Ευχάριστα νέα για τους διαβητικούς.Κάρτα προνομίων για τα άτομα με σακχαρώδη

 Οικονομική ανακούφιση επιχειρούν να προσφέρουν στους διαβητικούς ασθενείς το υπουργείο Υγείας, η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και ο δήμος Αθηναίων, μέσω της παροχής  εκπτωτικής κάρτας για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν ανάγκη και στοχεύουν στην ποιότητα ζωής τους.

Η κάρτα προνομίων για τα άτομα με διαβήτη θα τεθεί σε ισχύ την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Θα λειτουργεί με το σύστημα του barcode το οποίο είναι συμβατό με τα περισσότερα σημεία πώλησης των σχετικών προϊόντων και υπηρεσιών της χώρας.

«Οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν την κάρτα προνομίων με courier στο σπίτι τους, καταβάλλοντας συμβολική ετήσια συνδρομή της τάξεως των 3 ευρώ, η οποία θα καλύπτει τα έξοδα εκτύπωσης και πλαστικοποίησης της κάρτας. Στη συνέχεια, επιδεικνύοντας την κάρτα στα συμβεβλημένα καταστήματα, θα τους παρέχεται η έκπτωση που δικαιούνται βάσει της συμφωνίας με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα» ανέφερε κατά την παρουσίαση της κάρτας ο πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ, κ. Δημήτρης Συκιώτης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι  μπορούν να ενημερώνονται για την κάρτα προνομίων από την ιστοσελίδα www.kartadiaviti.gr ,   την τηλεφωνική γραμμή 801 500 35 35, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά, τις ιστοσελίδες της ΕΛΟΔΙ (www.elodi.org ) και των συμβεβλημένων με το πρόγραμμα εταιρειών.

Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχει από διαβήτη

Περισσότεροι από 1 εκατ είναι οι διαβητικοί ασθενείς στην Ελλάδα. Έχει υπολογιστεί ότι το ποσοστό των Eλλήνων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη αυξάνεται κάθε χρόνο κατά  4%.

Οι προβλέψεις των ειδικών είναι δυσοίωνες, καθώς ο αριθμός των διαβητικών ατόμων αυξάνεται παγκοσμίως με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Πριν από μία δεκαετία οι ειδικοί υπολόγιζαν ότι το 2025 ο αριθμός των διαβητικών επρόκειτο να ανέλθει σε 330 εκατομμύρια. Σήμερα ζουν σε όλο τον πλανήτη 285 εκατομμύρια διαβητικοί, και οι νέοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για 470 - 480 εκατομμύρια άτομα το 2025.

Οι τέσσερις κανόνες για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη είναι η καθημερινή άσκηση, η σωστή διατροφή, η σταδιακή απώλεια βάρους και η διακοπή του καπνίσματος.
Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More