Φροντίζοντας εκείνους που φροντίζουν τους πάσχοντες Αλτσχάιμερ


«Φροντίδα» είναι μια Εθελοντική Κοινωνική Δράση που έχει στόχο να υποστηρίξει και να διευκολύνει το δύσκολο έργο των ανθρώπων που φροντίζουν ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από τη νόσο Alzheimer. Με αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και αλληλεγγύη απέναντι στους συγγενείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την άνοια και νιώθουν αβοήθητοι στεκόμαστε δίπλα τους και τους θυμίζουμε πως δεν είναι μόνοι.
Επαγγελματίες και φοιτητές υγείας, φροντιστές που έχουν ανάλογη εμπειρία με ασθενείς που πάσχουν από οποιαδήποτε μορφή άνοιας καθώς και απλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας -όλοι εθελοντές- έχουν δημιουργήσει μια ομάδα με κοινό σκοπό να φροντίσουν αυτούς που φροντίζουν.
Μερικές από τις δράσεις τους είναι:

Ομάδα «Συντροφιά στο Σπίτι»
Μια ομάδα επισκέπτεται το σπίτι του φροντιστή για να προσφέρει :
  1. Ελεύθερο χρόνο. Ο φροντιστής με αυτόν τον τρόπο, έχει τη δυνατότητα να βγει από το σπίτι για εξωτερικές δουλειές, για μια βόλτα κλπ.
  2. Συντροφιά.  Συζητώντας σε φιλικό επίπεδο με τους εθελοντές, του δίνουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί και να αποφορτιστεί.
Ομάδα «Τηλέφωνο στο Σπίτι»
Τα μέλη της ομάδας αυτής επικοινωνούν με τον φροντιστή δείχνοντάς του με αυτόν τον τρόπο ότι κάποιοι νοιάζονται για αυτόν ακόμα κι αν είναι άγνωστοι.  Σκοπός αυτής της ομάδας είναι να μειώσει την αίσθηση μοναξιάς και απομόνωσης που πιθανόν βιώνει ο φροντιστής.

Ψυχική ενδυνάμωση μέσω της θεατρικής έκφρασης
Εμπνεόμενοι από την ομορφιά της θεατρικής τέχνης δημιουργούμε εργαστήρι θεατρικής έκφρασης στο οποίο οι φροντιστές συμμετέχουν με σκοπό την ολοκλήρωση των αναγκών τους όπως: συντροφικότητα – χαρά – εμψύχωση –όρια - γέλιο – αγάπη.

Ενημέρωση Φροντιστών
Διοργάνωση ομιλιών και εκδηλώσεων ενημέρωσης για τη νόσο και τους φροντιστές σε διάφορους δήμους σε συνεργασία με διάφορους φορείς.

μπείτε στο  alzheimercare.gr και διαδώστε το σε όσους το έχουν ανάγκη
http://www.kala-nea.gr/archives/22907

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More