Μην βρίζετε τον σύντροφο σας γιατί θα αρρωστήσετε!

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε σε έναν καυγά με τον σύντροφο μας έχουν την δύναμη να μας αρρωστήσουν. (Ενώ οι ωραίες λέξεις ενός  απαιτητικού διευθυντή με τον οποίο μάλιστα δεν τολμάς να τσακωθείς δίνει ενέσεις υγείας!) Σύμφωνα με την μελέτη αν προσέχετε το λεξιλόγιο σας τότε από τον συζυγικό καυγά θα προκύψει και λύση και αναθέρμανση της σχέσης.
Η έρευνα έχει την υπογραφή των επιστημόνων του Pennsylvania των ΗΠΑ. Οι ειδικοί, όρισαν έναν “φυσιολογικό δείκτη” που δείχνει ότι τα λόγια μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου.
Την τελευταία δεκαετία είναι γνωστό πλέον ότι τα άσχημα λόγια και οι συζυγικές εντάσεις είναι υπεύθυνες για καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, αρθρίτιδα και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Αυτό γίνεται γιατί, καθώς καυγαδίζουμε και εκτοξεύουμε ηχηρές κουβέντες που στόχο έχουν να εκδικηθούν και να πληγώσουν τον άλλον, ταυτόχρονα αυξάνονται και τα επίπεδα των πρωτεϊνών μας. Η συσσώρευση των πρωτεϊνών οδηγεί σε αυτές τις ασθένειες.
Η ψυχολόγος Jennifer Graham αναφέρει ότι η προσεκτική επιλογή των λέξεων που εκφράζουν ορθολογισμό, έγνοια, ή ακόμη και φροντίδα, μπορεί να μειώσει την αύξηση των πρωτεϊνών, που ονομάζονται κυτοκίνες. Κατά τη διάρκεια του στρες, οι πρωτεΐνες αυτές συνήθως ανεβαίνουν, επιβαρύνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
«Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που καταγράφει τις αλλαγές στα επίπεδα αυτών των πρωτεϊνών όταν χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες λέξεις στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης», σημειώνει η Jennifer Graham.
Πηγή: Men24.gΕπιμέλεια: Ζωή Κυροπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More