Επιστήμονες διάβασαν τον γυναικείο εγκέφαλο την ώρα του οργασμού.

Ντόμινο» αντιδράσεων την ώρα του οργασμού

 
Τριάντα διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου τη γυναίκας ενεργοποιούνται λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του οργασμού, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, στο Νιου Τζέρσι, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας Μπάρι Κομισάρουκ, οι οποίοι εκτιμούν πως χάρη σε αυτήν θα μπορέσουν να βοηθηθούν πιο ουσιαστικά οι γυναίκες με έλλειψη οργασμού.

Το ότι ο γυναικείος οργασμός διαρκεί περισσότερο από τον ανδρικό και ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει πολλαπλούς οργασμούς, το γνωρίζαμε ήδη από προγενέστερες μελέτες. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι πρότινος ήταν τι συνέβαινε στον εγκέφαλο στην διάρκεια του οργασμού.
 
Η σχετική μελέτη έγινε σε οκτώ εθελόντριες, από τις οποίες οι ερευνητές ζήτησαν να αυνανιστούν ξαπλωμένες μέσα σε έναν μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος κατέγραφε κάθε 2 δευτερόλεπτα την εγκεφαλική λειτουργία τους.
Όπως έδειξε η ανάλυση των εικόνων της μαγνητικής τομογραφίας, δύο μόλις λεπτά πριν από τον οργασμό, ενεργοποιήθηκαν τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου, πρόκειται για τα τμήματά του που ενεργοποιούνται όταν τρώμε ή πίνουμε.

Ακριβώς πριν από τον οργασμό, ενεργοποιήθηκαν κάποια άλλα τμήματα του εγκεφάλου, όπως ο αισθητήριος φλοιός, ο οποίος δέχεται τα μηνύματα αφής από το σώμα, και ο θάλαμος ο οποίος αναμεταδίδει μηνύματα σε όλο το σώμα.
Όταν πια ξεκίνησε ο οργασμός, άρχισαν να δραστηριοποιούνται και τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με την αίσθηση – όπως ο κεντρικός λοβός (ή νήσος) του εγκεφάλου και ο φλοιός του προσαγωγίου.

Το τελευταίο τμήμα του εγκεφάλου που ενεργοποιήθηκε ήταν ο υποθάλαμος, ο οποίος ρυθμίζει την σωματική θερμοκρασία, την κόπωση, την δίψα, αλλά και την πείνα. Μαζί με αυτόν, ενεργοποιήθηκαν και ο επικλινής πυρήνας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την απόλαυση, και ο κερκοφόρος πυρήνας, που είναι υπεύθυνος για τη μνήμη.

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως ο οργασμός προκαλεί στις γυναίκες μια εκτεταμένη αλληλουχία αντιδράσεων στον εγκέφαλο, η οποία έως πρότινος δεν ήταν γνωστή», δήλωσε ο Δρ Κομισάρουκ.
http://www.newsbeast.gr/woman/arthro/221363/domino-adidraseon-tin-ora-tou-orgasmou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More