«Επιστρέψτε τα χρήματα για την Εϊμι Γουαϊνχάουζ»

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

«Επιστρέψτε τα χρήματα για την Εϊμι Γουαϊνχάουζ»

Σε «σύσταση» προς την εταιρεία Detox, που διοργάνωσε το Ejekt Festival, στο πλαίσιο του οποίου θα βλέπαμε και την Εϊμι Γουαϊνχάουζ, προέβη χθες η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή».
Της συνιστά να επιστρέψει το σύνολο του αντιτίμου σε όσους δεν παρακολούθησαν τη συναυλία, ή 25 ευρώ σε όσους τελικά πήγαν. «Ο "Συνήγορος" έγινε αποδέκτης», όπως ανακοίνωσε, «σημαντικού αριθμού προφορικών και γραπτών καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την άρνηση επιστροφής του αντιτίμου του εισιτηρίου για την παρακολούθηση του Ejekt Festival, μετά την ακύρωση εμφάνισης της Εϊμι Γουαϊνχάουζ, του κυρίου ονόματος (headliner) της υπό κρίση συναυλίας».
Υπενθυμίζουμε πως μετά την ξαφνική ματαίωση της εμφάνισης της Εϊμι, η εταιρεία επέστρεψε 10 ευρώ στους θεατές. Στα ταμεία του φεστιβάλ ο κόσμος μπορούσε να ανταλλάξει τα εισιτήριά του των 50 ευρώ με άλλα που κόστιζαν 40. «Ο περισσότερος κόσμος προέβη σε ολική εξαργύρωση», υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της Detox, Γιάννης Παλτόγλου. Αυτοί υπολογίζονται γύρω στις 5 χιλιάδες. Πόσοι όμως ήταν εκείνοι που δεν εμφανίστηκαν αν και είχαν αγοράσει εισιτήριο; «Λιγότεροι από 500» λέει ο ίδιος. Οι φαν της Εϊμι Γουαϊνχάουζ υποθέτουμε. Προφανώς κάποιοι από αυτούς ήταν που θα προχώρησαν σε καταγγελία στον «Συνήγορο του Καταναλωτή».
Πάντως, σε όλα τα φεστιβάλ του κόσμου, όταν ακυρώνεται ένα όνομα, ο διοργανωτής δεν είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει το σύνολο του αντιτίμου. Ή, έστω, μέρος αυτού. Πέρυσι λόγου χάριν, στο Glastonbury, το μεγαλύτερο φεστιβάλ παγκοσμίως, οι U2 ακύρωσαν την εμφάνισή τους λόγω ενός ατυχήματος που είχε ο Μπόνο. Το φεστιβάλ ωστόσο πραγματοποιήθηκε κανονικά. Εννοείται βέβαια πως μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μεγέθη και με μία, επιπλέον, μεγάλη διαφορά: η ακύρωση της Γουαϊνχάουζ ήρθε την τελευταία στιγμή με τους εγχώριους διοργανωτές να προσπαθούν να καλύψουν το κενό με κάποιο άλλο, ανάλογου βεληνεκούς, όνομα. Δεν τα κατάφεραν τελικά.
Το ηθικό θα ήταν η Detox να επέστρεφε, σε όσους ήθελαν, ολόκληρο το εισιτήριο. Το νόμιμο όμως είναι αυτό που αναγράφεται στο πίσω μέρος του εισιτηρίου: «Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος της συναυλίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More