Οικολογική στο εξής η Barbie!! Θα είναι άραγε και ο Τζον Τζον;


Οικολογική απο εδώ και στο εξής η Μπάρμπι! Θα είναι άραγε και ο Τζον Τζον ή θα παραμείνει τοξικός; Απο εδώ και πέρα δεν θα είναι πια επιδίωξη κάθε γνήσιου θυληκού μεγαλώνοντας να γίνει ξανθιά σαν την Μπάρμπι αλλά να γίνει μια ξανθιά δίμετρη οικολόγα! Κάτι σαν η αλόγα η οικολόγα!

ΤΟ ΘΕΜΑ
Η εταιρία κατασκευής παιχνιδιών Mattel, που κατηγορείται ότι καταστρέφει τροπικά δάση, ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια της, μεταξύ τους η διάσημη κούκλα Barbie, θα συσκευάζονται στο εξής κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από ανακυκλωμένο χαρτί.
Η Mattel ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη του 2011, το 70% των συσκευασιών της από χαρτί θα αποτελείται από ανακυκλωμένο υλικό και ίνες που προέρχονται από δάση στα οποία εφαρμόζονται οι αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Το ποσοστό θα φθάσει το 85% έως το 2015.
Η Ματέλ δεσμεύεται να «προχωρήσει στη χρήση χαρτιού που προέρχεται από δάση αειφόρου ανάπτυξης», τονίζει η Λίζα Μαρί Μποντζιοβάνι, η αντιπρόεδρος της Mattel που προσθέτει ότι η εταιρία προτίθεται στο εξής «να αποφύγει τις παρθένες ίνες επίμαχης προέλευσης».
Η Mattel διευκρίνισε απλώς ότι η επίμαχη προέλευση του χαρτιού της μπορεί να είναι «μεταξύ άλλων, η Asian Pulp and Paper (APP)», μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες χαρτοπολτού παγκοσμίως με έδρα τη Σιγκαπούρη.
Η Greenpeace, εκφράζοντας ικανοποίηση για την απόφαση της Mattel, διευκρίνισε από την πλευρά της ότι η εταιρία θα «σταματήσει να συσκευάζει τα προϊόντα της από χαρτιά και ίνες που προέρχονται από την καταστροφή των τροπικών δασών της Ινδονησίας».
Η διεθνής οικολογική οργάνωση διευκρινίζει ότι οι έρευνές της «απέδειξαν τη μείζονος σημασίας συμβολή της ΑΡΡ στην αποψίλωση των ινδονησιακών δασών». Η Greenpeace θα «συνεχίσει να παρακολουθεί τη Mattel για να διασφαλίσει ότι σέβεται τις δεσμεύσεις της» και θα «ενθαρρύνει άλλους κατασκευαστές παιχνιδιών, κυρίως τη Disney και τη Hasbro να αναλάβουν παρόμοιες δράσεις για την προστασία των τροπικών δασών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More