Προσοχή μεταλλαγμένα!

 
 
Όπως ανακάλυψαν οι εθελοντές μας, στα φαρμακεία πωλείται το συμπλήρωμα διατροφής Pharmaton Vitamigen της εταιρίας Boehringer Ingelheim, το οποίο σύμφωνα με τη σήμανσή του περιέχει ως συστατικό λεκιθίνη που παράγεται από μεταλλαγμένη σόγια.

Τι μπορείς να κάνεις!

Στείλε μήνυμα διαμαρτυρίας στην εταιρία παραγωγής!

Ζήτησε να αντικατασταθεί η λεκιθίνη στο συγκεκριμένο προϊόν από λεκιθίνη που παράγεται από μη μεταλλαγμένη σόγια. Ζήτησε από την εταιρία να δεσμευτεί ότι δε θα διαθέσει ξανά στην αγορά προϊόντα με συστατικά που παράγονται από μεταλλαγμένους οργανισμούς.

Μην επιτρέπεις να σου πουλάνε μεταλλαγμένα

Όταν αγοράζεις ένα συσκευασμένο προϊόν, διάβαζε προσεκτικά τη λίστα των συστατικών του. Αν αναγράφει ότι κάποιο από αυτά περιέχει ή προέρχεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (συνήθως σόγια, π.χ. σε μορφή λεκιθίνης, ή καλαμπόκι), διαμαρτυρήσου και ενημέρωσέ μας μέσω e-mail για το όνομα του προϊόντος και το σημείο πώλησης.

Προώθησέ το στο Facebook

Η δύναμη όλων μας σαν καταναλωτές είναι μεγάλη, πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για να κρατήσουμε τα μεταλλαγμένα μακριά από την Ελλάδα.
Μπορείς να στείλεις το παρακάτω μήνυμα στην εταιρία Boehringer Ingelheim ή να γράψεις το δικό σου.

Γράμμα


Όνομα: _____________________________________
Διεύθυνση: __________________________________
Θέμα: Συμπλήρωμα διατροφής Pharmaton Vitamigen με λεκιθίνη που παράγεται από μεταλλαγμένη σόγια

Κύριοι


Με έκπληξη και αγανάκτηση διαπίστωσα ότι η εταιρία σας διαθέτει στην ελληνική αγορά το συμπλήρωμα διατροφής Pharmaton Vitamigen, το οποίο σύμφωνα με τη σήμανσή του περιέχει ως συστατικό λεκιθίνη που παράγεται από μεταλλαγμένη σόγια, παρόλο που η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών αντιτίθεται στη χρήση των μεταλλαγμένων για περισσότερα από 10 χρόνια.
Οι επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον είναι άγνωστες, απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες, γι’ αυτό και σας ζητώ:
1. να προχωρήσετε άμεσα στην αντικατάσταση της λεκιθίνης που χρησιμοποιείται ως συστατικό στο συγκεκριμένο προϊόν με λεκιθίνη που προέρχεται από μη μεταλλαγμένη σόγια.
2. να δεσμευτείτε ότι δεν πρόκειται στο μέλλον να διαθέσετε στην ελληνική αγορά οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιέχει συστατικά που παράγονται από μεταλλαγμένα.


Με εκτίμηση


Οδηγίες για την αποστολή των μηνυμάτων


http://www.greenpeace.org/greece/el/news/newstories-archive/metallagmena_pharmatron_vitamigen/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More