Φεστιβάλ: Και φέτος ο διαγωνισμός Εικόνας με την κάμερα κινητού.

Το shoot_it επιστρέφει

Το Shoot it ξεκίνησε σαν ιδέα στην Ελλάδα πριν από 2 χρόνια. Αγκαλιάστηκε από το κοινό και συνεχίζει για 3η χρονιά έχοντας ήδη λάβει διακρίσεις και έχοντας εδραιώσει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες. Ο Διαγωνισμός Εικόνας που παράγεται με τη χρήση κάμερας κινητού τηλεφώνου έχει πραγματοποιηθεί ήδη σε πολλές χώρες και κατακτά έδαφος σταδιακά και στη χώρα μας.
Μέσα από την περυσινή συνεργασία που ανέπτυξε το Shoot it με το αντίστοιχο διεθνές φεστιβάλ Hong Kong International Mobile Film Awards, ως ένα από τα 10 συνεργαζόμενα φεστιβάλ, κατάφερε να κατακτήσει το 1ο βραβείο στην κατηγορία Μυθοπλασία και ακόμη ήρθε 2ο στη γενική κατάταξη. Μια μεγάλη επιτυχία που εδραίωσε τη συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ που συνεχίζεται και φέτος.
Η ψηφοφορία για τα καλύτερα βίντεο θα γίνει όπως και πέρυσι με ψηφοφορία από τα συνεργαζόμενα φεστιβάλ μέσω internet και η τελική επιλογή για την καλύτερη συμμετοχή θα γίνει τέλος Μαρτίου στο Χονγκ Κονγκ. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να αναδείξει την δική του προτίμηση και το ελληνικό να υποστηρίξει την συμμετοχή του Shoot it, ψηφίζοντας από το site του Hong Kong International Mobile Film Awards.
Επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του διεθνώς, το Shoot it φέτος συνεργάζεται και με το Seoul International Extreme-Short Image & Film Festival, προβάλλοντας επιλεγμένες ταινίες του και συμμετέχοντας παράλληλα στο διαγωνιστικό μέρος. Οι ταινίες θα προβάλλονται από τις 22 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ και με το πέρας της διοργάνωσης στις 4 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.
Στο μεταξύ, συμμετοχές που διακρίθηκαν στο περυσινό Shoot it, προβλήθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ‘Νύχτες Πρεμιέρας’.
Θέλοντας να παροτρύνει ακόμη περισσότερο την διάθεση για συμμετοχή στον κόσμο που θέλει να εκφραστεί δημιουργικά και επιθυμεί να αναπτύξει το ταλέντο ή την διάθεσή του, το Shoot it συνεχίζει και φέτος να βραβεύει τις διακριθείσες συμμετοχές με υποτροφίες για σπουδές στην κατηγορία της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, του βίντεο και τις νέες τεχνολογίες. Οι συμμετοχές για το 3ο Shoot it γίνονται δεκτές μέσα από το http://www.shootit.gr/ μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=8896

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More