Γιατί οι άνθρωποι είναι άπιστοι; Όλες οι τελευταίες έρευνες για το σεξ!








Σας παρουσιάζουμε τις τελευταίες έρευνες για τη σεξουαλική διέγερση ανδρών και γυναικών, για το πώς οι γυναίκες μπορούν να νιώσουν αν ένας άνδρας τις θέλει από τον ιδρώτα του, για τη σχέση σεξ και σπατάλης και συζυγικού οργασμού και απιστίας. Όσον αφορά τις ταινίες όμως φαίνεται ότι το σεξ δεν πουλάει. Κι αν αυτό σας προκαλεί έκπληξη τι θα λέγατε αν σας ενημερώναμε ότι στους άνδρες δεν αρέσουν οι γυναίκες με μακριά πόδια και ότι το τέλειο γυναικείο πρόσωπο είναι θέμα διαστάσεων;
To σεξ βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων
Είναι γνωστό ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία. Μια νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες και στην καταπολέμηση των καρδιαγγεικών νοσημάτων.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες, που είχαν σεξουαλικές σχέσεις 2 φορές την εβδομάδα, είχαν 45 % λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από θανατηφόρες καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν σεξ μόνο μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News.
Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Ερευνών New England της Μασαχουσέτης, οι οποίοι εξέτασαν 1.000 άνδρες ηλικία από 40 έως 70 ετών λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και τα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, υποστηρίζουν ότι τα οφέλη του σεξ απορρέουν από τις φυσικές και συναισθηματικές επιπτώσεις που έχει στο σώμα.
Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ όλη την ώρα
Το σεξ είναι στο μυαλό του μέσου άνδρα 13 φορές την ημέρα ή περίπου 5.000 φορές το χρόνο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Αντιθέτως, η μελέτη διαπίστωσε ότι η μέση γυναίκα σκέφτεται το σεξ μόλις 5 φορές την ημέρα.
Ένας στους τρεις άνδρες παραδέχτηκε ότι το σεξ είναι συχνά το πρώτο πράγμα που σκέφτεται όταν ξυπνήσει το πρωί.
Παρά τις σεξουαλικές σκέψεις τους όμως, υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ της φαντασίας και της πραγματικότητας, αφού οι άνδρες υπολογίζουν ότι στην πραγματικότητα έχουν κάποια σεξουαλική επαφή μόνο 2 φορές την εβδομάδα ή 104 φορές το χρόνο.
Επιπλέον οι περισσότεροι άνδρες στην έρευνα δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τον αριθμό των σεξουαλικών επαφών που έχουν.
Σύμφωνα με την έρευνα οι άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή 2 φορές την εβδομάδα έχουν και ένα επιπλέον όφελος – υγιή καρδιά. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το σεξ μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες στην αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων.



Όσον αφορά τις ταινίες το σεξ δεν πουλάει
Όταν πρόκειται για ταινίες, μάλλον το σεξ δεν πουλάει. Μια πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το γυμνό και οι σκηνές σεξ δε σημαίνουν απαραίτητα επιτυχία στις μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες.
Η έρευνα εξέτασε περισσότερες από 900 ταινίες, που κυκλοφόρησαν μεταξύ των ετών 2001 και 2005, και διαπίστωσε ότι αντίθετα με ό, τι πιστεύεται, το σεξ και το γυμνό όχι μόνο απέτυχαν να αυξήσουν τη δημοτικότητα της ταινίας στους θεατές ή τους κριτικούς αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν και μεγάλες εισπράξεις.
Ο Dean Keith Simonton, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια και μέλος της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε ότι το δείγμα της έρευνας ήταν το μεγαλύτερο που έχει χρησιμοποιηθεί σε έρευνα για ταινίες ενώ πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης του προκάλεσαν έκπληξη.
Το τέλειο γυναικείο πρόσωπο
Τις διαστάσεις του τέλειου γυναικείου προσώπου υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες από τον Καναδά. Το “κλειδί” θεωρούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στα μάτια και ανάμεσα στο στόμα και τα μάτια σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τορόντο, με επικεφαλής τον καθηγητή Κανγκ Λι, έκαναν μια σειρά από πειράματα, στα οποία εθελοντές κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα μιας σειράς έγχρωμων φωτογραφιών του ίδιου γυναικείου προσώπου, του οποίου οι αναλογίες είχαν αλλοιωθεί με το ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών Photoshop.
Το συμπέρασμα ήταν ότι οι τέλειες αναλογίες είναι οι εξής:
- Η απόσταση ανάμεσα στα μάτια της γυναίκας και στο στόμα της να είναι λίγο πάνω από το ένα τρίτο (συγκεκριμένα 36%) του συνολικού μήκους του προσώπου της, από τα μαλλιά μέχρι το πηγούνι της.
- Η απόσταση ανάμεσα στις κόρες των ματιών της πρέπει να είναι λίγο κάτω από το μισό (συγκεκριμένα 46%) του συνολικού πλάτους του προσώπου της (ανάμεσα στα δύο αυτιά της).
Ευτυχώς για τις γυναίκες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι συγκεκριμένες αναλογίες ουσιαστικά δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από ένα μέσο γυναικείο πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, επεσήμαναν οι ερευνητές, οι γυναίκες που δεν έχουν τις “τέλειες” αναλογίες, δεν χρειάζεται να καταφύγουν στις πλαστικές.
Αυτό που συμβουλεύουν τις γυναίκες, είναι να βρουν έναν καλό κομμωτή για να δημιουργήσουν οπτικά “τρικ” με το χτένισμά τους, προκειμένου το πρόσωπό τους να πλησιάσει με “τεχνητό” τρόπο τις τέλειες αναλογίες.
Σύμφωνα με τους ερευνητές γυναίκες που θεωρούνται όμορφες, όπως η ηθοποιός Αντζελίνα Ζολί, δεν έχουν καθόλου τις “σωστές” αναλογίες προσώπου, αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει να είναι γοητευτικές. Αντίθετα, άλλες γνωστές ηθοποιοί, όπως η Τζέσικα Άλμπα, έχουν όντως τις “τέλειες” αναλογίες στο πρόσωπό τους.
Από την άλλη σύμφωνα με τον καθηγητή Ντέηβιντ Πέρετ του πανεπιστημίου του Σεν Άντριους στη Σκωτία, αυτά καθεαυτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου μάλλον παίζουν μεγαλύτερο ρόλο σε σχέση με τις αναλογίες τους: ένας άνδρας είναι πιθανότερο να γοητευτεί από δύο μεγάλα και ωραία γυναικεία μάτια ή από δύο σαρκώδη χείλη, παρά από το γεγονός ότι τα μάτια, αν και δεν είναι τόσο ωραία, έχουν την “τέλεια” απόσταση μεταξύ τους.
Στους άνδρες δεν αρέσουν οι γυναίκες με μακριά πόδια



Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες, που τα πόδια τους έχουν μήκος κατ ‘αναλογία με το υπόλοιπο σώμα τους.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και το Πανεπιστήμιο του Westminster του Λονδίνου ζήτησαν από άνδρες στην Αμερική και στην Αγγλία να κρίνουν την ελκυστικότητα εικόνων του γυναικείου σώματος, που δημιούργησαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όσο πιο πολύ μακριά ήταν τα πόδια σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα τόσο λιγότερο επιθυμητά τα έβρισκαν οι άνδρες.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας συμφωνούν με αυτά προηγούμενης μελέτης από την Αυστραλία, σύμφωνα με την οποία οι άνδρες εξέτασαν σκίτσα γυναικών και έδειξαν σαφή προτίμηση για εκείνες που τα πόδια τους είχαν σωστή αναλογία σε σχέση με το σώμα τους.
Οι άνδρες γνωρίζουν πότε είναι ερεθισμένοι ενώ οι γυναίκες μπορεί και όχι
Στο θέμα της σεξουαλικής διέγερσης το μυαλό και το σώμα μιας γυναίκας είναι λιγότερο συγχρονισμένα σε σύγκριση με έναν άνδρα σύμφωνα με μια ανασκόπηση σχετικών ερευνών.
Οι άνδρες που ανέφεραν ότι ένιωθαν ερεθισμένοι είχαν πράγματι στύση, ενώ ο συγχρονισμός μεταξύ νου και σώματος δεν ήταν τόσο συνεπής στις γυναίκες, όπως διαπιστώθηκε.
«Θέλαμε να ανακαλύψουμε πόσο στενά συνδεδεμένα είναι η υποκειμενική εμπειρία της σεξουαλικής διέγερσης των ανθρώπων με τη φυσιολογική αντίδραση των γεννητικών τους οργάνων – και αν αυτό διαφέρει μεταξύ ανδρών και γυναικών», δήλωσε η ερευνήτρια Meredith Chivers, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Queen στον Καναδά.
Η Meredith Chivers και οι συνεργάτες της επανεξέτασαν πάνω από 130 σχετικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν μεταξύ των ετών 1969 και 2007. Συνολικά στις έρευνες αυτές συμμετείχαν περισσότερες από 2.500 γυναίκες και περισσότεροι από 1.900 άνδρες.
Οι υποκειμενικές αξιολογήσεις διέγερσης των ανδρών ήταν σε συμφωνία με το επίπεδο της σεξουαλικής διέγερσης του σώματός τους περίπου στο 66 % των περιπτώσεων, ενώ στις γυναίκες διαπιστώθηκε συμφωνία μόνο στο 26 % των περιπτώσεων.
Το σεξ κάνει τους άνδρες σπάταλους
Η υπόσχεση για σεξ κάνει τους άνδρες τους να ανοίγουν το πορτοφόλι τους με μεγάλη ευκολία, ισχυρίζονται Αμερικανοί επιστήμονες.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tempe και το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού στο Αλμπικέρκη διαπίστωσαν ότι η σκέψη για ζευγάρωμα επηρεάζει τις αποφάσεις των ανδρών σχετικά με τα οικονομικά.
Στο πείραμα κλήθηκαν φοιτητές στο εργαστήριο σε μικρές ομάδες. Κάθε ομάδα χωρίστηκε τυχαία σε: “ομάδα ζευγαρώματος” ή “μη ζευγαρώματος”.
Οι άνδρες της “ομάδας ζευγαρώματος” εξέτασαν τρεις φωτογραφίες από άτομα του αντίθετου φύλου στην οθόνη ενός υπολογιστή και πέρασαν λίγα λεπτά γράφοντας για το ιδανικό πρώτο ραντεβού με το εν λόγω πρόσωπο.
Οι άνδρες της “ομάδας μη ζευγαρώματος” κοίταξαν μια φωτογραφία από μια σκηνή στο δρόμο και πέρασαν το ίδιο χρονικό διάστημα γράφοντας για τον ιδανικό καιρό για περπάτημα.
Στη συνέχεια ζητήθηκε από όλους τους άνδρες να φανταστούν ότι είχαν ξαφνικά πολλά χρήματα και έπρεπε να επιλέξουν πόσα ήθελαν να ξοδέψουν σε είδη πολυτελείας – όπως ένα ρολόι, διακοπές ή ένα καινούριο αυτοκίνητο – και πόσα θα έβαζαν στην τράπεζα.
Τα αποτελέσματα ήταν δραματικά: οι άνδρες στην κατάσταση ζευγαρώματος δήλωσαν ότι θα χαλούσαν πολύ περισσότερα χρήματα από τους άνδρες που δεν ανήκαν στις «ομάδες ζευγαρώματος».


Οι γυναίκες μπορούν να νιώσουν την έλξη στον ιδρώτα των ανδρών
Οι γυναίκες μπορούν να αισθανθούν αν οι άνδρες έλκονται από αυτές από τη μυρωδιά του ιδρώτα τους, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.
Η μυρωδιά του ιδρώτα ενός ανθρώπου διαφέρει ανάλογα με τη διάθεση που έχει και οι γυναίκες μπορούν να ‘’πιάσουν’’ τις αλλαγές που υποδεικνύουν έλξη, σύμφωνα την έρευνα.
Η μελέτη, με επικεφαλής την Δρ Denise Chen, βοηθό καθηγητή ψυχολογίας στο Rice University, στο Τέξας ζήτησε από 19 γυναίκες ηλικίας περίπου 20 ετών να ξεχωρίσουν δύο είδη ανδρικού ιδρώτα – του «κανονικού» και του «σεξουαλικού».
Ο ιδρώτας συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια 20 λεπτών παρακολούθησης εκπαιδευτικών βίντεο, ενώ στη συνέχεια ζητήθηκε από τους άνδρες να παρακολουθήσουν 20 λεπτά από ένα ερωτικό βίντεο.
Οι γυναίκες δεν το συνειδητοποιούσαν, αλλά τα μυαλά τους όχι μόνο αναγνώριζαν τις μυρωδιές αλλά ανταποκρίνονταν σε αυτές. Όπως δήλωσε η Δρ Chen, ο «σεξουαλικός» ιδρώτας ενεργοποιούσε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου των συμμετεχόντων.
Ένας οργασμός την ημέρα την απιστία κάνει πέρα
Οι ειδικοί δυσκολεύονται να πουν τι είναι αυτό που οδηγεί τους άνδρες στην απιστία. Θέλουν σεξ, περισσότερο σεξ, άγριο σεξ, σεξ με νεότερες γυναίκες, σεξ με πιο αδύνατες γυναίκες. Συχνά οι ερωμένες λένε ότι οι άνδρες παραπονιούνται ότι δεν κάνουν πια σεξ με τις γυναίκες τους. Από την άλλη πλευρά οι άνδρες λένε συχνά ψέματα στις ερωμένες τους.
Σύμφωνα με τον ερευνητή Gary Neuman δεν είναι συνήθως η λαχτάρα για σεξ που κρύβεται πίσω από την ανδρική απιστία αλλά το παράπονο που έχουν πολλές φορές οι άνδρες ότι παραμελούνται σεξουαλικά και συναισθηματικά από τη σύζυγό τους. Ορισμένοι μάλιστα δηλώνουν ότι έχουν πάει με γυναίκες, που ήταν λιγότερο ελκυστικές από τη σύζυγό τους.
Το γεγονός αυτό συνάδει με την κοινή πεποίθηση ότι οι άνδρες έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις μόνο όταν είναι δυσαρεστημένοι από τη σχέση με τη γυναίκα τους. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι κανείς δε θα ήθελε να παραδεχτεί ότι πληγώνει έναν αθώο άνθρωπο.
Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που παραδέχονται πως η απιστία δεν έχει καμία σχέση με τη σύζυγό τους, την οποία αγαπούν και δε διστάζουν να ομολογήσουν ότι είναι ευτυχισμένοι μαζί της και ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή στο σπίτι και δε θα άντεχαν στην ιδέα να χαλάσει ο γάμος τους.
Ίσως στην πραγματικότητα το ερώτημα να έπρεπε να είναι: γιατί οι άνθρωποι παραμένουν πιστοί;






Πηγή: Men24.gr
 http://www.otherside.gr/2010/02/oi-pio-prosfates-ereunes-gia-to-sx-11/#ixzz1at3bkjUo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More