Αποφύγετε τα φάρμακα, εάν υπάρχουν φυτικές εναλλακτικές λύσεις που είναι εξίσου αποτελεσματικές ή σχεδόν. Χαίρομαι που όσο περνάνε τα χρόνια τα φυτικά φάρμακα γίνονται πιο αποδεκτά στον κόσμο και που αρκετοί γιατροί τα προτείνουν για διάφορες παθήσεις όπως: εχινάκεια για το κρύωμα, πιπερόριζα για τον πρωινό ίλιγγο, και γίνγκο για ενίσχυση της μνήμης και θεραπεία της νόσου του αλτσχάιμερ. Βέβαια ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Οι περισσότεροι γιατροί, θεωρούν τα βότανα ως τελευταία λύση κι αφού έχουν εξαντλήσει, όλα τα περιθώρια από τα φάρμακα. Κι αυτό είναι άδικο γιατί πρώτα πρέπει να θεραπεύσετε και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας με τα βότανα και μετά τα φάρμακα, να είναι η τελευταία σας διέξοδος.
Ρωτάτε γιατί; Καταρχήν είναι επικίνδυνα και οι περισσότεροι γιατροί το γνωρίζουν, όπως και οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά δεν το συζητάνε καθόλου για ευνόητους λόγους.
Ευτυχώς έστω και λίγες μελέτες δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο ιατρικό δημοσιογραφικό περιοδικό Journal of the American Medical Association το οποίο και αποκάλυψε μια τρομακτική αλήθεια.
Η έρευνα έδειξε, ότι οι παρενέργειες των φαρμάκων στοιχίζουν την ζωή 140.000 Αμερικανών το χρόνο και το κόστος είναι 136 δις δολάρια. Κι αυτά τα νούμερα, δεν περιλαμβάνουν αυτοκτονίες ή εθισμούς από διάφορες ουσίες. Μια επακόλουθη μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παρενέργειες των φαρμάκων ευθύνονται για τον θάνατο 106.000 Αμερικανών το χρόνο. Ενώ κινδυνεύουν σοβαρά 2.200 εκατομμύρια περισσότεροι κάνοντας τις παρενέργειες των φαρμάκων, την Πέμπτη κατά σειρά αιτία θανάτου, στην Αμερική.
Βασιζόμενος στα στατιστικά στοιχεία που έχω δει οι θάνατοι από φαρμακευτικά βότανα, είναι 50 φορές λιγότεροι το χρόνο. Πολλοί από αυτούς τους θανάτους, σχετίζονται με νεαρά παιδιά που εντελώς ανόητα, παίρνουν μεγάλες δόσεις από κινέζικη εφέδρα για να «κάνουν κεφάλι» και δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να πεθάνουν από ανακοπή καρδιάς.
Για να κατανοήσετε καλύτερα τα στατιστικά νούμερα που σας λέω, σκεφθείτε ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν από σοβαρές αλλεργικές ή τροφικές δηλητηριάσεις (ψαρικά κλ) 100 άνθρωποι. Από τα φαρμακευτικά βότανα μπορεί να πεθάνουν οι μισοί.
Άρα λοιπόν τα φάρμακα, σκοτώνουν 100.000 ανθρώπους το χρόνο ενώ τα βότανα 50.
Ανοίγετε την τηλεόραση ή διαβάζετε στην εφημερίδα κάποιους δήθεν ειδικούς, να σας προειδοποιήσουν ότι τα βότανα είναι επικίνδυνα. Ασφαλώς και μπορεί να είναι επικίνδυνα όταν χρησιμοποιούνται από ανενημέρωτους καταναλωτές, αλλά όταν συγκρίνετε τα φάρμακα με τα βότανα, τότε θα δείτε ποια είναι τα πραγματικά επικίνδυνα
Κάτι άλλο επίσης που συχνά ακούτε, είναι ότι τα βότανα δεν είναι ερευνημένα και δεν είναι αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα τους ενώ στα φάρμακα αυτό δεν ισχύει. Ενώ η κυβέρνηση απαιτεί έρευνες και δοκιμαστικούς ελέγχους πριν βγουν τα φυτικά φάρμακα στην αγορά, η διαδικασία είναι τόσο πρόχειρη και γεμάτη τρύπες όσο ένα ελβετικό τυρί.
Σε έρευνα που έγινε το 1990 από το γενικό λογιστήριο του κράτους που είναι ερευνητικός κλάδος του Κογκρέσου, στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ειπώθηκε, ότι αφού βγουν στην αγορά τα τελευταία φάρμακα, περισσότερα από τα μισά δημιουργούν σοβαρές παρενέργειες που δεν γίνονται γνωστές, όσο αυτά είναι στην διαδικασία παραγωγής.
Με άλλα λόγια, όταν παίρνετε φάρμακα, ιδίως τα εντελώς καινούργια, είναι σαν να παίζετε ρώσικη ρουλέτα. Και ποια είναι αυτά τα εντελώς καινούργια; Αυτά που οι φαρμακοβιομηχανίες, πιέζουν τους γιατρούς να προωθήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους, τα προτείνουν σε εσάς. Αυτό είναι ίσως ένας λόγος που 425 εκατομμύρια Αμερικανοί, έχουν στραφεί στην εναλλακτική ιατρική, όπως τους ομοιοπαθητικούς, ενώ οι συμβατικοί γιατροί, σε όλη την Αμερική, εξέτασαν γύρω στα 385 εκατομμύρια ασθενείς.
Ένα από τα θέματα αυτού του βιβλίου είναι: όταν έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε ένα φάρμακο κι ένα βότανο, να διαλέξετε το βότανο γιατί έτσι, μειώνετε σημαντικά τις παρενέργειες. Ποτέ δεν παίρνω ένα φάρμακο, αν δεν έχει βγει στην αγορά, τουλάχιστον για δύο χρόνια.
Σχεδόν μια δεκαετία υπήρχε στην αγορά ένα φάρμακο που το έλεγαν Proscar και θεράπευσε την διόγκωση του προστάτη. Τότε που είχα παρόμοιο πρόβλημα, έπαιρνα βότανο παλμέτο (saw palmetto) και είχα ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, αλλά πολύ λιγότερες παρενέργειες.
Γι αυτό λοιπόν ξεκινήστε από τα βότανα κι έχετε τα φάρμακα σαν τελευταία λύση. Ενημερώστε τον γιατρό σας για το τι σκοπεύετε να κάνετε. Όσο πιο πολλοί το κάνετε αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν να αναθεωρούν οι γιατροί την άποψη τους για τα βότανα.
Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η μέρα δεν θα αργήσει. Πριν λίγο καιρό, έδωσα μια διάλεξη στη Βοτανολογική Εταιρεία του Σαιν Λούις και φιλοξενήθηκα από μια γυναίκα, της οποίας ο άνδρας, είναι ένας αξιόλογος αλλοπαθητικός γιατρός. Όμως είναι πολύ ανοικτός στα βότανα που είναι φάρμακα. Έχει κάποια από τα βιβλία μου στο γραφείο του γιατί πιστεύει ότι έτσι, μπορεί να ενθαρρύνει τους ασθενείς του να μιλήσουν ανοιχτά μαζί του για τη θεραπεία με βότανα.
Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν οι γιατροί πότε οι ασθενείς τους χρησιμοποιούν βότανα, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα, πότε καλές και πότε βλαβερές.
Απόσπασμα από το βιβλίο, «Φυσική Αντιγήρανση» του Dr James A . Duke σε συνεργασία με τον Michael Castleman Εκδόσεις Ψύχαλου.
Ο Dr James A . Duke είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων σχετικών με τη θεραπευτική δύναμη των φυτών, μεταξύ των οποίων και το παγκόσμιο best seller «Βοτανοθεραπείες- Το πράσινο Φαρμακείο». Συνταξιοδοτήθηκε το 1995 από το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA), όπου και υπηρέτησε ως επικεφαλής του ερευνητικού εργαστηρίου των θεραπευτικών φυτών. Έχει παγκόσμια φήμη ως ο πλέον ειδικός στην βοτανική θεραπευτική.
Ο Michael Castleman, είναι βραβευμένος δημοσιογράφος σε θέματα υγείας και συγγραφέας 10 βιβλίων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου