Ερωτικοί καυγάδες και οι αιτίες τους.



Αν ένα ερωτικό καυγαδάκι αφήνει το αίμα σας να βράζει για ώρες μετά, μην κατηγορείτε τον σύντροφό σας, αλλά... τους γονείς σας!
Όσο πιο καλή σχέση είχατε με τη μητέρα και τον πατέρα σας ως παιδί, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να ξεπερνάτε τους καυγάδες ως ενήλικας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Επομένως, αν δεν μπορείτε να κρατήσετε κακία ή αν, στον αντίποδα, μπορείτε να κρατήσετε μούτρα μέχρι και για μέρες ολόκληρες, έχει να κάνει περισσότερο με την παιδική ηλικία σας παρά με την αποτυχία του συντρόφου σας να κάνει κάτι π.χ. που του ζητήσατε.
Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, παρακολουθούσαν μια ομάδα μωρών που γεννήθηκαν στα μέσα του 1970 μέχρι και που ενηλικιώθηκαν.
Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι εκείνοι που είχαν μια ασφαλή σχέση με τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους όσο ήταν παιδιά, τα πήγαιναν καλύτερα στο να ξεπερνάνε τους καυγάδες 20 χρόνια αργότερα.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, εάν ένας γονιός ή κηδεμόνας βοηθά στη ρύθμιση των αρνητικών συναισθημάτων ενός μικρού παιδιού, τότε αυτό θα μεγαλώσει όντας περισσότερο σε θέση να ρυθμίζει τα δικά του αρνητικά συναισθήματα μετά από μια διαφωνία ή έναν καυγά.
Υπάρχει όμως ελπίδα και για εκείνους που είχαν μια ανασφαλή ανατροφή, καθώς οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μπορούν να πάρουν αυτές τις δεξιότητες από έναν συναισθηματικά εξοπλισμένο σύντροφο.
Η ερευνήτρια Τζέσικα Σαλβατόρε, δήλωσε: «Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που μεγάλωσαν με ανασφάλεια, ήταν πολύ πιο πιθανό να παραμείνουν με συντρόφους που είχαν τη δυνατότητα να ανακάμπτουν μετά από μια διαμάχη».

directnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More