Υπέροχη η "Άλκηστη" με μεγάλη αποδοχή!



Παράσταση με υψηλούς όρους αισθητικής, γεμάτη από τον  νεοελληνικό πολιτισμό στη μεταμοντέρνα του εκδοχή,  χαρακτηρίστηκε η παράσταση του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι που ανέβηκε σε σύμπραξη με το Δημοτικό θέατρο Ρεθύμνου.
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την μεγαλύτερη εφημερίδα της Νοτίου Γαλλίας, την “Marsellaise”.
«Ο πρωτότυπος Ευριπίδης….., μεγάλο δώρο για τους φεστιβαλικούς θεατές της Avignon….. Το κάλλος του λόγου, οι μουσικές φωνές, η βαθιά αίσθηση  της τέχνης του ηθοποιού, τα πάσχοντα σώματα σε καθαρές σκηνικές διατυπώσεις, μέσα από τα οποία εκπηδά το τραγικό πάθος, οι πολύσημες κινήσεις, τα τραγούδια, η πρόσμειξη του τραγικού με το κωμικό – σατυρικό όπως το εκπροσωπεί ο Ηρακλής στο έργο, είναι ορισμένες μόνο από τις εκπλήσσουσες αρετές αυτής της παράστασης…». Και συνεχίζει ο ίδιος κριτικός στην προηγούμενη πάντα εφημερίδα……..
….«Ο ηθοποιός εδώ δεν είναι απλώς ένας ηθοποιός είναι ένας αθλητής, με δημιουργικό σφρίγος, ένα σφρίγος που εξωτερικεύει αυτό που βαθιά μέσα του τον κάνει να πάσχει…».
Και σε άλλο σημείο….. «σπάνια το πάθος έχει αποκτήσει τέτοια σωματική δύναμη, ενταγμένο σε μια μεταμοντέρνα ευρωπαϊκή αισθητική».
Και ενώ οι κριτικές επιφύλαξαν μια μοναδική υποδοχή στην ελληνίδα «Άλκηστη», οι θεατές σε καθημερινή βάση που παραμένουν για αρκετή ώρα, μετά την παράσταση, στον υπέροχο κήπο του θεάτρου Albatros, καταγράφουν με τις πιο εκφραστικές διατυπώσεις τη έκπληξή τους από την υπέροχη παράσταση.
Η «Άλκηστη» του Δημοτικού Θεάτρου Ρεθύμνου που συμπράττει με τους Vivi θα παιχτεί στη Φορτέτσα στις 5 Αυγούστου και στο Αρκάδι στις 6 Αυγούστου στην πλατεία του μνημείου.
Η Σκηνοθεσία, η Μετάφραση και τα Κοστούμια είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, τα Σκηνικά του Κώστα Χρηστίδη, η Μουσική του Βασίλη Πανόπουλου και η Χορογραφία της Κάτιας Σαβράμη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More