Φτιάξτε απορυπαντικά μόνες σας!

                        Εναλλακτική ζωή!

Δημιουργήστε με απλά και προσβάσιμα υλικά τα δικά σας απορρυπαντικά. Προλάβετε αλλεργίες αλλά και την νόσο των νοικοκυρών, η οποία οφείλεται στα χημικά απορρυπαντικά. Παρόλο που στην συγκεκριμένη ασθένεια, έδωσαν το τιμητικό όνομα «της νοικοκυράς» για να μοιάζει περισσότερο με τίτλος τιμής παρά με καρκίνο, οι απαιτήσεις για έναν ολοένα καθαρότερο πλανήτη και μια εναλλακτική πρόταση ζωής, συνεχώς αυξάνονται. Παρακάτω δίνουμε πλήρεις και απλούστατες οδηγίες για ένα καθάρισμα που θα σας κρατήσει υγιή νοικοκυρά και…οικονόμα!

Για τα ρούχα
Απορρυπαντικό-τζελ
Αν προτιμάτε το απορρυπαντικό σας σε μορφή τζελ, χρησιμοποιήστε ένα μέρος σαπουνιού και 10 μέρη κρύου νερού. Τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη, ανοξείδωτη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να βράσει και να λιώσει τελείως το σαπούνι
. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας - προτιμήστε ευκάλυπτο ή λεβάντα (5 ml είναι αρκετά). Αυτό το τζελ θα το χρησιμοποιήσετε και για το πλυντήριο.

Απορρυπαντικό σε νιφάδεςΣτην περίπτωση που προτιμάτε το απορρυπαντικό σας σε νιφάδες, προμηθευτείτε νιφάδες φυσικού σαπουνιού, όπως της ελιάς, ή σαπούνι Mασσαλίας (εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε ένα κομμάτι σαπουνιού από τον τρίφτη). Aναμείξτε 2 μέρη από τις νιφάδες με 1 μέρος ανθρακική σόδα, 1 μέρος βόρακα (θα τον βρείτε στα φαρμακεία) και 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου και το φυσικό σας απορρυπαντικό είναι έτοιμο! Επειδή οι νιφάδες σαπουνιού όταν βραχούν έχουν την τάση να σβολιάζουν και να κολλούν στα τοιχώματα του πλυντηρίου, αυτό το απορρυπαντικό χρησιμοποιήστε το αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι ή πριν το βάλετε στην θήκη του πλυντηρίου διαλύστε το καλά σε χλιαρό νερό.

Λούστε τα μάλλινα!


Περισσότερες πληροφορίες, στη σελίδα Γλυκειά Ζωή 


http://www.glikiazoi.gr/2011/05/27/%CE%A6%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%82/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More