4 θαύματα της ομοιoπαθητικής!Ασθενείς με δυσμενή πρόγνωση σώθηκαν!

Σωτήρια αποδείχθηκε η ομοιοπαθητική θεραπεία σε ασθενείς με πολύ δυσμενή πρόγνωση. Ο κ. Γιώργος Βυθούλκας περιγράφει ορισμένα περιστατικά, τα οποία ανέδειξαν τη δράση της ομοιοπαθητικής.

Επιστήμονες του «Αρεταίειου» νοσοκομείου δοκιμάζουν ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο, με σκοπό να αποφύγουν επιπλοκές της κύησης και καισαρική τομή
Επιστήμονες του «Αρεταίειου» νοσοκομείου δοκιμάζουν ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο, με σκοπό να αποφύγουν επιπλοκές της κύησης και καισαρική τομή
Σωτήρια αποδείχθηκε η ομοιοπαθητική θεραπεία σε ασθενείς με πολύ δυσμενή πρόγνωση. Ο κ. Γιώργος Βυθούλκας περιγράφει ορισμένα περιστατικά, τα οποία ανέδειξαν τη δράση της ομοιοπαθητικής.
Ενας 74χρονος Ελληνας που είχε υποβληθεί το 1979 σε μεταμόσχευση αορτής στις ΗΠΑ, είχε αρχίσει να εμφανίζει τη διαδικασία απόρριψης του μοσχεύματος αμέσως μετά την επέμβαση και σύντομα βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση. Σε δύο μήνες συνήλθε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία με ισχυρά χημικά φάρμακα. Το αγγειακό του σύστημα είχε καταπονηθεί, οι νεφροί εξασθένιζαν και η πίεσή του ήταν πολύ υψηλή. Τα άκρα του ήταν οιδηματώδη και κυανά από τις επανειλημμένες ενδοφλέβιες χορηγήσεις ορών.
Οι θεράποντες ιατροί εκτιμούσαν ότι τού απέμεναν μόνο μερικές ημέρες ζωής. Η κόρη του και ο σύζυγός της ζήτησαν τη συμβουλή του κ. Βυθούλκα, ρωτώντας αν η ομοιοπαθητική μπορούσε να βοηθήσει. Σε συνεννόηση με τους γιατρούς του, σταμάτησε η χορήγηση όλων των συμβατικών φαρμάκων, εκτός από τη διατροφή μέσω ρινογαστρικού καθετήρα. Δώδεκα μέρες αργότερα, ο ασθενής ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι και αυτό έγινε με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Εζησε άλλα δέκα χρόνια υγιής και πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 84 ετών.
Μία γυναίκα 70 ετών ανέπτυξε γάγγραινα και επρόκειτο να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της, στο ύψος των μηρών. Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου, η κόρη της, που ήταν γιατρός, ζήτησε από τον κ. Βυθούλκα να δει τη μητέρα της ως μια εκπαιδευτική περίπτωση. Το αίτημά της υποβλήθηκε παρουσία 300 ομοιοπαθητικών γιατρών, από διάφορες χώρες του κόσμου. Ο κ. Βυθούλκας ανέλαβε την περίπτωση την Παρασκευή και η ασθενής είχε προγραμματιστεί για ακρωτηριασμό την επόμενη Τρίτη. Η γυναίκα υποβλήθηκε αμέσως σε ομοιοπαθητική αγωγή και το πρωί της Τρίτης οι χειρουργοί τής ανακοίνωσαν ότι αναβάλλεται η επέμβαση, καθώς η κυκλοφορία στα πόδια έδειχνε κάποια σημεία επαναλειτουργίας.
Σε μία εβδομάδα, η ασθενής πήρε εξιτήριο και βγήκε από το νοσοκομείο όρθια. Η αγωγή συνεχίστηκε για δυο χρόνια και η ασθενής ανέφερε ότι ήταν αρκετά καλά.
Ενας ασθενής με καρκίνο της κεφαλής του παγκρέατος και ηπατικές μεταστάσεις, ζήτησε τη βοήθεια του κ. Βυθούλκα. Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και τον είχαν ενημερώσει ότι επρόκειτο να ζήσει μερικούς μήνες ακόμα.
Υποβλήθηκε αμέσως σε ομοιοπαθητική θεραπεία και οι εξετάσεις είχαν δείξει μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα στο ήπαρ. Επειτα από πολλές διακυμάνσεις στον πρώτο χρόνο θεραπείας, ο ασθενής βελτιωνόταν σταθερά και τέσσερα χρόνια αργότερα όλες οι εργαστηριακές του εξετάσεις επέστρεψαν σε φυσιολογικά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια μαθήματος με Ιταλούς γιατρούς στη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής στην Αλόννησο, παρουσιάστηκε από μία γιατρό η περίπτωση καρκίνου του ήπατος του συζύγου της.
Ο ασθενής ήταν 58 ετών, κτηνίατρος, με διάγνωση αδενοκαρκίνωμα ήπατος. Ενας διάσημος Ιταλός ογκολόγος, που παρακολουθούσε την περίπτωση, δήλωσε ότι ήταν μη ιάσιμη και είπε στη σύζυγό του ασθενούς ότι οι στατιστικές δείχνουν ότι τέτοιες περιπτώσεις έχουν προσδόκιμο επιβίωσης 78 ημέρες. Ο ασθενής έμεινε ζωντανός έπειτα από δύο χρόνια ομοιοπαθητικής θεραπείας. Αρκετά χρόνια αργότερα, αισθανόταν υπέροχα, η διάθεση και η ενεργητικότητά του ήταν άριστες και οι εργαστηριακές εξετάσεις του φυσιολογικές.
"Ελ. Βενιζέλου"
Η συμβολή της ομοιοπαθητικής στη γυναικεία υπογονιμότητα
Σε αξιολόγηση της δράσης της ομοιοπα­θητικής στη γυναικεία υπογονιμότητα προχωρούν επιστήμονες του νοσοκομείου "Ελενα Βενιζέλου". Η μελέτη διενεργείται από ομάδα επιστημόνων της 6ης Μαιευτικής. Γυναικολογικής και Περιγεννητικής Ιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου (Γ. Σαλβάνος, Σ. Κυβέλλος, Σ. Μποτής, Δ. Παπαμεθοδίου, Ε. Γκιγκόντες, Ν. Παπαριστείδης, Η. Γάβαρης) υπό τον κ. Γιώργο Φαρμακίδη και τον κ. Γιώργο Βυθούλκα. Στο πλαίσιο της μελέτης θα διερευνηθεί η θεραπευτική συμβολή της κλασικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στη γυναικεία υπογονιμότητα και στειρότητα.
Η μελέτη είναι πρωτοποριακή και προχωρεί με βάση ένα επιστημονικό πρωτόκολλο που σέβεται απόλυτα την ιατρική δεοντολογία.
"Αρεταίειο"
Ενα φάρμακο για τα προβλήματα της κύησης
Την επίδραση ενός ομοιοπαθητικού φαρμάκου στην προβολή και το σχήμα των εμβρύων σε τελειόμηνες εγκύους εξετάζει μια κλινική μελέτη, η οποία διενεργείται στο "Αρεταίειο" νοσοκομείο. Η μελέτη πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Β΄ Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, υπό τον καθηγητή κ. Γιώργο Κρεατσά και της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής , υπό τον καθηγητή κ. Γιώργο Βυθούλκα.
Τίτλος της είναι "Προοπτική Συγκριτική Μελέτη της επίδρασης του ομοιοπαθητικού φαρμάκου Pulsatilla 200CH στην προβολή και το σχήμα των εμβρύων τελειόμηνων εγκύων". Η μελέτη θα διερευνήσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα του άνω φαρμάκου στις τελειόμηνες έγκυες γυναίκες που κυοφορούν έμβρυο σε ισχιακή προβολή. Σκοπός της είναι να διερευνήσει εάν είναι εφικτό το θεραπευτικό αποτέλεσμα, αλλαγής της προβολής του εμβρύου από ισχιακή σε κεφαλική, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η καισαρική τομή.

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=24347&subid=2&pubid=63395435

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More