Η ισότητα περνά από τα... sex toys

 

Έρευνες δείχνουν πως ολοένα και περισσότεροι ετεροφυλόφιλοι άνδρες αρχίζουν να χρησιμοποιούν τα ερωτικά αξεσουάρ των φιλενάδων τους. Τα ταμπού σπάνε και τα «παιχνίδια» δεν απευθύνονται πλέον μόνο σε γυναίκες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στον κόσμο των ερωτικών αξεσουάρ και τα δύο φύλα είναι πλέον ίσα
«Η Αμερική δονείται από απόλαυση», έγραφε τον περασμένο μήνα η «Λιμπερασιόν» αναφερόμενη στην τάση των Αμερικανών ανδρών να χρησιμοποιούν τα sex toys- ερωτικά αξεσουάρ - των φιλενάδων τους. Οι συντάκτες του γαλλικού ενημερωτικού ιστότοπου Rue89 «τσίμπησαν» αμέσως.
Σύμφωνα με δύο έρευνες που επικαλείται η «Λιμπερασιόν» και οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην αμερικανική Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής, 45% των Αμερικανών ανδρών έχουν χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή τους δονητή ή άλλο ερωτικό αξεσουάρ, μόνοι ή με παρέα. «Πρέπει να κάνουμε αμέσως την εξής επισήμανση για να προλάβουμε τα ατυχήματα», σημειώνει η εφημερίδα. «Οι άνδρες δεν βάζουν τον δονητή ούτε στο αυτί ούτε στη μύτη, αλλά στον πρωκτό. Διότι το ανθρώπινο ον αρσενικού φύλου μπορεί να αισθανθεί απόλαυση και από εκεί». Οι δύο έρευνες πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Προώθησης της Σεξουαλικής Υγείας και είναι οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ γι΄ αυτό το θέμα.

Το ποσοστό. Ωστόσο αρκετοί εργαζόμενοι στη σύνταξη του Rue89 θεώρησαν ότι το παραπάνω ποσοστό των ανδρών που χρησιμοποιούν δονητή είναι υπερβολικά υψηλό και αντιμετώπισαν με επιφύλαξη τα αποτελέσματα των ερευνών. Μία συνάδελφός τους, η οποία υπογράφει ως Καμίλη, ανέλαβε να τους διαφωτίσει. Και στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε, διαπίστωσε πως και στη Γαλλία, μολονότι το κάνουν ακόμη διακριτικά και δεν μιλάνε γι΄ αυτό, οι άνδρες κλέβουν ολοένα και συχνότερα τα ερωτικά παιχνίδια των φιλενάδων τους! Όπως εξήγησε στην Καμίλη η Φλερ Μπρετό της μπουτίκ ερωτικών αξεσουάρ Ρassage du desir, «επινοούμε ορισμένα sex toys για τις γυναίκες και τελικά τα αγοράζουν οι άνδρες».
 
Η πιο εξόφθαλμη περίπτωση, λέει η Μπρετό, είναι αυτή ενός sex toy με μορφή δακτύλου, το οποίο σχεδιάστηκε από λεσβίες για λεσβίες, ονομάστηκε Οne ( http://wetforher.com/toy.php ) και συμβολίζει τις σαπφικές απολαύσεις, το χάδι και τη μη φαλλική πλευρά του σεξ. «Γοητεύει ορισμένους κυρίους», εξηγεί, «που από τη μια λένε ότι ένα σεξουαλικό παιχνίδι για γυναίκες φτιαγμένο από γυναίκες πρέπει να είναι καλή ιδέα και από την άλλη θέλουν να έχουν μια επιπλέον επιλογή όταν χαϊδεύουν τη σύντροφό τους. Το αποτέλεσμα; Τα μισά Οne αγοράστηκαν από άνδρες».

Με συνταγή γιατρού! Η πιο αναπάντεχη περίπτωση ήταν το Rabbit (κουνέλι) Ηappy Duo ( http://www.reevibes.com/?page=products-Β lack ). Κανονικά είναι πραγματικά γυναικείο αξεσουάρ, αφού προορίζεται για να διεγείρει ταυτόχρονα τον κόλπο και την κλειτορίδα. Να όμως που μια μέρα ένας πωλητής του καταστήματος αγόρασε ένα για τα γενέθλια μιας φίλης του, εκείνη το είχε αγοράσει ήδη, το παιχνίδι τού έμεινε και ένα χειμωνιάτικο βράδυ δοκίμασε μια πιο... προστατική χρήση του. Η Φλερ Μπρετό αφηγείται τη συνέχεια: «Έγινε αμέσως ο καλύτερος πωλητής αυτού του προϊόντος... σε άνδρες. Η πρωκτική απόλαυση και η διέγερση του προστάτη είναι ολοένα και λιγότερο ταμπού για τους άνδρες και το εν λόγω παιχνίδι είναι θαυμάσια προσαρμοσμένο για την ηδονή αυτή στον άνδρα».

Όμως ο πωλητής δεν ήταν ο μόνος που είχε την ιδέα. «Έχουμε επίσης έναν πελάτη, γιατρό, ο οποίος γράφει στον εαυτό του τακτικά συνταγές για sex toys», λέει η Μπρετό. «Βέβαια το ταμείο υγείας δεν του επιστρέφει τα χρήματα, όμως έτσι η παραγγελία του μας έρχεται με τη μορφή... ιατρικής συνταγής. Ο ιατρός Τάδε συνταγογραφεί στον ασθενή κ. Τάδε sex toys. Όλα τους αφορούσαν την ανδρική απόλαυση μέχρι που, μια μέρα, ένα Ηappy Duo “παρεισέφρησε” στη συνταγή».


Οι περίεργοι και οι πιο πονηροί

Δεν αγοράζουν sex toys όσοι άνδρες θα το ήθελαν.

Αρκετοί παίρνουν τον δονητή της γυναίκας τους, που προορίζεται για τον κόλπο ή την κλειτορίδα, για να διεγείρουν τον πρωκτό τους. Στη Ρhilips αντελήφθησαν την τάση και η μάρκα που ήταν γνωστή περισσότερο για τις τηλεοράσεις και τα DVD-players μπαίνει τώρα απευθείας στα παιχνίδια υψηλής ποιότητας με στόχο τα ζευγάρια:

ενδεχομένως θα επιδιώξει να αλλάξει την εικόνα αυτών των αξεσουάρ, από παιχνίδια μοναχικού αυνανισμού σε στοιχεία μιας πιο «κλασικής» σεξουαλικότητας.

Οι δονητές, όπως ο Gigi ( http://en.lelo. com/index.php ), «είναι φτιαγμένοι για να διεγείρουν το σημείο G στη γυναίκα», λέει η Φλερ Μπρετό.

«Όμως μερικοί περίεργοι ή πιο πονηροί από τους άλλους τον χρησιμοποίησαν τοποθετώντας τον στον μυ του περινέου. Και από εκεί οι δονήσεις μεταδίδονται στον προστάτη, ενισχύοντας τη στύση και την απόλαυση. Είναι το πρώτο sex toy που αγοράζουν πολλά ζευγάρια και το χρησιμοποιούν και οι δύο».

Επίσης γυναίκες επέστρεψαν για να αγοράσουν ένα επιπλέον ζευγάρι «δονητών θηλών» ( http://www.passagedudesir.fr/ni ppies-vibreurs-p-708.html ): ήταν απαραίτητο για να αποφευχθούν... καβγάδες στη διάρκεια των συνευρέσεων, καθώς και οι δύο σύντροφοι ήθελαν να τους φορούν. Αν υπάρχει ένας κόσμος όπου γυναίκες και άνδρες είναι ίσοι, αυτός είναι ο κόσμος των sex toys. Οι γυναίκες παίρνουν κι αυτές επίσης τα sex toys των συζύγων τους...

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More