Δώστε τέλος στην ακμή, μόνο με έλαιο λεβάντας.







Απλός και εγγυημένα αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή της ακμής και την αντιμετώπισης της είναι η αποκλειστική χρήση αιθέριου λαδιού λεβάντας που χρησιμοποιείται αδιάλυτο πάνω στο δέρμα. Το γεγονός αυτό και μόνο καθιστά το αιθέριο έλαιο της λεβάντας, αναντικατάστατο αφού είναι από τα ελάχιστα αιθέρια έλαια που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε απευθείας πάνω στο δέρμα. Οπωσδήποτε βέβαια βάζουμε αποκλειστικά και μόνο την συνιστώμενη δόση και όχι όσο μας "έρθει"
 Για να αποδείξουμε την "δυναμικότητα του" αρκεί να σας πούμε ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας σε δόση 0,2 στα χίλια, σκοτώνει τον βάκιλο της φυματίωσης. (σύμφωνα με τον καθηγητή Courmont, Mopel Bay, 1928) Επίσης οι ατμοί του λαδιού, καταστρέφουν τον αιμολυτικό στρεπτόκοκκο και τον πνευμονόκοκκο σε 12-24 ώρες!
Αυτονόητα λοιπόν η λεβάντα έχει αποδειχθεί ότι είναι ισχυρά  αντισηπτική και δυναμικά επουλωτική. Πολεμάει τα μικρόβια που οφείλονται σε μολύνσεις. Ηρεμεί τις δερματικές φλεγμονές και επομένως αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και τις δερματίτιδες.


  • Οπότε μόνο και μία σταγόνα από το αιθέριο έλαιο της λεβάντας πάνω στο σπυράκι μας αρκεί.
Ακόμη μια επιλογή ομορφιάς και αντιμετώπισης της ακμής:
  • Βάζουμε μέσα σε καθαρό  οινόπνευμα 70 βαθμών  μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας και κάθε πρωί και βράδυ, εμποτίζουμε ένα βαμβάκι με την δερματική λοσιόν που φτιάξαμε.
    και καθαρίζουμε το πρόσωπο μας πρωί και βράδυ.
 Επειδή κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ακόμη και το αιθέριο έλαιο της λεβάντας πρέπει να διαλύεται συνιστούν ως επιλογή την αραίωση του με λίγο νερό.
 
 
  • Συνταγή: Οπότε σας προτείνουμε να επιλέξετε ότι σας βολεύει περισσότερο. Σε αυτή τη συνταγή, αφού καθαρίσετε το δέρμα σας,  ετοιμάστε ένα διάλυμα χύνοντας λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας πάνω σε ένα κομμάτι βαμβάκι. Μετά πάνω στο βαμβάκι σας που το έχετε ήδη εμποτίσει με το έλαιο της λεβάντας, προσθέτετε και  λίγο νερό. Συνεχίζετε απλώνοντας το προϊόν με κυκλικές κινήσεις με το βαμβάκι σε όλο το πρόσωπο για λίγα λεπτά. Θα ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. Μην αμελήσετε να επαναλάβετε την συνταγή το λιγότερο δύο φορές την εβδομάδα.
έρευνα-σύνταξη Ζωή Κυροπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More