Οι ξηροί καρποί "όπλο" κατά του διαβήτη



Αντικαθιστώντας το καθημερινό τσουρεκάκι ή φέτα ψωμί με μία ή δύο χούφτες ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα του σακχάρου και της χοληστερόλης τους, σύμφωνα με μία μελέτη.

Όταν εθελοντές που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 αντικατέστησαν κάποιες από τις τροφές που περιείχαν υδατάνθρακες, τις οποίες κατανάλωναν καθημερινώς, με μισό φλιτζάνι ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του σακχάρου τους και της "κακής" χοληστερόλης άρχισαν σταδιακά να μειώνονται μέσα σε ένα τρίμηνο, αναφέρουν ερευνητές στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetes Care.Αντίθετα, δεν παρατηρήθηκε ανάλογη βελτίωση μεταξύ των διαβητικών που αντικατέστησαν τις συνηθισμένες στην δίαιτά τους τροφές που περιείχαν υδατάνθρακες με ένα ψωμάκι ολικής αλέσεως σε καθημερινή βάση.

Η διαπίστωση αυτή δεν σημαίνει ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν το "κλειδί" για τον έλεγχο του διαβήτη, μπορεί όμως να συμβάλουν σε μία υγιεινή διατροφή, εξηγεί ένας εκ των ερευνητών, ο Σίριλ Κένταλ του πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά.

"Οι ξηροί καρποί είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη, αλλά τώρα συνειδητοποιούμε ότι αυτά τα λίπη είναι υγιεινά," είπε ο ίδιος αναφερόμενος στα ακόρεστα λίπη που συνδέονται με τον μειωμένο κίνδυνο καρδιακού νοσήματος και με άλλα οφέλη για την υγεία.
http://www.amna.gr/articleview2.php?id=377




 


Σημείωση: Ως διαβητική και η ίδια η γράφουσα έχει να σας πεί ότι η παρούσα δημοσίευση ισχύει 100% Οι ξηροί καρποί βοηθούν πολύ λίγο πριν τη γυμναστική ή το εντατικό περπάτημα που συνηθίζεται να κάνουμε εμείς οι διαβητικοί για να ρίξουμε το ζάχαρο μας. Έχω παρατηρήσει ότι όταν έχω υψηλό ζάχαρο και μου απαγορεύεται να καταναλώσω κάποια τροφή, τότε 20 ωμά φουντούκια μου δίνουν ενέργεια (όχι παραπάνω). Πιστέψτε με όμως τα 20 ωμά αυτά φουντούκια με κάνουν και αισθάνομαι υπέροχα χωρίς στέρηση και έχω την βιολογική δύναμη να αντέξω την στέρηση και την κατάθλιψη που συνήθως την συνοδεύει. Επίσης 1 μόνο κουταλιά της σούπας ταχίνη μου επιτρέπει να περπατήσω και να αλλάξω τα πράγματα στις τιμές μου μέχρι το μεσημέρι αν είναι πρωί. Είναι γνωστό εξάλλου ότι το ταχίνι ρίχνει και την χοληστερίνη. Τα λιπαρά του είναι εξαιρετικά και μας τροφοδοτεί και με ασβέστιο που τόσο ανάγκη το έχουν τα κόκαλα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More