Τα απόλυτα μυστικά, για να μακρύνεται γρήγορα τα μαλλιά σας και να σταματήσετε την τριχοφυία!



  • Αρχίζω με κάτι που μου σύστησε η γιατρός μου. Πρόκειται για το αμυγδαλέλαιο. Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα καταπληκτικό λάδι με πολλές εφαρμογές. Είναι επίσης καταπληκτικό και για το δέρμα μας. Όμως αν βάλετε λίγη ποσότητα μέσα στο σαμπουάν σας, όπως έκανα εγώ, θα δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν, να λάμπουν και χωρίς ίχνος ψαλίδας! Επίσης ενισχύουν την λάμψη τους!

Άλλος τρόπος εφαρμογής:

  • Με λίγες σταγόνες στα χέρια αμυγδαλέλαιου και μετά με επάλειψη στο κρανίο,τα μαλλιά αναζωογονούνται. Αποκτούν εφηβική λάμψη, μακραίνουν εντυπωσιακά και δεν πέφτουν αν αντιμετωπίζεται τριχόπτωση.

  • Άλλο μυστικό που κάνω και απολαμβάνω πλούσια και δυνατά μαλλιά: Είναι γνωστό πλέον πως τα φύλλα καρυδιάς, το δεντρολίβανο και η δάφνη μαυρίζουν τα μαλλιά. Επιπλέον τα φύλλα καρυδιάς τα δυναμώνουν Αυξάνουν την τρίχα και την κάνουν δυνατότερη, πιο παχιά και μεγαλύτερης αντοχής. Αφού φτιάξω ένα αφέψημα από όλα αυτά, στο τελευταίο ξέβγαλμα ξεπλένομαι με το μείγμα. Είμαι τόσο εντυπωσιασμένη, που δεν θα σταματήσω να το κάνω ποτέ στη ζωή μου! 



  • Όσοι έχουν πιτυρίδα ας δοκιμάσουν να λουστούν μερικές φορές με νερό στο οποίο έχουν βράσει λεβάντα. Συνήθως είναι πολύ αποτελεσματικό.


Τροφές για τα μαλλιά: Αν βλέπετε έντονη τριχόπτωση, καλό θα είναι να ελέγξετε αν σας λείπει σίδηρος. Και με την ευκαιρία κάνετε έναν γενικότερο ορμονικό έλεγχο. Όταν οι ορμόνες μας είναι "στρωμένες" η ψυχολογία μας είναι καλύτερη και είμαστε ικανοί να παραδώσουμε ιδιωτικά μαθήματα πνευματικής ισορροπίας!





  • Σχετικά με τις τροφές που ενισχύουν την δύνaμη των μαλλιών, είναι τα ομήλα γιατί έχουν αποτελεσματικότητα μόνο αν τα τρώμε με την φλούδα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυτού του έτσι κι αλλιώς θαυμάσιου φρούτου, αυξάνει την τριχοφυΐα.
  • Μην εξοβελίζεται το μηλόξιδο που αγαπάει τα μαλλιά σας ή το χυμό μήλου.  Οι γλυκόξινες σαλάτες που συνδυάζουν μέλι με ξύδι είναι καταπληκτικές για τα μαλλιά. Το μέλι σε συνδυασμό με το μηλόξιδο δίνουν δύναμη Σαμψών.

  • Βιταμίνες D (λιπαρά ψάρια: σκουμπρί σαρδέλες ρέγκα και αυγά βραστά καθώς και το ενισχυμένο σε λίπος μουρουνέλαιο που η λήψη του δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δύο μήνες: συμβουλευτείτε τον γιατρό σας)

  • και E: μπορείτε να την προμηθευτείτε σε κάψουλες και φυσικά να ακολουθήσετε ευλαβικά τις οδηγίες χρήσης. Διαδεδομένο και ευρέως γνωστό είναι ότι το ελαιόλαδο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Ε επίσης στους ηλιόσπορους, στο σησαμέλαιο, στο σογιέλαιο, στο ηλιέλαιο, στο μουρουνέλαιο, στους περισσότερους ωμούς ξηρούς καρπούς. Όπως καρύδια φουντούκια φιστίκια και φυσικά αμύγδαλα.



  • Μέταλλα: Χαλκός – Σίδηρος – Ψευδάργυρος για την τριχόπτωση: Τροφές πλούσιες σε χαλκό είναι η πικρή σοκολάτα, οι ξηροί καρποί και τα φασόλια. Σίδηρο και ψευδάργυρο, θα «προμηθευτείτε» από το κόκκινο κρέας και το συκώτι  Ψευδάργυρο δίνουν ακόμη., τα θαλασσινά, τα αυγά, η μπύρα και τα μανιτάρια.

  • Βιταμίνη Α. Αντιμετωπίζει τα ξηρά, αδύναμα και εύθραυστα μαλλιά; Την βιταμίνη Α την βρίσκουμε σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης (γαλακτομικά, κρέας, αυγά, βούτυρο). Σημειώστε ότι και τα  λαχανικά με τα έντονα χρώματα δίνουν την σημαντική αυτή βιταμίνη της νεότητας αλλά με αντίστροφο τρόπο. Αφού τα λαχανικά μας δίνουν την  β-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται με την σειρά της σε βιταμίνη Α στον οργανισμό μας.

  • Βιταμίνη C για δύναμη και αντοχή στην τρίχα!
Η βιταμίνη C προστατεύει τον θύλακα της τρίχας αφού ευνοεί την παραγωγή κολλαγόνου. Βιταμίνη C, βρίσκουμε στις πιπεριές στα πορτοκάλια ( σε όλα τα εσπεριδοειδή), στο μπρόκολο, στις πατάτες και στο σέλινο.

  • Τι προτείνουν οι φυσίατροι:

Μασάζ: το αποτελεσματικό. Μήπως πρέπει να το βάλετε στο πρόγραμμα σας;
Οι φυσίατροι συνιστούν σε όσους έχουν τριχόπτωση, να κάνουν κάθε βράδυ μασάζ στο κεφάλι τους, χρησιμοποιώντας ένα μέρος έλαιο δενδρολίβανου και δύο μέρη αμυγδαλέλαιου. Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κρανίου. Πράγμα που μπορεί να εμποδίσει τους θυλάκους των τριχών να νεκρωθούν. Το έλαιο δενδρολίβανου φημίζεται από παλιά ως παραδοσιακό φάρμακο κατά της φαλάκρας.

  • Βότανα:
Αλόη (aloe vera) Η θαυματουργή αλόη δεν θα μπορούσε να λείπει και από εδώ. Αιγύπτιοι ερευνητές απέδειξαν ότι η γέλη της αλόης όχι μόνο καταπολεμά την πιτυρίδα και την σμηγματόρροια, αλλά μπορεί να αναζωογονήσει την τριχοφυΐα σε άτομα με σμηγματορροική φαλάκρα. Επίσης η αλόη προστατεύει το ακάλυπτο δέρμα του κεφαλιού από τον άνεμο και τον ήλιο. Η γέλη αν τοποθετηθεί απ ευθείας στο κρανίο είναι κολλώδης. Μπορείτε να ψάξετε να βρείτε στο εμπόριο σκευάσματα που περιέχουν το προϊόν.

  • Κόκκινο φασκόμηλο: Πολλά σαμπουάν το περιέχουν. Το χρησιμοποιούν ευρέως στην Ασία για την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας.
  • Σύμφωνα με την δόκτορ Ανν Γουίγκμορ που τιμήθηκε με τον έπαινο Νόμπελ, Ιδρύτρια του Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Υγείας, "τα μαλλιά πρέπει να πλένονται με φυσικό σαπούνι ή σαμπουάν που να μην περιέχει χημικές ουσίες. Το λεμόνι, καθαρίζει τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού και είναι ιδανικό για το ξέβγαλμα των μαλλιών. Στύψτε δύο ή τρία λεμόνια σε ένα μπολ, προσθέτοντας τέσσερις φορές περισσότερο νερό, από τον χυμό. Σαπουνίστε καλά τα μαλλιά, μετά ξεβγάλτε τα με προσοχή ώστε να φύγει όλο το σαπούνι. Μετά ξεβγάλτε τα και πάλι με το χυμό του λεμονιού. Φροντίστε να έχετε τον χυμό έτοιμο όταν θα λουστείτε.
  • Η πιτυρίδα που οφείλεται στην κακή διατροφή, μπορεί να εξαλειφθεί γρήγορα με την κατανάλωση αμαγείρευτων οργανικών τροφών και με το καλό καθημερινό βούρτσισμα των μαλλιών με μια βούρτσα. Για μια πιο γρήγορη ανακούφιση, τρίψτε το τριχωτό μέρος του κεφαλιού με λάδι ινδικής καρύδας και μετά σκεπάστε το κεφάλι σας με μια βρεγμένη με ζεστό νερό πετσέτα. Φυσικά θα την έχετε στύψει και Θα την αφήσετε πάνω στο κεφάλι σας 15 λεπτά

Σύνταξη-ρεπορταζ Ζωή Κυροπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More