Οι τροφές που τονώνουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού


Οι τροφές που τονώνουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού
Τόνωσε τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σου και προστάτευσε τον από τις ιώσεις, εντάσσοντας στο διατροφολόγιό σου βιταμινούχες τροφές!

Παρακάτω θα βρεις μερικές διατροφικές προτάσεις που θα σου εξασφαλίσουν δυνατό ανοσοποιητικό:

Τόνος

Τα ψάρια είναι ένα φυσικό οπλοστάσιο για την υγεία, το συγκεκριμένο, όμως, περιέχει μια σειρά σημαντικών θρεπτικών στοιχείων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, όπως σελήνιο, Ω-3 λιπαρά και ψευδάργυρο, ενώ είναι πολύ φτωχό σε βλαβερά λιπαρά. Το ίδιο και ο σολομός.

Κόκκινες πιπεριές

Οι κόκκινες (γλυκές) πιπεριές έχουν περισσότερη βιταμίνη C από οποιαδήποτε άλλη τροφή, ακόμα και από τα πορτοκάλια! Μια ωμή κόκκινη πιπεριά περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι, ενώ 1/2 φλ. περιέχει σχεδόν τη διπλάσια συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C.

Κολοκύθες

Μπορεί να σου θυμίζουν στιγμιότυπο από αμερικανική ταινία, όμως οι μεγάλες πορτοκαλί κολοκύθες δεν χρησιμεύουν μόνο στο Halloween. Φαντάσου τις ως φορητές «βόμβες» βήτα καροτίνης, που ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Το ίδιο ισχύει για τα καρότα.

Τσάι

Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο και το λευκό τσάι είναι πλούσια σε σημαντικά αντιοξειδωτικά. Μελέτες έχουν δείξει πως το τσάι περιέχει κάποια συστατικά, όπως το αντιοξειδωτικό επιγαλλοκατεχίνη, που διαθέτουν επιθετική και αμυντική δράση παράλληλα. Αυτό σημαίνει ότι δρα άμεσα στους ιούς και τα μικρόβια που απειλούν την υγεία σου, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού.

Μανιτάρια

Οι Φαραώ τα θεωρούσαν ελιξίριο της ζωής και απαγόρευαν στους κοινούς θνητούς να τα καταναλώνουν. Σήμερα τα μανιτάρια καταναλώνονται ευρέως και οι ειδικοί «υποκλίνονται» στα πολύτιμα συστατικά τους: μεταξύ άλλων, είναι πλουσιότατα σε πρωτεΐνες, σελήνιο και υδράργυρο, ενώ αυξάνουν την παραγωγή και τη δραστηριότητα των λευκών κυττάρων του αίματος, που σκοτώνουν τους ανεπιθύμητους εισβολείς στον οργανισμό.

Περιόρισε τη ζάχαρη

Δεν κάνει κακό μόνο στη ζυγαριά, αλλά και στα νεύρα σου από τα επιπλέον κιλά. Όταν τα λευκά αιμοσφαίρια εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ζάχαρης στο αίμα, μειώνεται η ικανότητά τους να καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια. Το ίδιο συμβαίνει και με το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά και τους σύνθετους υδατάνθρακες.

Πηγή: Myself

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More