Ορειβάτες κοιμούνται κρεμασμένοι απο 1.200 μέτρα!

Στην Ελβετία τα έχουν όλα. Δεν τους λείπει τίποτα! Οπότε τι τους μένει; Να κρεμαστούν στο κενό. Και αυτό κάνουν! Κατασκηνώνουν στον αέρα από ύψος 1.200 μέτρων και κοιμούνται την νύχτα. Μια γυναίκα ξεχάστηκε, σηκώθηκε να πάει τουαλέτα κι έπεσε!

Εκεί να στείλουμε τους πολιτικούς μας. Για κρέμασμα στην Ελβετία. Εβρήκαμεν το αίτημα τόσων και τόσων διαδηλώσεων! Κατασκήνωση στα 1.200 μέτρα για την ψυχική μας ταλαιπωρία και οδύνη. Αν βέβαια κρεμιόταν ο Πάγκαλος, θα έπεφτε αμέσως, με την βεβαιότητα, ότι αν πέσουμε, Μαζί θα πέσουμε! Αν κρεμιόταν ο Παπανδρέου, θα έπεφτε σαν τον σούπερ μαν χωρίς φτερά, γεμάτος ελπίδα για αυτόματη διάσωση για ξένες δυνάμεις. Θα φώναζε χαρακτηριστικά στους έντρομους κατασκηνωτές που θα τον κοιτούσαν με γουρλωμένα μάτια: Μη φοβάστε παιδιά, δίχτυα υπάαααρχουν! Αλλά ξέχασα η αφελής πολίτης. Εμείς στην Ελβετία εμπιστευόμαστε μόνο τις καταθέσεις μας. Το κρέμασμα το αφήνουμε στους άλλους!

Πάντως για την ιστορία, για να μην ξεχνάμε ότι είμαστε και μορφωμένοι άνθρωποι, οι αναρριχητές, άρχισαν να κατασκηνώνουν κρεμασμένοι στη δεκαετία του 50. Εξ αρχής δεν έπαιρναν σκηνές μαζί τους, έψαχναν απλώς  καμιά βραχώδη εσοχή για να ξαποστάσουν λίγο, πριν συνεχίσουν. Σήμερα τα ειδικά σχεδιασμένα κρεβάτια αντίσκηνα, ονομάζονται portaledges. Είναι μελετημένα και σχεδιασμένα για ορειβάτες που κάνουν πολύωρες και απαιτητικές ορειβασίες. Στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ ασφαλή, ακόμη και για τον Πάγκαλο! Εκτός αν ξεχαστείς και αναζητήσεις την τουαλέτα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More