ΗΠΑ: Γυναίκα αποφυλακίστηκε δύο μέρες πριν εκτελεστεί

Η 58χρονη Γκέιλ Όουενς καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή προσέλαβε έναν άγνωστο να δολοφονήσει τον σύζυγό της
ΗΠΑ: Γυναίκα αποφυλακίστηκε δύο μέρες πριν εκτελεστεί
 
Νέα Υόρκη 
Μία γυναίκα από το Μέμφις των Ηνωμένων Πολιτειών που πέρασε τα τελευταία 26 χρόνια της ζωής της στη φυλακή έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία του συζύγου της, αφέθηκε τελικά ελεύθερη δύο ημέρες πριν την αρχική ημερομηνία εκτέλεσής της.

Η 58χρονη Γκέιλ Όουενς καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή το 1985 προσέλαβε έναν άγνωστο να δολοφονήσει τον σύζυγό της ο οποίος την κακοποιούσε. Τον περασμένο χρόνο η θανατική ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη ενώ την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε η αποφυλάκισή της.

Οι υποστηρικτές της, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές του Τενεσί για να την υποδεχθούν, λένε ότι παρότι ο σύζυγός της την κακοποιούσε συστηματικά, η ίδια δεν το χρησιμοποίησε αυτό στην υπεράσπισή της καθώς δεν ήθελε να μάθουν οι μικροί τότε γιοι της για τη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί.

Βγαίνοντας από τη φυλακή η Όουενς αγκάλιασε τον έναν από τους γιους της, ο οποίος είναι πια ενήλικος και έχει και ο ίδιος παιδιά. «Προσβλέπω σε μία ήσυχη, ιδιωτική αλλά παραγωγική ζωή» ανέφερε η Όουενς σε γραπτή δήλωσή της, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να γνωρίσει καλύτερα τον γιο αλλά και τα εγγόνια της που γεννήθηκαν όσο εκείνη βρισκόταν στη φυλακή.

Η θανατική ποινή της γυναίκας μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούλιο του 2010 από τον πρώην κυβερνήτη του Τενεσί, Φιλ Μπρέντεσεν. Η Όουενς αποφυλακίστηκε λίγα χρόνια πριν τη συμπλήρωση των 30 ετών - που ήταν η ποινή ισόβιας κάθειρξης όταν καταδικάστηκε - λόγω καλής διαγωγής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More