Οι άνθρωποι προτιμούν τα χρήματα παρά την ευτυχία!



Τελικά, είναι και στατιστικώς αποδεδειγμένο ότι ο άνθρωπος κυνηγάει περισσότερο το χρήμα απο την ευτυχία. Ίσως γιατί νομίζει ότι εξαγοράζει τα πάντα. Σου λέει: ας έχω πρώτα το χρήμα, ας το εξασφαλίσω και μετά παίρνω κι ευτυχία. Έτσι η ευτυχία γίνεται ένα ζητούμενο που το μεταθέτουμε για μετά χωρίς καν να το καταλάβουμε. Όμως ως δεύτερη σκέψη έρχεται αθέλητα το κυρίως αυτό: Αν ο άνθρωπος βάζει σε προτεραιότητα το χρήμα απο την προσωπική του ισσοροπία τότε πως μπορείς να τον εμπιστευτείς; Πως να μην γίνει καταχραστής εξουσιαστής ή διεφθαρμένος; Πόσες πορείες με κουτάλες και κατσαρόλες στο σύνταγμα αλλά και σε όλες τις πλατείες των μεγαλουπόλεων μπορούν να τον αλλάξουν;

το θέμα απο το protothema.gr
Πιο πάνω φαίνεται να βάζουν οι άνθρωποι, σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα, τα χρήματα από την ευτυχία. Συγκεκριμένα ρωτήθηκαν 2.500 άτομα, εάν θα προτιμούσαν μια δουλειά με λίγα χρήματα, η οποία θα τους προσέφερε ευτυχία ή μια απαιτητική εργασία με πολλά έσοδα, η οποία όμως θα τους έκανε δυστυχισμένους.
Οι περισσότεροι απάντησαν πως θα επέλεγαν τη δεύτερη, δίχως να τους απασχολεί το κόστος στην προσωπική τους ζωή και ευτυχία. Στη συνέχεια τους έγιναν κι άλλες ερωτήσεις και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η βασικότερη αιτία που οι περισσότεροι επέλεξαν τα χρήματα, είναι γιατί θεωρούν πως αυτό θα έκανε ευτυχισμένη την οικογένειά τους. Άλλοι λόγοι ήταν γιατί μια τέτοια δουλειά θα τους ανέβαζε κοινωνικά και τέλος ότι μια δύσκολη δουλειά και απαιτητική, σε κάνει να βάζεις στόχους και σου μαθαίνει πώς να τους καταφέρνεις.
Την ερευνητική ομάδα αποτελούσαν οικονομολόγοι από το Πανεπιστήμιο Cornell στις ΗΠΑ και η μελέτη θα δημοσιευθεί στο American Economic Review.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More