4 τροφες που καταπολεμούν τα μικρόβια.





Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και παντού γύρω ακούμε για ιώσεις και μόνο ιώσεις. Αν θέλετε να προασπίσετε την υγεία σας, κάντε το μέσα από τη διατροφή σας. Σήμερα θα σας μιλήσουμε για τις 4 «μαγικές» τροφές, οι οποίες αν καταναλώνονται σταθερά, θωρακίζουν τον οργανισμό μας.
Σκόρδο
Είτε είναι λιωμένο είτε ψιλοκομμένο, το φρέσκο σκόρδο περιέχει μια ουσία που ονομάζεται αλλικίνη, η οποία πιστεύεται ότι έχει αντιβιοτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορείς να βάζεις μια σκελίδα σε κάθε σου φαγητό.
Μανιτάρια
Ορισμένες ποικιλίες, ιδιαίτερα τα shitake, reishi και maitake, περιέχουν ισχυρά πολυσακχαρίδια, σύμπλοκα ζάχαρης που μπορούν να αυξήσουν τα λευκά κύτταρα και να προλάβουν τις μολύνσεις.
Κόκκινες πιπεριές
Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές προσφέρει 190 mg βιταμίνης C -πάνω από τη διπλάσια ποσότητα που βρίσκεται σε ένα πορτοκάλι- η οποία αυξάνει τα επίπεδα των λευκών κυττάρων που προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αράπικα φιστίκια

Με 33 θερμίδες και μόλις 3 γραμμάρια λιπαρά, ένα πακέτο αράπικα φιστίκια περιέχει περισσότερη από την προτεινόμενη για ημερήσια κατανάλωση ποσότητα σελένιου, μιας μεταλλικής ουσίας που περιορίζει τα συμπτώματα του κρυολογήματος

infokinds.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More