Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πόσο πλούσιος είναι κάποιος!

Σύμφωνα με την έρευνα, εμείς οι ταπεινοί φτωχοί όταν συζητάμε, κινησιολογικά είμαστε πιο εκδηλωτικοί. Επίσης κάνουμε μορφασμούς και χαμογελάμε συνέχεια για να ενισχύσουμε το κοινωνικό μας προφίλ. Δηλαδή να γίνουμε αρεστοί. Οι πλούσιοι όμως; Αυτοί απλά υπάρχουν. Απλώνουν την κορμάρα τους που την αντιμετωπίζουν ως δώρο στη φύση και κατά τη διάρκεια μιας κοινωνικής συζήτησης παίζουν με τα κλειδιά τους, δεν κοιτούν τον συνομιλιτή τους και φυσικά δεν χαμογελούν πολύ για να είναι αρεστοί. Αχ οι καημένοι οι βιομήχανοι! Ποτέ δεν θα νιώσουν την χαρά της προσπάθειας να κατακτήσουν τον άλλον. Αυτόν τον άλλον που απο ότι ισχυρίζεται η έρευνα τον έχουν τελείως γραμμένο. Η έρευνα επίσης δείχνει και κάτι ακόμη. Ακριβό ρολόι μπορούν να έχουν πολλοί, ακριβή τσάντα ακόμη περισσότεροι΄πηγαία και γνήσια αδιαφορία όμως για τον άλλον λίγοι! Οι καημένοι οι πλούσιοι!  
Οι ψυχολόγοι Μάικλ Κράους και Ντάχερ Κέλτνερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέκλεϊ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science, βιντεοσκόπησαν διάφορες τετ-α-τετ συνομιλίες ανθρώπων αναλύοντας κυρίως ορισμένες χειρονομίες που δείχνουν το επίπεδο ενδιαφέροντος για τον άλλο. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ψυχολογικό περιοδικό Psychological Science.

Η βασική διαπίστωση είναι ότι όσοι έχουν υψηλότερο κοινωνικοοικονομικό στάτους, έχουν και πιο «αγενή» συμπεριφορά την ώρα που μιλάνε, μεταξύ άλλων περιποιούμενοι τον εαυτό τους, μουτζουρώνοντας αδιάφορα χαρτιά όταν συνομιλούν με τον άλλον ή κάνοντας συνεχώς νευρικές κινήσεις ανυπομονησίας. Από την πλευρά τους, τα άτομα χαμηλότερου κοινωνικοοικονομικού επιπέδου δείχνουν περισσότερα σημάδια του τύπου «ενδιαφέρομαι», όπως γέλια ή σήκωμα των φρυδιών.

Οι πλουσιότεροι κατά μέσο όρο έπαιζαν νευρικά με ένα κοντινό αντικείμενο κατά μέσο όρο επί δύο δευτερόλεπτα στη διάρκεια μια δίλεπτης συνομιλίας τους, ενώ οι φτωχότεροι δεν έπαιζαν σχεδόν καθόλου. Οι πλουσιότεροι, για σύντομα διαστήματα, έκαναν κινήσεις περιποίησης στο δικό τους σώμα, ενώ οι φτωχότεροι ποτέ. Οι φτωχότεροι κουνούσαν τα κεφάλια τους, γέλαγαν και σήκωναν τα φρύδια τους για τουλάχιστον δύο δευτερόλεπτα περισσότερο από τους πλουσιότερους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η διαφορά στη συμπεριφορά έχει τις ρίζες της στο ζωικό μας παρελθόν και αντιστοιχεί στα σήματα που στέλνουν και σήμερα ζώα όπως τα παγώνια, φουντώνοντας τις ουρές τους για να περάσουν μηνύματα του τύπου «δες πόσο ωραίος είμαι»! Οι πλουσιότεροι άνθρωποι δεν νοιάζονται αν θα γνέφουν με το κεφάλι τους ότι συμφωνούν ή αν θα γίνουν πιο αρεστοί με το να γελάσουν, κάτι που έχουν ανάγκη όμως οι φτωχότεροι που είναι και πιο εξαρτημένοι από τη γνώμη των άλλων. Οι πλουσιότεροι μάλλον προτιμούν να χαϊδεύουν τους εαυτούς τους!

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More