες κρέμες προσώπου, είναι «πιθανότατα τα πιο επικίνδυνα καλλυντικά προϊόντα στην αγορά».
«Πάρα πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες απλώνουν αφειδώς τα προϊόντα αυτά στο δέμα τους πιστεύοντας αφελώς ότι το μόνο που έχουν να φοβηθούν είναι η γήρανση» αναφέρει ο Dr. Epstein, ο οποίος έχει ξεκινήσει εκστρατεία για τον ρυθμιστικό έλεγχο των κρεμών προσώπου στις ΗΠΑ.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει τους καταναλωτές ότι τα ΑΗΑ «μπορεί να καταστρέψουν τις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος, προκαλώντας σοβαρά εγκαύματα, οίδημα και πόνο».
Ο Dr. Epstein, ο οποίος είναι επίτιμος Καθηγητής περιβαλλοντικής και εργασιακής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, πρόσθεσε: «Οτιδήποτε αφαιρεί την επιφάνεια του δέρματος όχι μόνο επιτρέπει στις ακτίνες του ήλιου να εισχωρήσουν στις πιο εσωτερικές στιβάδες, αλλά επιτρέπει και τη δίοδο τοξικών προϊόντων».
«Όλες οι τοξικές επιδράσεις αυξάνονται μαζικά με τα ΑΗΑ» είπε ο Dr. Epstein, ενώ η έκθεση στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος.
Ο Dr. Epstein εξέφρασε επίσης ανησυχία και για άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται συχνά στα αντιγηραντικά προϊόντα, όπως το λιμονένιο. «Εκτός του ότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, είναι ένα καλά τεκμηριωμένο καρκινογόνο» δήλωσε ο Dr. Epstein.
Πηγή:Telegraphhttp://www.healthview.gr

η είδηση, πρωτοδημοσιέυηκε, το 2009

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More