Τα άτομα που φαίνονται νεότερα από την ηλικία τους ζουν περισσότερο




Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι άνθρωποι που έχουν νεανικά πρόσωπα, τα οποία δεν προδίδουν την πραγματική τους ηλικία, είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερα χρόνια σε σύγκριση με τα άτομα που φαίνονται μεγαλύτερα από την πραγματική τους ηλικία.
Στο συμπέρασμα αυτό, ότι δηλαδή η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να προβλέπει την επιβίωση, κατέληξαν Δανοί επιστήμονες που μελέτησαν 387 ζεύγη διδύμων και ζήτησαν από νοσηλευτές, εκπαιδευόμενους παιδαγωγούς και συναδέλφους τους να μαντέψουν την ηλικία τους βλέποντας φωτογραφίες τους.
Όπως ανέφεραν οι ερευνητές στο British Medical Journal, τα άτομα που είχαν θεωρηθεί ως νεότερης ηλικίας έτειναν να ζουν περισσότερο από τα αδέλφια τους που φαίνονταν μεγαλύτερης ηλικίας, εύρημα το οποίο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει μια λογική βιολογική εξήγηση.
Τόσο η εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου όσο και η επιβίωσή του, εξηγούν οι ερευνητές, συνδέονται με κάποια βασικά τμήματα του DNA που ονομάζονται τελομερή και καθορίζουν την ικανότητα πολλαπλασιασμού των κυττάρων στον οργανισμό.
Τα μικρότερου μήκους τελομερή θεωρείται ότι δηλώνουν την ταχύτερη γήρανση ενός οργανισμού και έχουν συνδεθεί με ένα εύρος νόσων, αναφέρουν οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι στη μελέτη τους τα άτομα που φαίνονταν νεότερα είχαν και μεγαλύτερου μήκους τελομερή.
Όλοι οι δίδυμοι στη μελέτη διένυαν την έβδομη, όγδοη ή ένατη δεκαετία της ζωής τους όταν φωτογραφήθηκαν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια της επταετούς περιόδου παρακολούθησης της μελέτης παρατηρήθηκε ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η αντιληπτή βάσει των φωτογραφιών διαφορά ηλικίας μεταξύ δύο διδύμων τόσο πιο πιθανό ήταν αυτός που φαινόταν μεγαλύτερης ηλικίας να αποβιώσει πρώτος.
Η ηλικία, το φύλο και το επαγγελματικό υπόβαθρο των ατόμων που κλήθηκαν να εκτιμήσουν την ηλικία των διδύμων δεν επηρέασαν τα αποτελέσματα, πρόσθεσαν οι ερευνητές.
Πηγή: BBC Newshttp://www.healthview.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More