Το αντισυλιπτικό χάπι δημιουργεί σοβαρές και σταθερές σχέσεις!

Τι κι αν το αντισυλληπτικό μας κάνει τριχωτή και μας τρέχει για χαλάουα; Τι κι αν είναι μια "επίθεση" στον οργανισμό μας και το χρησιμοποιούμε σαν βιορυθμιστικό μπαστουνάκι; Όλα χαλάλι του αφού μας βάζει και "μυαλό και καθόμαστε με τον καλό συνετό νοικοκύρη άντρα και δεν τον παρατάμε.

ΤΟ ΘΕΜΑ:
Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, οι γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά τείνουν να συνάπτουν σχέσεις με λιγότερο περιπετειώδεις αλλά πιστούς και τρυφερούς συντρόφους. Τα στοιχεία αυτά, τονίζουν οι ειδικοί, οδηγούν σε πιο μακροχρόνιους δεσμούς

Οπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία έλαβαν μέρος 2.519 γυναίκες, η διάρκεια των σχέσεων όσων χρησιμοποιούσαν χάπια για αντισύλληψη ήταν μεγαλύτερη από των υπολοίπων
Οπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία έλαβαν μέρος 2.519 γυναίκες, η διάρκεια των σχέσεων όσων χρησιμοποιούσαν χάπια για αντισύλληψη ήταν μεγαλύτερη από των υπολοίπων
Τέρμα στις θυελλώδεις και περιπετειώδεις σχέσεις βάζουν τα αντισυλληπτικά χάπια, αφού σύμφωνα με βρετανική έρευνα, οι γυναίκες που λαμβάνουν χάπια αντισύλληψης τείνουν να συνάπτουν σχέσεις με πιο βαρετούς, αλλά πιστούς και τρυφερούς συντρόφους! Μάλιστα όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία έλαβαν μέρος 2.519 γυναίκες, η διάρκεια των σχέσεων όσων χρησιμοποιούσαν χάπια για αντισύλληψη ήταν μεγαλύτερη από των υπολοίπων, παρότι έλκονταν λιγότερο από τους? βαρετούς συντρόφους τους και δεν αισθάνονταν ικανοποιημένες σεξουαλικά. Αυτό σύμφωνα με την έρευνα του Κρεγκ Ρόμπερτς του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B, οφείλεται στο γεγονός ότι η αλλαγή στις ορμόνες που συνεπάγεται η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών αλλάζει παράλληλα και τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν οι γυναίκες τους συντρόφους τους, κάνοντάς τις να εστιάζουν περισσότερο σε ζητήματα όπως η εμπιστοσύνη που εμπνέουν και η υποστήριξη που προσφέρουν. Συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά αυτά είναι αρκετά για να κρατήσει μια σχέση ή ένας γάμος το λιγότερο δύο χρόνια ή παραπάνω.
Μάλιστα παρατηρήθηκε ότι κατά τη διάρκεια του μήνα, τις γόνιμες ημέρες, οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από άνδρες που είναι πιο? περιπετειώδεις, ενώ άλλες μέρες προτιμούν πιο αξιόπιστους και τρυφερούς άνδρες. Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο-κλειδί, αφού οι ορμόνες των γυναικών που λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια έχουν λιγότερα ξεσπάσματα και είναι πιο ισορροπημένες.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Κρεγκ Ρόμπερτς πάντως: "Τα αποτελέσματα μας καταδεικνύουν ότι η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, κατά την περίοδο που μια γυναίκα γνωρίζει έναν άνδρα, έχει κάποια θετικά και κάποια αρνητικά.
Οι γυναίκες αυτές μπορεί να μην αισθάνονται αρκετά ικανοποιημένες σεξουαλικά, αλλά είναι ενθουσιασμένες με άλλα χαρακτηριστικά του συντρόφου τους και είναι σαφέστατα πιο δύσκολο να χωρίσουν. Ετσι τα θετικά εξισώνονται με τα αρνητικά". Βέβαια τόνισε ότι τα αποτελέσματα αυτά βασίζονται στις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και δεν είναι δεδομένο ότι όλες οι γυναίκες που λαμβάνουν τα χάπια αυτά θα έχουν αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Το... τεστ του σωστού συντρόφου
Μία από τις δηλώσεις του επικεφαλής της έρευνας Κρεγκ Ρόμπερτς, σύμφωνα με την οποία ένας καλός τρόπος για να δουν οι γυναίκες που λαμβάνουν χάπια εάν οι σύντροφοί τους τις καλύπτουν είναι να σταματήσουν για ένα διάστημα τα χάπια και να χρησιμοποιήσουν άλλες μεθόδους αντισύλληψης, προκάλεσε την αντίδραση της εκδότριας της επιθεώρησης Family Planning and Reproductive Health Care, Αν Σαρέφσκι.
Η Σαρέφσκι αντέτεινε ότι το να σταματήσει μια γυναίκα τα χάπια αντισύλληψης σημαίνει ότι αυξάνει την πιθανότητα να μείνει έγκυος, γεγονός που είναι πιο σοβαρό από έναν πειραματισμό.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=24301&subid=2&pubid=63451266

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More