Αυτό το πορνό της Μέριλιν ποιός θα το πάρει;

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ 6,5 ΛΕΠΤΩΝ ΦΙΛΜ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Μερικοί το προτιμούν πορνό

Η ερωτική ζωή της Μέριλιν Μονρόε, εκτός μεγάλης οθόνης φυσικά, ανέκαθεν τροφοδοτούσε ποικίλους μύθους και παραφιλολογίες γύρω από την πιο καυτή ξανθιά, τη γυναίκα που τραγούδησε με ηδυπάθεια «happy birthday» στον Τζον Κένεντι και υπήρξε σύζυγος ενός από τους διασημότερους Αμερικανούς συγγραφείς, του Αρθουρ Μίλερ.
Το φιλμάκι γυρίστηκε περίπου το 1946-1947, και αν η πρωταγωνίστρια είναι πράγματι η Μονρόε, τότε πάσχιζε να βρει το δρόμο της στο Χόλιγουντ Το φιλμάκι γυρίστηκε περίπου το 1946-1947, και αν η πρωταγωνίστρια είναι πράγματι η Μονρόε, τότε πάσχιζε να βρει το δρόμο της στο Χόλιγουντ 6,5 λεπτά
Τώρα όμως, ένα ασπρόμαυρο πορνό φιλμάκι 8 μιλιμέτρ, διάρκειας μόλις μερικών λεπτών, έρχεται να ενισχύσει το χαρακτηρισμό που την ακολούθησε για όλη της τη ζωή ως το διασημότερο σύμβολο του σεξ. Και να βάλει τους διαχειριστές της περιουσίας της σε μεγάλους μπελάδες. Αν βέβαια πρωταγωνίστρια της μίνι-τσόντας είναι, τελικά, η Μέριλιν Μονρόε και όχι κάποια που της μοιάζει.
Το φιλμάκι γυρίστηκε περίπου το 1946-1947, όταν η Μέριλιν ήταν 21 χρόνων και πάσχιζε, ως Νόρμα Τζιν Μπέικερ, να βρει το δρόμο της στο Χόλιγουντ. Στην τσόντα, διάρκειας 6,5 λεπτών, μια γυναίκα που μοιάζει στην Αμερικανίδα σταρ φαίνεται ολοκάθαρα να κάνει σεξ. Το φιλμ βγήκε προχθές σε δημοπρασία από έναν Ισπανό, τον Μίκελ Μπάρσα, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Εκθεσης Συλλογής Ταινιών στο Μπουένος Αϊρες, αλλά δεν έπιασε τόπο. Ενώ αυτός περίμενε να το χρυσοπουλήσει -με αρχική τιμή 500.000 δολάρια- η Νάνσι Κάρλσον, υπεύθυνη για την προώθηση της εικόνας της Μονρόε, του χάλασε τα σχέδια. Διέψευσε το γεγονός ότι πρωταγωνίστρια του φιλμ είναι η Μονρόε και έτσι η ταινία έμεινε στο ράφι, χωρίς αγοραστή. Τώρα ενδέχεται να ακολουθήσουν και μηνύσεις εις βάρος του Μπάρσα.
Ο Μπάρσα, πεπεισμένος για την αυθεντικότητα του υλικού που έχει στα χέρια του, απαντά στις κατηγορίες: «Φυσικά και αντιλαμβάνομαι τη στάση τους. Η Μέριλιν παράγει πολλά εκατομμύρια το χρόνο. Θέλουν να προστατέψουν την εικόνα της. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το ερμηνεύσω».
Επικαλείται μάλιστα και ένα έγγραφο του FBI, σύμφωνα με το οποίο το 1965 κυκλοφορούσε μια ερωτική ταινία της Μονρόε. Είναι πάντως γεγονός ότι τη δεκαετία του ,40, η μετέπειτα μεγάλη σταρ είχε κάνει τολμηρές φωτογραφήσεις. Οταν βγήκαν στο φως, στο απόγειο της δόξας της, είχε δικαιολογήσει την τρέλα της νιότης της ως κίνηση απελπισίας.
Το πρωτότυπο της τσόντας που απειλεί τη δημόσια εικόνα της Μέριλιν είχε ανακαλυφθεί από μια Σουηδέζα φωτογράφο το 1980. Ανήκε σε έναν άγνωστο συλλέκτη, που πέθανε πρόσφατα, και το είχε αγοράσει για 1,2 εκατ. δολάρια. Βέβαια, η ταυτοποίηση δεν είναι εύκολη. Ακόμα κι αν είναι η ίδια η Μονρόε, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε θαυμάσει σε ταινίες της όπως «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Οχι μόνο γιατί δεν έχει καν το διάσημο πλατινέ μαλλί της και απεικονίζεται ως καστανή. Αυτό είναι το λιγότερο. Είναι άλλωστε γνωστό ότι δεν ήταν φυσική ξανθιά.
Επιπλέον, η πρωταγωνίστρια της προκλητικής ταινίας έχει άλλο παρουσιαστικό γιατί έχει προγναθισμό και παχουλούτσικη μύτη εξαιτίας ενός χόνδρου.
Ο Μπάρσα έχει και για αυτό αντεπιχειρήματα: τις πλαστικές επεμβάσεις που έκανε αργότερα όταν «έπεσε» στα χέρια του Χόλιγουντ και των ίματζ μέικερ. Σε ένα μόνο δεν έχει απάντηση: στο πώς γίνεται η υποτιθέμενη νεαρή Μέριλιν στο φιλμάκι να μην έχει τόσο ερωτισμό αλλά και θηλυκότητα. Οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται ότι το νεαρό κορίτσι της ταινίας, που έχει αρκετά παραπανίσια κιλά, δεν έχει τίποτα κοινό με τη σεξοβόμβα που προσπαθούσε να κρατήσει το φουστάνι της, όταν το αεράκι από τον εξαερισμό του μετρό της Νέας Υόρκης το σήκωνε ελαφρά στο «Επτά χρόνια φαγούρα» του Μπίλι Γουάιλντερ.
Δημόσια κόντρα
Κάτι μας λέει ότι θα τραβήξει αυτή η δημόσια κόντρα. Η τρέχουσα κινηματογραφική ειδησεογραφία γύρω από τη Μέριλιν Μονρόε, πάντως, επεκτείνεται και σε μια πραγματική ταινία. «Η βδομάδα μου με τη Μέριλιν», που σκηνοθέτησε ο Σάιμον Κέρτις, με τη Μισέλ Ουίλιαμς στο ρόλο του απόλυτου θηλυκού, θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο. Αφηγείται τις μέρες της Μέριλιν την εποχή που πρωταγωνιστούσε με τον Λόρενς Ολίβιε στο «Ο πρίγκιπας και η χορεύτρια». Βασίζεται σε βιβλίο του Κόλιν Κλαρκ, ο οποίος εκείνη την εβδομάδα στη Βρετανία είχε εργαστεί ως βοηθός της Μονρόε και είχε αναλάβει να την ξεναγήσει στη χώρα. Ενώ εκκρεμεί ένα ακόμη πρότζεκτ, με τη Ναόμι Γουότς ως Μέριλιν αυτή τη φορά, το οποίο, αν και έχει ανακοινωθεί καιρό, πάει από αναβολή σε αναβολή.*

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More