Το μουρουνέλαιο, καταπολεμά τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας!







Λονδίνο: Το μουρουνέλαιο αποτρέπει τον πόνο που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα, σύμφωνα με μελέτη Ουαλών επιστημόνων, την οποία δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Η οστεοαρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από την σταδιακή εκφύλιση του αρθρικού χόνδρου, ο οποίο φθείρεται, ενώ σε βαρύτερες περιπτώσεις τα οστά της άρθρωσης έρχονται σε επαφή μεταξύ τους προκαλώντας έντονο πόνο και φλεγμονή.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ με επικεφαλής τον Δρ Μπρους Κάτερσον έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 31 πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα και διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος τύπος ελαίου μείωνε τα ένζυμα που συνδέεονται με τον πόνο και τις βλάβες του χόνδρου που χαρακτηρίζει την οστεοαθρίτιδα.
Συγκεκριμένα παρατήρησαν ότι η χορήγηση 1.000 mg μουρουνέλαιου υψηλής πυκνότητας πριν τη διενέργεια αρθροπλαστικής επέμβασης στάθηκε ικανή να μειώσει σημαντικά τα ένζυμα που συνδέονται με την εκφύλισητου αρθρικού χόνδρου στο 86% των ασθενών, συγκριτικά με το 26% των ατόμων που αποτελούσαν την ομάδα ελέγχου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μουρουνέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και D και αποτελεί μια παραδοσιακή συνταγή ενάντια στα συμπτώματα της δυσπεψίας και άλλων ενοχλημάτων.
"Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι η λήψη μουρουνέλαιου, συμβάλλει στην επιβράδυνση της καταστροφής του αρθρικού χόνδρου, ενώ μειώνει τις πιθανότητες υποβολής του ασθενούς σε αρθροπλαστική επέμβαση αργότερα", επισημαίνει με δηλώσεις του στο Reuters ο Δρ Κάτερσον.
"H συγκεκριμένη μελέτη παρέχει επιλέον αποδείξεις για την αξία του μουρουνέλαιου στην πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας", σχολιάζε ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Arthritis Research Campaing Φέργκους Λογκαν.
Ένα από τα ένζυμα τα οποία προκαλούν πόνο και φλεγμονή στις αρθρώσεις είναι η Cyclooxygenase-2, η οποία βοηθά στη βιοσύνθεση χημικών ουσιών που δημιουργούν φλεγμονή.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι φαρμακευτικές βιομηχανίες έχουν επενδύσει τεράστια ποσά για την ανάπτυξη και δημιουργία φαρμάκων που έχουν την ικανότητα ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΝ τη δράση της
Μάλιστα σήμερα, η λήψη του μουρουνέλαιου είναι ευκολότερη, επειδή τώρα υπάρχει σε κάψουλες και είναι πιο ευχάριστο να το πάρει κάποιος σε σχέση με το σκεύασμα που υπήρχε παλαιότερα και είχε δυσάρεστη γεύση.Απλά, το μουρουνέλαιο το παίρνουμε για 1-2 μήνες το χρόνο, και ιδιαίτερα τους χειμερινούς.Ολον τον άλλο καιρό, δεν…αποχωριζόμαστε το ιχθυέλαιό μας..
( χωρίς τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D, που σε μακρά λήψη, στη χώρα μας, είναι ηπατοτοξικές…)
Cyclooxygenase-2.
health.in.gr


http://kosmaser.wordpress.com/category/%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More