Αρρωστήσατε; Δεν θέλετε να αρρωστήσετε; Σκόρδο!






Το σκόρδο είναι γνωστό, ότι ρίχνει την πίεση και την χοληστερίνη. Φυσικό επόμενο λοιπόν είναι να προσφέρει ισχυρή άμυνα κατά της καρδιοπάθειας. Επίσης εμποδίζει τις θρομβώσεις να δημιουργηθούν στο αίμα μας. Εξάλλου οι θρομβώσεις είναι αυτές που μας οδηγούν στο έμφραγμα γι αυτό το σκόρδο αποδεικνύεται το μαγικό φίλτρο με την αποπνικτική μερικές φορές μυρωδιά. Υπενθυμίζουμε λοιπόν πως γι αυτό το σκοπό υπάρχουν και δισκία σκόρδου που μας απαλλάσσουν από αυτό το κοινωνικό πρόβλημα -πολλές φορές βέβαια χωρίς απόλυτη επιτυχία-. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα κάποιου υπερήλικα συγγενή που μυρίζει σκόρδο ή τον ενοχλητικό επιβάτη ενός λεωφορείου που μας επιβάλλει την ανάσα του. Εγώ προσωπικά απαλλάσσομαι από την μυρωδιά του πλένοντας αμέσως μετά το γεύμα μου τα δόντια μου, δυο φορές απανωτά και τρώγοντας μαϊντανό που έχει την ιδιότητα να καθαρίζει την αναπνοή. Μετά απο καμία ώρα τα ξαναβουρτσίζω. Πάντα βρίσκω τρόπους αλλά σε καμιά περίπτωση δεν το στερούμε γιατί είναι ένα μαγικό φάρμακο της φύσης με μοναδικές ιδιότητες.
Άλλοι τρόποι για να εξουδετερώσετε την μυρωδιά του, είναι το μάσημα 2-3 κόκκων καφέ η μερικών σπόρων γλυκάνισου ή ένα μήλο ή κάρδαμο.

Αντικαρκινικό: Καταπολεμά τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Όπως λέει και ο Κώστας Βαζαίος στο βιβλίο του "100 βότανα 2000 θεραπείες", το 1914 έγιναν στο Μητροπολιτικό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης πειράματα σε 1000 περιπτώσεις φυματίωσης. Από τα 56 είδη θεραπείας που εφαρμόστηκαν, τα καλύτερα αποτελέσματα προέκυψαν από την θεραπευτική κούρα με τα σκόρδα. Η κούρα έγινε πάντα σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή που περιελάμβανε εδέσματα πλούσια σε φρέσκα λαχανικά και φρούτα.

Βοηθάει τους καπνιστές.Είναι αποτελεσματικό όπλο κατά της νικοτινίασις και κατά της μόλυνσης του ατμοσφαιρικού αέρα. Προφυλάσσει από τις χημικές επιδράσεις του περιβάλλοντος.

Πολεμάει τον διαβήτη. Ρυθμίζει την γλυκόζη στο αίμα.

Ανοσία:Περιέχει όλα τα μαγικά ενισχυτικά συστατικά της καλής υγείας και καταπολεμά την αδυναμία του ανοσοποιητικού. Μέσα στο σκόρδο βρίσκουμε: α-λινολενικό οξύ, β-καροτίνη, χλωρογονικό οξύ, φεριτίνι, ινουλίνη, φώσφορο, ψευδάργυρο. Η πριγκίπισσα όλων αυτών η αλιίνη εκτός του ότι έχει και αυτή ανοσοενισχυτική δράση πολεμά κατά μέτωπο τα μικρόβια σαν κανονικό πολυόπλο. Συγκεκριμένα παρακινεί τα αιμοφόρα αγγεία να καταβροχθίσουν (όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο ειδικός στην βοτανική θεραπευτική Τζέιμς Ντιουκ) όσο πιο πολλά παθογόνα μικρόβια μπορούν.

Έρευνες: Σε έρευνα που πήραν μέρος ηλικιωμένοι, έπαιρναν 600 mg σκόνη σκόρδου την ημέρα για τρεις μήνες. Αποδείχθηκε ότι βοηθά στην θεραπεία των κολοβακτηρίων (Escerichia coli) που ευθύνονται για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού.
Από την άλλη, ασθενείς με AIDS οι οποίοι κατανάλωναν 5-10γρμ σκόρδο κάθε ημέρα για 12 βδομάδες παρουσίασαν στον οργανισμό τους εντυπωσιακή αύξηση των αμυντικών τους κυττάρων. Συγκεκριμένα, η δυναμικότητα τους, έφτασε στο πενταπλάσιο! Αυξήθηκε δηλαδή η ενέργεια των λευκών αιμοσφαιρίων που αποτελούν το βασικό στοιχείο του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το σκόρδο, έχουμε την δυνατότητα να το τρώμε καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάνει εμάς πιο δυνατούς και σκοτώνει τους γύρω! Δεν είναι τυχαίο που ο Κόμης Δράκουλας το φοβάται! Θα του αντισταθείτε εσείς;

Η θεραπευτική ιστορία του: 

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, το ανήγαγαν σε θεότητα. Εντυπωσιακό είναι ότι κάθε πρωί έδιναν στους εργάτες που έχτισαν τις πυραμίδες από μια σκελίδα σκόρδο ώστε να λειτουργήσει ως τονωτικό και αντισηπτικό ενώ τοποθέτησαν  πήλινα κεφάλια σκόρδου, στον τάφο του Τουταγχαμόν.

Οι αθλητές της Αρχαίας Ελλάδας, το έπαιρναν επίσης ως τονωτικό λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ιπποκράτης ο μεγαλύτερος δάσκαλος μέχρι σήμερα, χρησιμοποιούσε τις αναθυμιάσεις του σκόρδου, για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Όταν κατά τον Μεσαίωνα ο Δυτικός κόσμος κινδύνευε από την Πανώλη, οι μοναχοί προστατευόντουσαν τρώγοντας σκόρδο και μασώντας το συνέχεια.

Οι γιατροί του Β Παγκοσμίου πολέμου αλλά και στην διάρκεια της μάχης τοποθετούσαν στα τραύματα σκόρδα καθώς δεν υπήρχαν αντιβιοτικά και απαιτούνταν άμεση αντιμετώπιση. Απόφευγαν με αυτό τον τρόπο τις μολύνσεις.

Για το σκόρδο μέχρι στιγμής, έχουνε γραφτεί και εκδοθεί πάνω από 1.000 βιβλία σε διάφορες χώρες του κόσμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More