Όχι το ταντρικό σεξ δεν έχει σχέση με το φενγκ σουι. Αλλά με την μέγιστη σεξουαλική απόλαυση!


Η μυστικιστική φιλοσοφία του Τάντρα, με ρίζες που χάνονται βαθιά στην ιστορία των ινδικών θρησκειών, αν και δύσκολο να οριστεί με μερικές κουβέντες, σκοπό έχει, όπως εξηγεί με απλά λόγια ο David Gordon White, να χειραφετήσει την εσωτερική μας ενέργεια και να μας δείξει πώς να την διοχετεύουμε στον ανθρώπινο μικρόκοσμό
μας με δημιουργικούς τρόπους, απελευθερωμένη από όποιες αναστολές.

Με αυτό, το άτομο που εξασκεί τον ταντρισμό, επιτυγχάνει, σύμφωνα με την θεωρία, την απόλυτη πνευματική και σωματική ολοκλήρωση. Αν υπάρχει ένας τομέας, στον ανθρώπινο μικρόκοσμο, στον οποίον θα μπορούσε να εφαρμοστεί η παραπάνω φιλοσοφία με μεγάλη επιτυχία, αυτός είναι το σεξ. Το «πείραμα» έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια και, όσοι συμμετέχουν σε αυτό, δηλώνουν… ενθουσιασμένοι!

Τι ξέρουν που δεν το ξέρουμε Ο Στινγκ, ο Γούντι Χάρελσον, η Σκάρλετ Γιόχανσεν είναι κάποιοι μόνο από τους διάσημους «ταντριστές», οι οποίοι ακολουθούν χρόνια τώρα έναν γενικότερο τρόπο ζωής, ο οποίος τους υπόσχεται ολοκλήρωση. Με επίκεντρο, ωστόσο, την σεξουαλική ολοκλήρωση, το Τάντρα μαθαίνει στους «πιστούς» του να χρησιμοποιούν την ενέργειά τους έτσι ώστε να απολαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι οργασμοί που προσφέρει το ταντρικό σεξ είναι πέρα από κάθε φαντασία. Θεωρεί, όμως, το σεξ ιερή πράξη και ως τέτοια την πραγματώνει με μία σειρά τελετουργικών, τα οποία απαιτούν άψογη συνεργασία ανάμεσα στην ψυχή, το μυαλό και το σώμα. Επιπλέον, απαιτούν χρόνο, υπομονή και αφοσίωση.

Στην πράξη

Η «πράξη» στο ταντρικό σεξ αποτελεί μία εντελώς διαφορετική έννοια από αυτήν που έχουμε -ως δυτικοί- συνηθίσει. Αν αναζητάτε έναν τρόπο να ανανεώσετε την σεξουαλική ζωή εύκολα και γρήγορα, το Τάντρα σίγουρα δεν είναι αυτός. Καλό είναι, λοιπόν, να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως βασικός «προορισμός» του ταντρικού σεξ δεν είναι ο οργασμός, αλλά το «ταξίδι». Και αυτό γιατί παρατείνοντας την πράξη, το ζευγάρι αυξάνει την δυνατότητα της σεξουαλικής ενέργειας αλλά και του μεταξύ τους συναισθηματικού δεσίματος. Ακόμα και από ιατρικής άποψης το Τάντρα ωφελεί, όπως λένε ψυχολόγοι και ερευνητές, καθώς αυτό το δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι κατά την διάρκεια της πράξης μειώνει τις ορμόνες του στρες και αυξάνει την ευεργετική σεροτονίνη.

Για να πραγματοποιηθεί με τη μέγιστη επιτυχία, το ταντρικό σεξ προϋποθέτει κάποιους «κανόνες», όλοι εκ των οποίων είναι εξίσου σημαντικοί. Ποιοι είναι αυτοί;
Η δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας: Ένα άνετο, χαλαρό, «ζεστό» περιβάλλον, το οποίο θα είναι καθαρό, θα μυρίζει ωραία, θα έχει απαλά σημεία (έπιπλα, υφάσματα, μαξιλάρια), θα πλημμυρίζει χαλαρωτική μουσική, αποτελεί ιδανικό σκηνικό για το ζευγάρι.

Η αναπνοή: Έχετε δοκιμάσει να αναπνεύσετε την ανάσα του συντρόφου σας; Ο εναρμονισμός της αναπνοής είναι ο πιο εύκολος τρόπος να συγχρονιστείτε με τον παρτενέρ σας. Βάλτε την ανάσα του μέσα σας, καθώς εκείνος θα εκπνέει και κάνετε και εσείς το ίδιο με την δική σας ανάσα. Καθώς θα εκπνέετε προσπαθήστε να βάλετε ενέργεια στην ανάσα σας, με αυτόν τον τρόπο μοιράζετε όλον σας τον εαυτό με τον άλλον.

Μάτια ερμητικά ανοιχτά: Η οπτική επαφή είναι βασική στο ταντρικό σεξ γιατί, όπως και η ανάσα, δημιουργεί ισχυρό δεσμό με τον παρτενέρ κατά την διάρκεια του σεξ. Δεν είναι, βέβαια, πάντα όσο εύκολο ακούγεται, αλλά διατηρώντας τα μάτια συνεχώς ανοιχτά, κανείς βλέπει εικόνες και βλέμματα του συντρόφου του που δημιουργούν μία ακόμα καλύτερη οπτική για το ποιος πραγματικά είναι. Είναι όμως, σημαντικό, να χρησιμοποιεί κανείς όλες τις αισθήσεις για να απολαύσει το σεξ στο έπακρο.

Απόλαυση με διάρκεια: Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, όσο πιο πολύ καθυστερήσει η κορύφωση, τόσο πιο έντονη θα είναι. Συγκεκριμένος χρονικός κανόνας δεν υπάρχει -π.χ. ο Στινγκ είπε κάποτε πως καθυστέρησε την κορύφωσή του για 36 ώρες- αλλά η ένταση πρέπει να κλιμακώνεται σταδιακά. Πάρτε, λοιπόν, βαθιές αναπνοές και συνεχίστε να κάνετε αυτό που βλέπετε πως ευχαριστεί τον άλλον.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΝΤΡΙΚΟΥ ΣΕΞ

Εν αρχή ην η ατμόσφαιρα: διακόσμησε το δωμάτιο σου σαν ένα χώρο ιερό και απόκρυφο. Κάλυψε τα φώτα και τις λάμπες με χρωματιστά μαντήλια, άναψε κεράκια και κάψε μερικά από τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια. Στρώσε το κρεβάτι με σατέν μεταξωτά σεντόνια και ντύσου ανάλογα. Στο ταντρικό συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις και την παραμικρή λεπτομέρεια. Καλό είναι να κλείσεις όλες τις πηγές (τηλέφωνα, φαξ, ίντερνετ) επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, να καθαρίσεις ακόμα και το μυαλό σου από τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας, για να φτάσετε την ζητούμενη βαθύτερη ένωση.
Η δικιά σου εμφάνιση: ξεκίνα με ένα ωραίο χαλαρωτικό μπάνιο μέσα σε γάλα και αιθέρια έλαια. Κατόπιν ντύσου με ιδιαίτερης υφής εσώρουχα, είτε σατέν, είτε βελούδινα είτε από δαντέλα. Σκέψου τον εαυτό σου σαν μια θεά που είναι έτοιμη να λατρευτεί από τους πιστούς (η καλύτερα τον Ένα και μοναδικό πιστό της).
Η σωστή στάση του σώματος: καθίστε αντικριστά ο ένας με τον άλλο και φυσικά κράτα ίσια την σπονδυλική σου στήλη (μπορείς να μπεις και στην αγκαλιά του) για να ευθυγραμμίσετε τα επτά ενεργειακά κέντρα του κορμιού σας (τσάκρα): της βάσης (ένστικτο και ασφάλεια), το ιερό τσάκρα (σεξουαλική ενέργεια και συναίσθημα), της καρδιάς (αφοσίωση και αγάπη), της κορώνας (σύνδεση με το Θείο και το Ανώτερο), του ηλιακού πλέγματος (δύναμη και ελευθερία), του τρίτου ματιού (προαίσθημα και διορατικότητα) και του λαιμού (ομιλία και έκφραση).
Ανταλλαγή ενέργειας: για να φτάσετε στο σημείο της βαθύτερης ένωσης και ανταλλαγής ενέργειας, είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που θα διαχειρίζεσαι την αναπνοή σου. Πάρε πέντε βαθιές και αργές ανάσες και προσπάθησε να συγχρονίσεις την αναπνοή σου με αυτή του συντρόφου σου (μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω την πρώτη φορά αλλά θα τα καταφέρετε θαυμάσια μετά από λίγο). Τοποθέτησε το δεξί σου χέρι πάνω στην καρδιά του και εκείνος το ίδιο. Χτυπώντας ελαφρά το συγκεκριμένο σημείο απελευθερώνεται η ενέργεια της αγάπης. Το αριστερό σου χέρι βάλτο στην πλάτη του (εκείνος θα αντιγράφει τις κινήσεις σου). Έτσι, δημιουργείτε έναν ενεργειακό κύκλο αγάπης που σας αγκαλιάζει και μπορείτε να μοιραστείτε και τον έρωτα.
 Ο οργασμός δεν είναι σκοπός: αντίθετα από τη λογική του σεξ στην Δύση, το ταντρικό σεξ δεν έχει ως αυτοσκοπό τον οργασμό, αλλά τη διατήρηση της κορύφωσης για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Για το λόγο αυτό οι αναπνοές καθ' όλη τη διάρκεια της πράξης πρέπει να είναι πολύ αργές και βαθιές και όχι γρήγορες γιατί θα οδηγήσουν πιο σύντομα στον οργασμό. Αυτό σημαίνει πως όταν ένας από τους δύο πλησιάσει κοντά στην κορύφωση, πρέπει να σταματήσετε μερικά λεπτάκια για να κοπάσει η διέγερση και να συνεχίσετε κατόπιν.
Λέμε ναι στην έντονη διέγερση: ωραία τα κεράκια και οι ατμόσφαιρα και η ανταλλαγή ενέργειας, αλλά επί του πρακτέου αν δεν υπάρχει διέγερση, δεν υπάρχει και σεξ (ταντρικό). Βρες τι είναι αυτό που ερεθίζει το σύντροφό σου. Καθώς τον αγγίζεις σε διάφορα σημεία, ρώτησέ τον που νιώθει μεγαλύτερο ερεθισμό. Επικεντρώσου στο πώς θα του δώσεις απόλαυση για να φτάσεις κι εσύ στην ηδονή. Επικοινωνείτε σωστά με λεκτικά και παραλεκτικά μηνύματα. Ταντρικό σεξ δεν σημαίνει σεξ στα μουγγά αλλά το αντίθετο. Μιλήστε και μοιραστείτε τα κλειδιά της απόλαυσης. Αν χρειαστεί δοκιμάστε μια ποικιλία στάσεων για να βρείτε αυτή που πραγματικά σας ταιριάζει. Και φυσικά κοιταχτείτε. Καθ'όλη τη διάρκεια της πράξης, έχε τα μάτια σου καρφωμένα επάνω του. Στο τάντρα οι ντροπές δεν έχουν καμία θέση.

Δοκίμασε τη στάση: ανέβα επάνω του και καθώς χαμηλώνεις το σώμα σου μπροστά του, εκείνος διεισδύει. Φρόντισε να αναπνέεις αργά καθώς χαμηλώνεις τοπ κορμί σου για να στείλεις την ενέργειας του έρωτα  στο πέος του με σκοπό να πάρει από εκεί το δρόμο και για την καρδιά του. Έπειτα, εκείνος με την αναπνοή του θα στείλει τη δική του ερωτική ενέργεια από το πέος στον κόλπο σου και από εκεί στην καρδιά σου. Φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε κι άλλες στάσεις μέχρι να βρείτε αυτή ου σας ταιριάζει, χωρίς να χάνετε όμως την οπτική επαφή, το άγγιγμα, το χάδι και την συγχρονισμένη αναπνοή.
Λίγο πριν την κορύφωση: πρέπει να μείνετε ενωμένοι σαν δύο κορμιά που έγιναν ένα. Η επαφή πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει σε όλα τα σημεία του σώματος, από τα χέρια , την καρδιά, τα πόδια, το στήθος και φυσικά τα γεννητικά όργανα.
 Οι λέξεις κλειδιά:: ενέργεια, αναπνοή, επαφή, διέγερση, άγγιγμα, χάδι, ατμόσφαιρα, αισθησιασμός, συναίσθημα, παράταση της ηδονής.
 
Πηγή: crisbal.blogspot και  e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More