Εμβόλιο επανάσταση! Σοβαρή ελπίδα για το AIDS!

.

Στις πρώτες κλινικές δοκιμές το 90% των εθελοντών, στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο, ανέπτυξαν ανοσολογική απόκριση στον ιό
 
 
Επαναστατικό εμβόλιο που μπορεί στο μέλλον να μετατρέψει τη θανατηφόρα ασθένεια του AIDS σε μια ήπια μόλυνση, όπως... ο έρπης, υποστηρίζουν ότι έχουν παρασκευάσει ειδικοί του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου Ερευνας της Ισπανίας.
Στις πρώτες κλινικές δοκιμές που διεξήγαγαν διαπίστωσαν ότι το 90% των εθελοντών, στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο, ανέπτυξαν ανοσολογική απόκριση στον ιό, ενώ το 85% συνέχιζε να έχει ανοσία σχεδόν για έναν χρόνο. Ωστόσο, το εμβόλιο χρειάζεται να περάσει τη δεύτερη και τρίτη φάση κλινικών δοκιμών προτού εγκριθεί και διαπιστωθεί ότι θα μετατρέψει τον HIV σε έναν πολύ λιγότερο μολυσματικό ιό.
Παραλλαγή
Το MVA-B αποτελεί ουσιαστικά παραλλαγή ενός εμβολίου για την ευλογιά στο οποίο προστέθηκαν τέσσερα γονίδια του ΗIV, ανίκανα να παραγάγουν αντίγραφα, κάτι που εγγυάται την ασφάλειά του.
Οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους περιελάμβαναν 30 υγιείς εθελοντές, από τους οποίους 24 έλαβαν το εμβόλιο MVA-B (οι υπόλοιποι έξι ένα πλασίμπο) σε τρεις δόσεις του εμβολίου και οι ερευνητές μελετούσαν την επίδρασή του μέσω εξετάσεων αίματος.
Η έγχυσή του σε υγιή άτομα είχε ως στόχο να "εκπαιδεύσει" το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίσει τον ιό όταν τον συναντήσει στο μέλλον. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι εάν το "γενετικό κοκτέιλ" περάσει τις φάσεις 2 και 3 επιτυχώς, "στο μέλλον ο HIV θα μπορεί να συγκρίνεται με τον ιό του έρπητα".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63413097

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More