Επιστήμονες, σχεδιάζουν πρόβατα χωρίς ρέψιμο!

Επιστήμονες, σχεδιάζουν πρόβατα χωρίς ρέψιμο!


Χάνουν το αναιφέρετο δικαίωμα που έχουν στο ρέψιμο, τα αθώα και ανυπεράσπιστα προβατάκια στην Αυστραλία. Κι αυτό γιατί φανατικοί οικολόγοι και επιστήμονες, αποφάσισαν να τους μάθουν “καλούς τρόπους 'για να σώσουν το πλανήτη! Εδώ και καιρό ενοχοποιείται το ρέψιμο για τις κλιματικές αλλαγές, καθώς αποδείχθηκε ότι σε ότι αφορά στα πρόβατα, αποτελεί πολύ μεγαλύτερη πηγή εκπομπής ρύπων από ότι  τα εντερικά τους αέρια. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην Αυστραλία σε ποσοστό 16% προέρχεται από τη γεωργία, ενώ το 66% προέρχεται από το μεθάνιο που απελευθερώνουν τα ζώα καθώς ρεύονται!
Από την άλλη μεριά, επιστήμονες στη Νέα Νότια Ουαλία, οργάνωσαν ειδικά εξοπλισμένα εκτροφεία προβάτων, ώστε να μπορούν να μετρούν με απόλυτη ακρίβεια και πιστότητα, την ποσότητα αερίων, που αποβάλει ένα πρόβατο κατά τη διάρκεια ρεψίματος. Μέχρι τώρα μελετώντας στο σύνολο 200 πρόβατα ,κατέληξαν στο εξής επιστημονικό συμπέρασμα: Όσο περισσότερο τρώνε τα ζωντανά, τόσο περισσότερο ρεύονται! Τι θέλουν να κάνουν τώρα με αυτή τη τράπεζα πολύτιμων ερευνητικών πληροφοριών που συνέλεξαν; Σκοπεύουν να την αξιοποιήσουν, ώστε να αναπαράγουν ένα πρόβατο, το οποίο θα παράγει  λιγότερο μεθάνιο. Το συγκεκριμένο αέριο, ευθύνεται για τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη περισσότερο και από το διοξείδιο του άνθρακα! Αυτός ο στόχος είναι για τους ειδικούς αρκετά μακρινός όμως ήδη έχει μεθοδευθεί συστηματικά και φαντάζει αρκετά ελπιδοφόρος για τους φανατικούς επιστήμονες, που λαμβάνουν μέρος στη φιλόδοξη προσπάθεια.
Καιρός βέβαια να προγραμματίσουν και πρόβατα με άποψη, ώστε να μπορούν να διαμαρτυρηθούν σε περίπτωση που θέλουν  να διατηρήσουν το σώμα τους όπως ακριβώς το προγραμμάτισε η φύση. Κι ας ελπίσουμε σε μια παγκόσμια διάσκεψη με θέμα: Ρέψιμο και κλίμα. Ο άνθρωπος ή το πρόβατο είναι το θύμα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More